Witaj
w Kr�lestwie Skarlandu
.
Zaloguj si�
lub
zarejestruj
.
Sobota, 24 Lut 2024, 10:22:07
Aktualno�ci:
Rejestracja wyłączona. Państwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zakończyło swe istnienie, dziękujemy za wspólnie spędzony czas.
Strona g��wna
Pomoc
Zaloguj si�
Władze Federalne Królestwa Skarlandu
»
Pałac Królewski El Escorial
»
Dwór Królewski
»
Homagium szlacheckie
« poprzedni
nast�pny »
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
Do do�u
Autor
W�tek: Homagium szlacheckie (Przeczytany 1735 razy)
0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.
Carlos de Médici
Rodzina Królewska
Przyjaciel Skarlandu
Wiadomo�ci: 463
Odp: Homagium szlacheckie
«
Odpowied� #15 dnia:
Wtorek, 28 Lip 2015, 23:32:49 »
Do tronu Ich Arcychrześcijańskich Mości podchodzi Don Carlos Juan de Medici y Zep, Książę Lizbony i Porto. Klęka przed Monarchami, po czym mówi:
Ślubuję uroczyście, że będę służyć wiernie Królowi i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności Księcia Lizbony i Porto. Tak mi dopomóż Bóg!
Po tych słowach Król wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego księcia. Następnie dworzanin wręcza grandowi dyplom, a ten przedstawia Władcy swój herb.
Rafael Mancini
Gość
Wiadomo�ci: 21
«
Odpowied� #16 dnia:
Pi�tek, 7 Sie 2015, 09:53:27 »
Do tronu Ich Arcychrześcijańskich Mości podchodzi Giacinto Martino Mancini, książę Parmy. Klęka przed Monarchami, po czym mówi:
Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowi i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności Księcia Parmy. Tak mi dopomóż Bóg!
Po tych słowach Król wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego księcia. Następnie dworzanin wręcza grandowi dyplom, a ten przedstawia Władcy swój herb.
Arcybiskup Rafael Mancini
Arcybiskup Grodźca i Prymas Agurii
Książę Parmy, Baron Fossombrone, Hrabia Królestwa Agurii, Pan na Siecieszu
Felipe Miguel de Guzmán
Grand
Zasłużony mieszkaniec
Wiadomo�ci: 272
«
Odpowied� #17 dnia:
Poniedzia�ek, 24 Sie 2015, 12:46:58 »
Do tronu Ich Arcychrześcijańskich Mości podchodzi Don Felipe Miguel wicehrabia de Guzmán. Klęka przed Monarchami, po czym mówi:
Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowi i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności wicehrabiego. Tak mi dopomóż Bóg!
Po tych słowach Król wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego wicehrabiego. Następnie dworzanin wręcza szlachetnemu wicehrabiemu dyplom, a ten przedstawia Władcy swój herb.
/-/Don Felipe Miguel de Guzmán SJ,
hrabia Badajoz
Doña Leonor Catalina de Médici
Rodzina Królewska
Filar państwa
Wiadomo�ci: 540
«
Odpowied� #18 dnia:
Niedziela, 4 Pa� 2015, 17:41:24 »
Przypomnieć pragniemy, że nobilitacje Wielmożnego Hrabiego Badajoz, Don Felipe Miguela de Guzmána oraz Księcia Saragossy, Don Cosme Pedra de Médici nie są wiążące dopóki Wielmożni nie złożą zwyczajowego hołdu lennego i nie przedstawią swych herbów.
D
oña
L
eonor Catalina de Médici - Catalán
Felipe Miguel de Guzmán
Grand
Zasłużony mieszkaniec
Wiadomo�ci: 272
«
Odpowied� #19 dnia:
Wtorek, 6 Pa� 2015, 21:51:32 »
Do tronu Najjaśniejszej Pani podchodzi Don Felipe Miguel de Guzmán, Hrabia Badajoz. Klęka przed Królową, po czym mówi:
Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności Hrabiego Badajoz. Tak mi dopomóż Bóg!
Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego Hrabiego Badajoz. Następnie dworzanin wręcza Wielmożnemu Hrabiemu dyplom, a ten przedstawia Królowej swój herb.
/-/Don Felipe Miguel de Guzmán SJ,
hrabia Badajoz
Don Cosme Pedro de Médici
Grand
Zasłużony mieszkaniec
Wiadomo�ci: 221
Książę Saragossy
«
Odpowied� #20 dnia:
Poniedzia�ek, 2 Lis 2015, 18:17:26 »
Do tronu Najjaśniejszej Pani podchodzi Don Cosme Pedro de Médici, Książę Saragossy. Klęka przed Królową, po czym mówi:
Arcykatolicka Królowo,
Najjaśniejsza Pani,
Najdroższa Siostro,
Ślubuje uroczyście, że będę służyć wiernie Królowej i całemu Imperium, szerząc Ich wielkość i chwałę, oraz że w moim postępowaniu nie uczynię niczego, co uchybiałoby nadanej mi godności Księcia Saragossy. Tak mi dopomóż Bóg!
Po tych słowach Królowa wstaje, bierze od majordomusa miecz i mianuje uroczyście nobilitowanego Księcia Saragossy.
Herb przedstawię w najbliższym czasie.
Don Cosme Pedro de Médici
Książę Monderii i Saragossy
Sekretarz ds. Wojny
Rektor Akademii Królewskiej w Toledo
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
Do g�ry