Bardzo wielu Internatów wraz z swoimi wirtualnymi ojczyznami odcisnęło swoje ślady w Mikroświecie. Najstarsi spośród nas widzieli dziesiątki, jeśli nie setki różnych państw. Poznali, mieli do czynienia lub słyszeli o setkach, jeśli nie tysiącach mikronautów. Byli wśród nich różni ludzie, budujący jak i burzący znany nam w wirtualu świat. Do tych, którzy zbudowali coś wyjątkowego, wartościowego i z całą pewnością ponadczasowego należeli budowniczowie Skarlandu, dzięki czemu dzisiaj mogę cieszyć się wraz z Wami Kochani Skarlandczycy, miłościwie Wam panującą Jej Królewską Mością Eleonorą I, Regentem Imperium Jego Królewską Wysokością Carlosem Lorenzo oraz wszystkimi przybyłymi Gośćmi z siódmej rocznicy istnienia Skarlandu.
Skarland, dzisiaj Imperium! Pamiętamy jednak, że pod wielu względami Wasza monarchia nieustannie się przeobrażała, przechodząc z jednego stadia w kolejne, wedle intencji prawdziwych tutejszych patriotów – na pewno w lepsze. Zdarzały się również kryzysy wewnętrzne i poważne zagrożenia zewnętrzne, jednak Wasza Ojczyzna zawsze wychodziła z nich zwycięska, silniejsza oraz bogatsza o doświadczenia, które były przyczynkiem do dalszej poprawy konstrukcji Waszej państwowości – tak, by w przyszłości nie mogła już się chwiać tak jak wcześniej. Królestwo Dreamlandu obserwuje dokonujące się w Imperium zmiany. Obserwuje i jest pełne podziwu, dlatego moja radość z obecności tutaj jest potrójna! Zarówno Korona Dreamlandzka, Rząd Jego Królewskiej Mości Marcina I Mikołaja przeze mnie reprezentowany jak i moi rodacy pragną przekazać Jej Królewskiej Mości i Narodowi Skarlandzkiemu głębokie wyrazy uznania, gratulacje z okazji dzisiejszego święta oraz życzenia dalszego rozkwitu i pomyślności Imperium, Jego Obywatelom wspaniałego życia i spełnienia w Jego współtworzeniu, a nam wszystkim, byśmy spotykali się tutaj każdego kolejnego roku.
Dreamland świętuje razem z Wami!
(-) Daniel markiz von Witt
Premier Rządu Jego Królewskiej Mości Marcina I Mikołaja