Autor W�tek: Homagium szlacheckie  (Przeczytany 1735 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

• Go��
Homagium szlacheckie
« dnia: Pi�tek, 16 Sty 2015, 16:36:10 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi wicehrabia Fernando Luis de Córdoba w ceremonialnych szatach. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności wicehrabiego Tak mi dopomóż Bóg.

Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego wicehrabią. Następnie dworzanin wręcza szlachcicowi dyplom, a ten przedstawia Władczyni swój herb.

Offline Carlos Lorenzo de Medici y Zep

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 896
  • Król-Senior Imperium Skarlandu
    • Status GG
Odp: Homagium szlacheckie
« Odpowied� #1 dnia: Pi�tek, 16 Sty 2015, 21:25:35 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi Raimundo José baron de Córdoba w ceremonialnych szatach. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności barona. Tak mi dopomóż Bóg.

Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego baronem. Następnie dworzanin wręcza szlachcicowi dyplom, a ten przedstawia Władczyni swój herb.

Jego Wielkoksiążeca i Katolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Książę Toskanii, Książę Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i Móstoles,
Król-Męczennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Offline Don Fernando Álvarez d'Este y Córdoba

• Grand
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 571
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: Czwartek, 22 Sty 2015, 10:24:09 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi Fernando Álvarez kawaler de Córdoba w ceremonialnych szatach. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności barona. Tak mi dopomóż Bóg.

Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego baronem. Następnie dworzanin wręcza szlachcicowi dyplom, a ten przedstawia Władczyni swój herb.

/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Offline Leonardo Mario della Popoly

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 137
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: Niedziela, 25 Sty 2015, 01:13:26 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi monsignore Leonardo Mario baron della Popoly w ceremonialnych szatach. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Leonardo Mario kardynał Castiglioni

Książę Parmy, Hrabia Bolonii i Rimini, Pan Ziemi Lecce, Kardynał Biskup Świętego Kościoła Rotryjskiego, Kamerling Świętej Stolicy,
Dyrektor Zakładu Prawa Rotryjskiego na UP, Gubernator Państwa Kościelnego Rotria, Herold Wielki,
Prymas Demokracji Surmeńskiej

Offline Tomasz Mancini

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 74
    • Status GG
« Odpowied� #4 dnia: �roda, 18 Lut 2015, 16:53:19 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi Jego Eminencja Tomas Domingo kardynał de Mancini w ceremonialnych szatach. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności wicehrabiego. Tak mi dopomóż Bóg.

Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego wiechrabią. Następnie dworzanin wręcza szlachcicowi dyplom, a ten przedstawia Władczyni swój herb.

(-) Tomasz kawaler Mancini
Ambasador Księstwa Sarmacji przy JKM Carlosie III

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #5 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lut 2015, 13:24:49 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi Jego Królewska Wysokość Carlos Lorenzo de Medici y Zep w ceremonialnych szatach. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności księcia Toledo. Tak mi dopomóż Bóg.

Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego księciem Toledo. Następnie dworzanin wręcza szlachcicowi dyplom, a ten przedstawia Władczyni swój herb.

Wielki Książę Toskanii, Książę Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i Móstoles,

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #6 dnia: �roda, 4 Mar 2015, 19:36:20 »
Przypominam: Don Fernando Luisowi de Córdoba, Markizowi Veracruz, Don Fernandowi Alvarezowi de Córdoba, hrabiemu Córdoby oraz Don Felipe Miguelowi baronowi de Guzman o złożeniu homagium przed Majestatem Jej Arcychrześcijańskiej Mości.

• Go��
« Odpowied� #7 dnia: Czwartek, 5 Mar 2015, 14:35:13 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi markiz Fernando Luis de Córdoba w ceremonialnych szatach. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności markiza. Tak mi dopomóż Bóg.

Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego Markizem Veracruz. Następnie dworzanin wręcza szlachcicowi dyplom, a ten przedstawia Władczyni swój herb.

Offline Don Fernando Álvarez d'Este y Córdoba

• Grand
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 571
    • Status GG
« Odpowied� #8 dnia: Niedziela, 8 Mar 2015, 21:00:45 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi Fernando Álvarez hrabia de Córdoba w ceremonialnych szatach. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności hrabiego. Tak mi dopomóż Bóg.

Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego hrabią. Następnie dworzanin wręcza szlachcicowi dyplom, a ten przedstawia Władczyni swój herb.

