Autor W�tek: Witam!  (Przeczytany 1329 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Rhaegar Targaryen-D.

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 10
Witam!
« dnia: Czwartek, 19 Cze 2014, 13:15:21 »
Witajcie przyjaciele!

Przybywam do Was z chęcią poznania Waszego pięknego kraju, a także dlatego, że władze Królestwa Aryunu z którego pochodzę postanowiły przerwać trwającą od września 2013 roku izolację dyplomatyczną i rozpocząć starania o uznanie naszego państwa w polskim mikroświecie. Od niedawna mam zaszczyt sprawować funkcję Lorda Radcy Wielkiego (premiera) Królestwa Aryunu, a także Lorda Radcy ds. Dyplomacji (naszego MSZ).

Czuję się zobligowany poinformować państwa, iż od kilku miesięcy dysponujemy nowym forum i austorskim systemem gospodarczym (AGAT): http://forum.aryunu.cba.pl/index.php

Postaram się także udzielić władzom Królestwa Skarlandu wszystkich informacji niezbędnych do rozpatrzenia naszej nieoficjalnej, na razie propozycji o nawiązaniu stosunków dyplomatycznych.

Dość już jednak o mojej ojczyźnie, gdyż przede wszystkim przybyłe, tutaj aby poznać Waszą :).
(-) Rhaegar Targaryen Deithven,
Lord Radca Wielki Królestwa Aryunu

Offline Markos apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 180
Odp: Witam!
« Odpowied� #1 dnia: Czwartek, 19 Cze 2014, 14:36:41 »
Witamy Ostatniego Smoka :)

Władze skarlandzkie z pewnością przyjrzą się sytuacji Królestwa Aryunu, co pomoże podjąć ewentualne decyzje o uznaniu :) Tymczasem zachęcamy do zapoznania się z urokami Królestwa Skarlandu i wyrażamy nadzieję, że pobyt Waszej Ekscelencji będzie udany.

/-/ Marcos Paulos Víctorez de Zep
Rey consorte de Scarlaña

Offline Cesare Francesco de Medici

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 35
« Odpowied� #2 dnia: Czwartek, 19 Cze 2014, 21:23:07 »
Witam Waszą Ekscelencję w imieniu skarlandzkiej wspólnoty Kościoła Rotryjskiego :)
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego
Infant Skarlandzki
Biskup Walencji
Książę Andory

Offline Thomasso Pappen

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 38
« Odpowied� #3 dnia: Pi�tek, 20 Cze 2014, 11:53:02 »
Szczerze mówiąc obawiam się. Aryun zdążył w czasie niecałego roku zyskać miano "klonolandu". Poza tym za to:http://micropedia.wikia.com/wiki/Wojna_domowa_w_Santanii_i_Burgii wysłałbym was wszystkich do Turmenistanu.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #4 dnia: Pi�tek, 20 Cze 2014, 13:07:34 »
Podzielam obawy Pana Thomasso. Poza tym uważam, że niema szans na nawiązanie stosunków dyplomatycznych, nie po tym o jakich praktykach prowadzonych przez Aryun się dowiedziałem kilka miesięcy temu mianowicie o próbach podbierania obywateli.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Gość
  • *
« Odpowied� #5 dnia: Pi�tek, 20 Cze 2014, 15:46:46 »
Proszę postawić nam konkretne zarzuty w związku z "klonowaniem" obywateli, a będę w stanie udzielić wyjaśnień. Nasza sytuacja demograficzna przedstawia się następująco: posiadamy 8 aktywnych obywateli, niektórzy z nich działają w innych mikronacjach, na naszym forum gości także 3 gości zagranicznych, pozostałe 12 osób to rzeczywiście "martwe dusze", jednak nie uważam tego za podstawę do zarzucania nam czynów o których Pan wspomina.

W czasie wojny w nieistniejącej już SRS jeden z naszych oficerów pokierował oddziałami sprzymierzonymi z rewolucjonistami, nie mam jednak na ten temat większych informacji, gdyż była to jego prywatna akcja, władze Królestwa Aryunu w tamtym czasie w ogóle nie interesowały się tamtą częścią v-świata i nie wydały żadnych dokumentów, które by temu zaprzeczały.

WKW Norbercie, jeżeli powołujecie się na konkretną sytuację, tuszę, iż jesteście obeznani w temacie i znacie jej zakończenie. To prawda, że w sierpniu roku 2013 władze KD wysunęły wobec nas bezpodstawne i wyssane z palca zarzuty, które zaczęto rozpowszechniać na salonach Mikroświata. Wielokrotnie składaliśmy z tego tytułu wyjaśnienia, także na drodze prawnej w Dreamlandzie, zostały on jednak celowo pominięte (proszę się z nimi zapoznać: http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?f=108&t=2922).

Cała sprawa wypłynęła ponownie przy okazji dyskusji w KD na temat Kontynentu Południowego, tam jednak opinia publiczna zdecydowanie opowiedziała się po stronie prawdy. Proszę zapoznać się z oficjalnym wystąpieniem ówczesnego premiera rządu Królestwa Dreamlandu - Edwarda Artura, w króym wyraźnie stwierdza on:
1. Królestwo Dreamlandu i reprezentowany przeze mnie Rząd z radością powitałby normalizację wzajemnych stosunków. Nie ma żadnego dobrego powodu, by wciąż spoglądać na siebie z dotychczasową nieufnością.
2. Przede wszystkim, Aryun nie jest wrogiem Dreamlandu i ten Rząd nie zamierza go tak traktować.
Szósty post od góry: http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?f=93&t=3364
Jasne jest więc, że sprawa "podbierania obywateli" została ostatecznie rozwiązania.

