0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.
Wasza Świątobliwość, Wasze Królewskie i Książęce Moście, Wasze Wysokości, Grandowie, Dostojni Goście.Z wielką radością witam Was w Pałacu Królewskim de Oriente, gdzie zgromadziliśmy w celu uczczenia uroczystości obchodów siedmiolecia istnienia Imperium Skarlandu. Ta doniosła chwila zapisze się zapewne na kartach skarlandzkiej historii przypominając dumnie o świetności Imperium w okresie jego złotej epoki, w którą wkracza pewnym krokiem. Dawniej nękane konfliktami wewnętrznymi, dziś stabilne, scentralizowane i coraz bardziej aktywne na arenie międzynarodowej Imperium jest świadectwem tego, że upór i dobre zarządzanie jest kluczowym elementem odbudowy państwa. Obecnie Imperium Skarlandu w pełni zasługuje na miano wielkiego, zacierając dawne, niechlubne karty swojej historii. Lecz to właśnie bogata przeszłość, którą może poszczycić się Skarland w ciągu swego siedmioletniego istnienia uczyniła go silniejszym. Historia nauczyła nas, że każde państwo v-świata potrzebuje inspiracji i odbudowy w nowym duchu.W roku 2009 przybyliśmy na ziemie Skarlandu z odległego Państwa Kościelnego jako florencka księżniczka, by następnie stać się żoną Króla Karola I. Wtedy nie wiedzieliśmy, że zostaniemy królową tego iberyjskiego królestwa. Ówczesny Skarland był całkiem inny, rozdarty wewnętrznymi sporami o władzę. Szybko zostaliśmy wdową i popadając w niełaskę syna naszego małżonka Pedra I opuściliśmy ziemię naszej nowej ojczyzny. Opuściliśmy Skarland by powrócić do niego w najtrudniejszym dla Imperium momencie, czyli podczas wojny sukcesyjnej. Po długich negocjacjach zostaliśmy proklamowani królową i już od ponad roku rozciągamy mateczną opiekę nad Narodem Skarlandzkim. Mimo swej burzliwej historii Imperium Skarlandu znalazło siły by podnieść się gruzów wojny i ponownie dumnie uczestniczyć w polityce międzynarodowej v-państw. Dzięki pracy i zaangażowaniu naszych poddanych Skarland cieszy się spokojem, a my coraz śmielej i ze spokojem spoglądamy w przyszłość Imperium.Dostojni Goście, jeszcze raz pragniemy powitać Was w progach naszego domu i podziękować, że swym przybyciem uświęciliście siedmiolecie istnienia Imperium. Głęboko wierzymy, że za rok spotkamy się ponownie w Sali balowej Pałacu de Oriente i wspólnie będziemy świętować kolejną rocznicę istnienia Imperium.Kończąc pragniemy wynagrodzić naszych wiernych poddanych następującymi tytułami: Don Fernando Alvarez de Córdoba, nadajemy Wam tytuł Księcia Sewilli,Don Tomas Domingo Mancini , nadajemy Wam tytuł Hrabiego Badajoz,Don Leonardo Mario della Popoly , nadajemy Wam tytuł Wicehrabiego,Don Juan Bautista della Popoly , nadajemy Wam tytuł Barona. /-/ Leonor I
Wasza Arcychrześcijańska Mość, Wasza Świątobliwość, Wasze Cesarskie, Królewskie i Książęce Mości, Wasze Ekscelencje, Wasze Wysokości, Grandowie, Dostojni Goście.Również i mi miło jest powitać wszystkich obecnych na obchodów siedmiolecia naszego Imperium Skarlandu. Ogromną radość sprawia mi tak wielka liczba gości, jaką mogę dziś z moją Najdroższą Matką ugościć w Walencji. Jest to bowiem najważniejsza chwila dla Imperium Skarlandu - po siedmiu latach burzliwej historii przychodzi nam wszystkich w spokoju i dobrobycie obchodzić siedmiolecie naszej państwowości, bowiem 27 marca roku Pańskiego 2008 nasze, wówczas Królestwo, Imperium odłączyło się od Księstwa Acri tworząc na kontynencie Vaarlandzkim nowe, dobrze prosperujące państwo - to ogromny zaszczyt dla rodziny panującej witać wszystkich szanownych gości przybyłych nawet z odległych mikronacji.Do budowy nowej odsłony, osiemnastowiecznej odsłony Imperium, przyłączyło