Wasze Arcychrześcijańskie Moście,
Wasze Wysokości,
Wasze Ekscelencje,
Mieszkańcy Imperium,
Zmienię może temat. Gdy na początku przybyłam do Skarlandu, nie mogłam się przyzwyczaić do ustroju. Urodziłam, wychowałam się i dorastałam w Surmenii, która jest państwem o bardzo liberalnym systemie politycznym. Nasz obecny system, którym jest absolutyzm przyjął wiele owoców, bo w trudnej chwili pomógł utrzymać podupadające państwo. Systemy się reformują, rozwijają i modyfikują. Nie będę owijać w bawełnę. Chcę, aby nasz system uległ liberalizacji. Demokracji mówię nie, gdyż zabije nasze państwo. Demokratyczną monarchię i upadła, bo przy małym składzie obywateli się nie sprawdziła. Jednak jestem zdania, że obywatele naszego Imperium powinni móc tworzyć frakcje polityczne, nie partie. W mojej ocenie frakcje Liberałów i Konserwatystów mogłyby się przydać, nadać nam różnorodności. Fakt jest taki, iż wśród naszych obywateli są również przeciwnicy absolutyzm. Ja uważam, że powinniśmy wszyscy rozważyć nową propozycję. To nie jest w żadnym razie wprowadzanie demokracji, lecz propozycja lekkiej liberalizacji systemu. Wiem, że się nie wszyscy ze mną zgodzą, bo to dla wielu oznaczać może rewolucję, jednak rozważmy to, by pchnąć ducha w życie polityczne naszej Ojczyzny.