Wasza Królewska Wysokość!
Czym innym jest organizacja wydarzeń fabularnych przy pomocy multikont, które doprowadzają do aktywizacji realnych obywateli (a nie multikont), a czym innym nabywanie obywatelstw na multikonta obliczone na sztuczne zwiększenie populacji. Proszę zważyć, że jedynemu multikoncie na forum Aryunu - Wołodii nie zostały przyznane żadne poważne stanowiska, nie jest też możliwe wykorzystanie go przez von Richtoffena do celów politycznych, gdyż multikonta posiadają zakaz nabywania na nie funkcji publicznych.
10 miesięcy temu - w sierpniu 2013 roku, kiedy Aryun przedstawiał naprawdę niski poziom, był pogrążony w chaosie dezorganizacji i chaosie, właśnie WKW obiecywał uznanie państwowości naszego v-państwa przez Skarland, mimo że nie posiadał WKW żadnych podstaw do pozytywnej oceny Aryunu. Nadal jesteśmy w posiadaniu stenogramu z rozmów na GG przeprowadzonych w tamtym czasie (jak wspominał JE Pappen - nic w Internecie nie ginie). Całkowicie rozumiem, że przez ten czas stało się tak wiele, iż mógł WKW o takich błachostkach zapomnieć, ale w takim razie nie powinien się WKW tak zdecydowanie odcinać od swoich poprzednich wypowiedzi i nieoficjalnych zobowiązań.
A teraz kiedy naprawiliśmy wszelkie niedogodności, zyskaliśmy obywateli i zeszliśmy na naprawdę dobrą drogę, zaczyna WKW wysuwać bezpodstawne i dawno obalone oskarżenia o "kradzież obywateli" w KD, a kiedy brakuje WKW argumentów zaczyna WKW atakować nas pod względem "klonowania" obywateli, mimo że udzieliłem wyjaśnień, iż w Królestwie Aryunu nie ma żadnego przypadku posiadania dwóch obywatelstw przez jedną osobę fizyczną. Początkowo sądziłem, że źródłem niechęci WKW są kłamliwe plotki rozsiewane przez pewne osoby z Dreamlandu. Teraz nie wiem co jest powodem antypatii WKW (bo przecież nie pretensje, które WKW podaje, gdyż te już wyjaśniłem), ale skoro wrogość WKW wobec nas ma podłoże prywatne, a nie formalno-prawne, proszę nie wpływać na postawę władz Królestwa Skarlandu. W tej sprawę największą wagę mają fakty, a nie emocje. Jestem pewien, że WKW doskonale to rozumie.