Offline Thomasso Pappen

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #6 dnia: Pi�tek, 20 Cze 2014, 21:05:29 »
Proszę postawić nam konkretne zarzuty w związku z "klonowaniem" obywateli, a będę w stanie udzielić wyjaśnień.

Drogi Panie... Ja zdążyłem poznać już Waszą hipokryzję, ale skoro będzie mógł wyjaśnić proszę bardzo. Jak to mówią w internecie nic nie ginie.

Tobiasz von Richtoffen, Wołodia Iwanow czy to nie jest ta sama osoba?

• Gość
  • *
« Odpowied� #7 dnia: Pi�tek, 20 Cze 2014, 23:38:50 »
Zgadza się, wspomniany obywatel posiada dwa konta, prawo mu tego nie zabrania, podobnie jak w powszechnie uznanym ZSKHiW. Drugie konto jest mu potrzebne do celów fabularnych, nie jest ujęte w powszechnym spisie obywateli i nie ma możliwości nabycia na nie drugiego obywatelstwa. A klonowanie obywateli ma miejsce tylko wtedy kiedy drugie konto rzeczywiście obywatelstwo posiada. W tym przypadku nie może być o tym mowy.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #8 dnia: Sobota, 21 Cze 2014, 01:02:34 »
W Skarlandzie taka praktyka jest uznawana za klonowanie i jest naruszeniem prawa przez co dla nas obywateli mikronacji z nieco dłuższym stażem jest to niezbyt zrozumiałe ale każdy kraj ma swoje prawa i ich się trzyma. Powszechnie nie znaczy, że każdy uznaje dany podmiot za państwo, na przykład Królestwo Skarlandu nie uznaje ZSKHiW.

Zobaczymy co na ewentualne nawiązanie stosunków dyplomatycznych pomiędzy naszymi państwami powie nasz Minister Spraw Zagranicznych JKW Marcos gdyż to on będzie o wszystkim ostatecznie decydował.
Chociaż wolał bym aby nasz MSZ najpierw wpisał Aryun na listę państw uznanych bez żadnych zobowiązań traktatowych.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Markos apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 180
« Odpowied� #9 dnia: Sobota, 21 Cze 2014, 01:23:19 »
Cieszy mnie, że ta sprawa wypłynęła. Z pewnością i to wezmę pod uwagę.

Ekscelencjo Targaryen, rząd skarlandzki, czy też ściślej Ministerstwo Spraw Zagranicznych, uważnie będzie przyglądać się Aryunowi. Ekscelencja zapewnia tu, że klonowanie to bzdura - skoro tak jest, moja opinia może być tylko pozytywna :) Więc według standardowej procedury przyjrzymy się mikronautom z Aryunu i podejmiemy decyzję, opierając się na empirycznie sprawdzalnych faktach tylko i wyłącznie :)

/-/ Marcos Paulos Víctorez de Zep
Rey consorte de Scarlaña

• Gość
  • *
« Odpowied� #10 dnia: Sobota, 21 Cze 2014, 09:07:38 »
Wielce jestem wdzięczny za słowa Waszej Ekscelencji :)

Offline Thomasso Pappen

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #11 dnia: Sobota, 21 Cze 2014, 14:18:14 »
Zgadza się, wspomniany obywatel posiada dwa konta, prawo mu tego nie zabrania, podobnie jak w powszechnie uznanym ZSKHiW. Drugie konto jest mu potrzebne do celów fabularnych, nie jest ujęte w powszechnym spisie obywateli i nie ma możliwości nabycia na nie drugiego obywatelstwa. A klonowanie obywateli ma miejsce tylko wtedy kiedy drugie konto rzeczywiście obywatelstwo posiada. W tym przypadku nie może być o tym mowy.

Proszę przytoczyć treść aktu prawnego, który dopuszcza posiadanie multikont.

• Gość
  • *
« Odpowied� #12 dnia: Sobota, 21 Cze 2014, 16:07:52 »
Powiedziałem, że prawo tego nie zabrania. Co oznacza, iż w naszym kodeksie karnym posiadanie muktikonta nie jest przestępstwem, gdyż nie przewiduje się za to kary, prawdę mówiąc w ogóle nie ma tam mowy o takiej sytuacji. Posiadamy jedynie procedurę zwyczajową (na podstawie precedensu podajże z września 2013 roku), która skazuje na banicje osoby posiadające dwa obywatelstwa na dwóch kontach.

Offline Thomasso Pappen

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #13 dnia: Niedziela, 22 Cze 2014, 15:20:22 »
Powiedziałem, że prawo tego nie zabrania. Co oznacza, iż w naszym kodeksie karnym posiadanie muktikonta nie jest przestępstwem, gdyż nie przewiduje się za to kary, prawdę mówiąc w ogóle nie ma tam mowy o takiej sytuacji. Posiadamy jedynie procedurę zwyczajową (na podstawie precedensu podajże z września 2013 roku), która skazuje na banicje osoby posiadające dwa obywatelstwa na dwóch kontach.

Taki problem podać link do źródła?

• Gość
  • *
« Odpowied� #14 dnia: Niedziela, 22 Cze 2014, 16:21:34 »
Kiedy tłumaczę Panu, że ciężko podać mi link do aktu prawnego zezwalającego na posiadanie multikont, gdyż rozmawiamy o tym, iż takiego aktu prawnego nie ma. Mam Panu podać link do naszego kodeksu karnego? Proszę bardzo: http://forum.aryunu.cba.pl/viewtopic.php?f=33&t=19
Proszę mnie poinformować, kiedy znajdzie Pan artykuł zabraniający posiadania multikont.