Autor W�tek: Propozycja Estelli Wschodniej  (Przeczytany 592 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Odp: Propozycja Estelli Wschodniej
« Odpowied� #15 dnia: Pi�tek, 11 Lip 2014, 15:40:47 »
Wypadało by dać jakąś odpowiedź, narazie jesteśmy zgodni co do odzyskania tych ziem i ewentualnego zachowania przez tamtejszych władców wszystkich tytułów. Trzeba tylko załatwić uznanie międzynarodowe głównie chodzi tu o RON.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Markos apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 180
« Odpowied� #16 dnia: Sobota, 12 Lip 2014, 23:57:24 »
Postaram się to załatwić, ale JKM August jest trudno osiągalny...

/-/ Marcos Paulos Víctorez de Zep
Rey consorte de Scarlaña

Offline Jorge Cortez

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 20
« Odpowied� #17 dnia: �roda, 23 Lip 2014, 14:13:39 »
Mam lepszy pomysł. Królewską Rodzinę Ispanii możemy przyjąć do Skarlandu, ale trzeba tego co ja Wam proponuje: .
1. Przyjąć uchwałę o przejęciu Estelli Wschodniej przez Skarland.
2. Na terenie Estelli utworzy się Specjalny Region Administracyjny Ispania.
3. Rodzina Królewska Ispanii zachowa swe tytuły i jak najbardziej będą one miały charakter taki, że jej członkowie będą pełnić rolę symboliczną.
4. Na terenie Specjalnego Regionu władzę przejmie Prezydent Egzekutywy Specjalnego Regionu Administracyjnego Ispanii, którego powoła Królowa Skarlandu.
5. Przyzna się też Ispańskiej Rodzinie Królewskiej przywileje.
6. W ramach przyjęcia Ispanii do Skarlandu przyznam jakiś region rodzinie królewskiej, aby mogli administrować.

Offline Markos apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #18 dnia: Czwartek, 24 Lip 2014, 01:29:01 »
Ten region może spokojnie być nasz w obecnej sytuacji geopolitycznej. Ja sugeruję odwołać się do państw Kontynentu, niechaj wspólnie podejmą decyzję. Tym sposobem:

1. Nieoficjalnie i niebezpośrednio przepraszamy za wkroczenie do Rohanu bez informowania państw Kontynentu - nie musimy się przy tym kłaniać i kajać.
2. Państwa Kontynentu wydadzą wyrok nam przychylny. Dlaczego? Bo jestem w stanie wykazać, iż zgodnie z prawem Estella Wschodnia należy do Skarlandu; tych, co są nam przychylni (Aguria) to przekona; tych, co zachowują rezerwę, wystarczy skłonić do kierowania się względami słuszności (RON, Nordia - królowie są tam honorowymi ludźmi, więc nie sądzę, by sympatie zaważyły na ich decyzji).
3. Estella Wschodnia zostaje uznana za część Skarlandu. Nie produkujemy dziwnych królów i arystokracji bez znaczenia, co by obniżało autorytet państwa skarlandzkiego. Cały Kontynent znowu jest z nami w zgodzie, bo postąpiliśmy słusznie, opierając roszczenia nie o ruchy wojsk, ale prawo.

To moja propozycja rozwiązania problemu.

Rey consorte de Scarlaña

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #19 dnia: Czwartek, 24 Lip 2014, 21:22:05 »
Popieram JKM Marcosa. Propozycja Pana Jorge jest niestety nie dokońca zgodna zgodna ze skarlandzkim prawem konstytucyjnym.

(-) Norbert I de Catalán

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #20 dnia: �roda, 30 Lip 2014, 22:03:12 »
Ten region może spokojnie być nasz w obecnej sytuacji geopolitycznej. Ja sugeruję odwołać się do państw Kontynentu, niechaj wspólnie podejmą decyzję. Tym sposobem:

1. Nieoficjalnie i niebezpośrednio przepraszamy za wkroczenie do Rohanu bez informowania państw Kontynentu - nie musimy się przy tym kłaniać i kajać.
2. Państwa Kontynentu wydadzą wyrok nam przychylny. Dlaczego? Bo jestem w stanie wykazać, iż zgodnie z prawem Estella Wschodnia należy do Skarlandu; tych, co są nam przychylni (Aguria) to przekona; tych, co zachowują rezerwę, wystarczy skłonić do kierowania się względami słuszności (RON, Nordia - królowie są tam honorowymi ludźmi, więc nie sądzę, by sympatie zaważyły na ich decyzji).
3. Estella Wschodnia zostaje uznana za część Skarlandu. Nie produkujemy dziwnych królów i arystokracji bez znaczenia, co by obniżało autorytet państwa skarlandzkiego. Cały Kontynent znowu jest z nami w zgodzie, bo postąpiliśmy słusznie, opierając roszczenia nie o ruchy wojsk, ale prawo.

To moja propozycja rozwiązania problemu.

Wasza Królewska Mość tak więc kiedy przystępujemy do działania? A tak na marginesie gdzie znowu zniknęła nam JKM Eleonora?

(-) Norbert I de Catalán

Offline Markos apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #21 dnia: Czwartek, 31 Lip 2014, 02:03:01 »
Jak tylko zamkniemy na Kongresie sprawę konwencji, zajmiemy się Estellą. I zakończymy tę sprawę :)

A JKM Eleonora już wkrótce zwiększy swoją aktywność :)

Rey consorte de Scarlaña