/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Offline Felipe Miguel de Guzmán

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 272
« Odpowied� #9 dnia: Poniedzia�ek, 9 Mar 2015, 12:36:01 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi Felipe Miguel baron de Guzmán w ceremonialnych szatach. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego barona. Następnie dworzanin wręcza szlachcicowi dyplom, a ten przedstawia Władczyni swój herb.

/-/Don Felipe Miguel de Guzmán SJ,
hrabia Badajoz

Offline Juan Bautista Aldobrandini

• Szlachcic
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 183
  • Noli timere; tantummodo crede!
    • Status GG
« Odpowied� #10 dnia: Poniedzia�ek, 30 Mar 2015, 20:25:17 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi Juan Bautista baron della Popoly w ceremonialnych szatach. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności barona. Tak mi dopomóż Bóg!

Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego barona. Następnie dworzanin wręcza szlachcicowi dyplom, a ten przedstawia Władczyni swój herb.

Juan Bautista kardynał Aldobrandini FSSPA

Hrabia Bergamo
Rektor Królewskiej Akademii Skarlandu, Uniwersytetu Rotryjskiego oraz Profesor prawa

Offline Juan Bautista Aldobrandini

• Szlachcic
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 183
  • Noli timere; tantummodo crede!
    • Status GG
« Odpowied� #11 dnia: Wtorek, 21 Kwi 2015, 15:59:07 »
Do tronu Jej Arcychrześcijańskiej Mości podchodzi Juan Bautista kardynał Aldobrandini, Episkopalny Książę Andory w kardynalskim stroju chórowym i letniej cappa magna. Klęka przed Monarchinią, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności Episkopalnego Księcia Andory. Tak mi dopomóż Bóg!

Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego księcia. Następnie dworzanin wręcza grandowi dyplom, a ten przedstawia Władczyni swój herb.

Juan Bautista kardynał Aldobrandini FSSPA

Hrabia Bergamo
Rektor Królewskiej Akademii Skarlandu, Uniwersytetu Rotryjskiego oraz Profesor prawa

Offline Tomasz Mancini

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 74
    • Status GG
« Odpowied� #12 dnia: Czwartek, 2 Lip 2015, 22:57:14 »
Do tronu Ich Arcychrześcijańskich Mości podchodzi Don Tomas I de Mancini, książę Parmy. Klęka przed Monarchami, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowi i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności Księcia Parmy. Tak mi dopomóż Bóg!

Po tych słowach Król wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego księcia. Następnie dworzanin wręcza grandowi dyplom, a ten przedstawia Władcy swój herb.

(-) Tomasz kawaler Mancini
Ambasador Księstwa Sarmacji przy JKM Carlosie III

Offline Leonardo Mario della Popoly

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 137
    • Status GG
« Odpowied� #13 dnia: Niedziela, 5 Lip 2015, 10:49:33 »
Do tronu Ich Arcychrześcijańskich Mości podchodzi Don Leonardo Mario della Popoly, Książę Trydentu. Klęka przed Monarchami, po czym mówi:

Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowi i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności Księcia Trydentu. Tak mi dopomóż Bóg!

Po tych słowach Król wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego księcia. Następnie dworzanin wręcza grandowi dyplom, a ten przedstawia Władcy swój herb.

Leonardo Mario kardynał Castiglioni

Książę Parmy, Hrabia Bolonii i Rimini, Pan Ziemi Lecce, Kardynał Biskup Świętego Kościoła Rotryjskiego, Kamerling Świętej Stolicy,
Dyrektor Zakładu Prawa Rotryjskiego na UP, Gubernator Państwa Kościelnego Rotria, Herold Wielki,
Prymas Demokracji Surmeńskiej

Offline Willem Johannes van Oranje-Nassau

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 119
  • Je Maintiendrai!
    • Status GG
« Odpowied� #14 dnia: Poniedzia�ek, 6 Lip 2015, 15:26:18 »
Do tronu Ich Arcychrześcijańskich Mości podchodzi Basilio Aldobrandini, Hrabia Bergamo. Klęka przed Monarchami, po czym mówi:

Ślubuję uroczyście, że będę służyć wiernie Królowi i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności hrabiego. Tak mi dopomóż Bóg!

Po tych słowach Król wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego hrabiego. Następnie dworzanin wręcza grandowi dyplom, a ten przedstawia Władcy swój herb.

Su Eminencia
Guillermo Juan Orange-Nassau

El Primado del Reino Scarlañol
Arzobispo de Valencia