się wielu obywateli to dzięki ich pracy nasz kraj może się cieszyć ogromnym szacunkiem i poszanowaniem na arenie międzynarodowej oraz tworzyć aktywnego partnera dla wielu mikronacji. Chcę ogromnie wszystkim podziękować za pomoc w budowaniu naszej Ojczyzny, a także wszystkim sojusznikom zza granicy, którzy zawsze dobrym słowem wspierali Skarland w chwilach trudnych i radosnych.Jako Regent Imperium Skarlandu pragnę dekretem ustanowić Arcychrześcijański Order Królowej Eleonory I, jako dowód wdzięczności za ponad roczne panowanie nad Skarlandem. Mimo wielu kryzysów kraj podniósł się z upadku i dziś jest najlepszym przykładem budowania wspólnoty mikronacyjnej. Więc Królową, moją Matkę pragnę jako pierwszą odznaczyć Kollaną Orderu Arcychrześcijańskiego Królowej Eleonory I.Kończąc pragnę wynagrodzić naszych wiernych poddanych następującymi orderami:Jego Królewską Wysokość Norberta I de Catalan odznaczyć Kollaną Arcychrześcijańskiego Orderu Królowej Eleonory I.Don Fernanda Alvareza de Córdoba, księcia Sewilli odznaczyć Krzyżem Kawalerskim Orderu Kolonialnego,Don Fernanda Luisa de Córdoba, markiza Veracruz odznaczyć Wielkim Krzyżem Orderu Królów Arcychrześcijańskich,Jego Eminencję Tomasa Domingo Manciniego, hrabiego Badajoz odznaczyć Krzyżem Kawalerskim Arcychrześcijańskiego Orderu Królowej Eleonory I,Jego Ekscelencję Leonardo Mario, wicehrabiego della Popoly odznaczyć Krzyżem Kawalerskim Arcychrześcijańskiego Orderu Królowej Eleonory I,Jego Ekscelencję Juana Bautistę barona della Popoly odznaczyć Krzyżem Kawalerskim Arcychrześcijańskiego Orderu Królowej Eleonory I,Don Felipe Miguela de Guzman odznaczyć Krzyżem Kawalerskim Orderu Karola I.Pragnę również odznaczyć:Jego Świątobliwość Aleksandra IV kollaną Arcychrześcijańskiego Orderu Królowej Eleonory I,Jego Królewską Mość Markosa Viktorjosigosa kollaną Arcychrześcijańskiego Orderu Królowej Eleonory I,Jego Królewską Mość Piotra II Konstantego kollaną Arcychrześcijańskiego Orderu Królowej Eleonory I,Jego Sułtańską Mość Saida al Falima Krzyżem Kawalerskim Orderu Karola I,Jego Królewską Mość Marcina I Mikołaja Krzyżem Kawalerskim Orderu Karola I,Jego Książęcą Mość Tomasza Ivo Hugo Krzyżem Kawalerskim Orderu Karola I,Jego Cesarską i Królewską Mość Maksymiliana Teodora I Krzyżem Kawalerskim Orderu Karola I,Jego Ekscelencję Andrzeja Swarzewskiego Krzyżem Kawalerskim Orderu Karola I.A teraz zapraszam wszystkich do spędzenia czasu w Pałacu de Oriente, bawiąc się przy suto zastawionym stole i dźwiękach muzyki/-/ Carlos Lorenzo de Medici y Zep
Wasza Arcychrześcijańska Mość, Wasza Arcychrześcijańska Wysokość, Obywatele Imperium SkarlanduW imieniu Królestwa Agurii składamy najserdeczniejsze życzenia z okazji Siódmej Rocznicy Ustanowienia Imperium Skarlandzkiego.Wydarzenie które upamiętnia dzisiejszy dzień, dało początek nie tylko państwowości Skarlandu ale i całego naszego regionu.Pamiętając o tym, życzymy dalszych, wielu lat aktywnego działania oraz sukcesów na drodze rozwoju kraju i umacniania jego pozycji pośród państw Vaarlandu i Antyry. Dzieląc radość z możliwości uczestniczenia w dzisiejszym świecie, pragniemy wyrazić zadowolenie z faktu, iż nasze Kraje łączy od dawien dawna tak bliski sojusz i partnerstwo oraz wzajemne zobowiązanie do wspierania się w chwilach trudnych i tych radosnych. Stąd też, prosimy raz jeszcze przyjąć nasze najlepsze życzenia wszelkiej pomyślności prowadzącej ku chwale Imperium i jego Obywateli.Petrus II ConstantinusDei gratia Rex Aguriae et Magnus Dux Rumiae
Wasza Arcychrześcijańska Mość!Wasza Arcychrześcijańska Wysokość!Szlachetni!Obywatele Imperium Skarlandu!To wielka radość dla mnie uczestniczyć w tych obchodach. Składam najserdeczniejsze gratulacje z okazji 7 lecia - tak wspaniałej rocznicy. Pierwszy raz przybyłem do Imperium 14 września 2014 r. W mikroświecie byłem wtedy niecały miesiąc. Krótko służyłem jako Wikariusz Generalny Diecezji Walenckiej, lecz już wtedy urzekło mnie piękno tego kraju. Obserwowałem po cichu wielkie przemiany ustrojowe i byłem pod ich wrażeniem. Imperium imponuje swoim majestatem, pięknem, autentyzmem i zaangażowaniem obywateli. Odwiedziłem Imperium również jako Wikariusz Generalny Stolicy Apostolskiej i jeszcze raz przepraszam za ówczesne wpadki związane z protokołem dyplomatycznym. Gdy Regentem został JKW Carlos postanowiłem zagościć w tym kraju na dłużej i swoją pracą pomóc w rozwijaniu jego potęgi. Bardzo serdecznie dziękuję Waszej Arcychrześcijańskiej Mości za obdarowanie tytułem barona, a także Waszej Arcychrześcijańskiej Wysokości za odznaczenie. Cieszę się, że praca skromnego biskupa i profesora została doceniona. Obiecuję, że nie osiądę na laurach i będę dalej prowadził Królewską Akademię Skarlandu ku jej większemu rozkwitowi. Pomogę także we wszystkich kwestiach, w których będę potrafił. I nadal godnie będę nosił szaty Rycerza św. Jakuba. Niech Bóg ma w opiece Imperium i jego sojuszników. Niech Bóg błogosławi Jej Arcychrześcijańskiej Mości, Jego Arcychrześcijańskiej Wysokości oraz Wam wszystkim Skarlandczycy!Pax Vobiscum!bp prof. zw. dr net. Juan Bautista hrabia della Popoly
Wasza Arcychrześcijańska Mość, Wasza Arcychrześcijańska Wysokość, Obywatele Imperium SkarlanduW imieniu Republiki Bialeńskiej składam najszczersze wyrazy gratulacji z okazji Siódmej Rocznicy Ustanowienia Imperium Skarlandzkiego, a także życzenia przetrwania w dobrej formie co najmniej drugiego tyle. Powstanie Skarlandu było niezwykle istotne nie tylko dla samych Skarlandczyków, czy też najbliższego regionu, ale dla całego Pollinu. Obecność Imperium na arenie międzynarodowej są elementem niezwykle wartościowym, ubogacającym naszą rzeczywistość. Serdecznie dziękuję za zaproszenie delegacji Republiki Bialeńskiej na te wspaniałe uroczystości. Jestem wdzięczny za odznaczenie mnie Krzyżem Kawalerskim Orderu Karola I. Będę nosił go z dumą i szacunkiem.Raz jeszcze składam na Wasze ręce życzenia powodzenia i Bożego błogosławieństwa w dalszej działalności. Oby stosunki pomiędzy naszymi Narodami, pomimo różnic kulturowych, układały się jak najlepiej. prof. dr hab. net. ppor. rez. wielki kniaź Venomanii Andrzej Swarzewski, Prezydent Republiki Bialeńskiej
Wasza Arcychrześcijańska Wysokość,Wasze Królewskie Mości,Wasze Królewskie Wysokości,Wasze Książęce Mości,Dostojni Arystokraci,Wasze Ekscelencje,Szanowni Państwo,Dzień to szczególny dla Skarlandu i jego obywateli. Oto bowiem mija siódma rocznica istnienia prześwietnego Skarlandu. Minione lata przyniosły wiele ciekawych i ważnych wydarzeń dla historii tego kraju, by ostatecznie ukształtować go w Imperium, z bogatą kulturą, folklorem i tradycjami. W dniu tak doniosłym, w imieniu własnym, jak i Państwa Kościelnego Rotria, pragniemy złożyć nasze serdeczne gratulacje i życzenia dalszej pomyślności, aby Imperium, jak i prześwietna Rodzina Królewska de Medici, święciły dalsze sukcesy i jaśniały pośród innych nacji niczym brylant, dając przykład wspaniałości i doskonałości. Niech Wszechmogący Bóg ma w swej opiece niestrudzoną córę Kościoła, wspaniałych obywateli i Jej Arcychrześijańską Mość, zsyłając im swoje niezmierzone łaski i siedmiorakie dary. Z serca Wam wszystkim błogosławimy: In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.Apostolskim pozdrowieniem,(+) Alexander IV P.M.