Autor W�tek: Propozycja stanowiska Premiera  (Przeczytany 910 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Mary Stuart-Gallun

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 38
Re: Propozycja stanowiska Premiera
« Odpowied� #15 dnia: Niedziela, 22 Sty 2012, 20:41:29 »
Proponowane przez Pana reformy zwłaszcza te dotyczące samorządu są zamachem na charakterystyczny dla Królestwa Skarlandu ustrój federalny, co prawda czym innym jest czasowe zawieszenia, a czym innym zupełna likwidacja.

W expose nie nawiązuje Pan specjalnie do bieżących spraw politycznych, które są ważne dla poprawnego działania Skarlandu. Jest ono jedynie zbiorem luźnych propozycji skierowanych do głównego administratora. Pana wypowiedź minęła się więc całkowicie z celem.

Teraz mogę wywnioskować iż jestem całkowicie przeciw temu co proponuje mi Pan i Pańska partia
(-)JKM Mary Mountbatten-Philips Królowa Anglii, Walii, Szkocji i Irlandii, oraz Kanady Brytyjskiej. Lord Wyspy Man. Obrończyni Wiary.

Minister Spraw Zagranicznych i Wielkich Dominiów Brytanii

Obywatelka Skarlandu
Alkad Ciudad Juarez

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
« Odpowied� #16 dnia: Niedziela, 22 Sty 2012, 20:46:06 »
Cytat: "Luis Blanco"
Ale po co je usuwać? Forum i tak długie nie jest. Owszem można usunąć 40 ton na drogach Vaarlandu i Archiwa, które i tak są puste, ale nie ma potrzeby usuwania pozostałych działów. Ewentualnie można zostawić Archiwa i tam przenieść owe działy, bo właściwie po to Archiwa są.

Dlatego, że są puste. Ja nie jestem przeciwniczką istnienia długiego forum w ogóle. Ale skoro jest ono tak skromnie wypełnione treścią, to po co tworzyć działy, w których istnieje jeden lub dwa wątki w dodatku od dawna martwe.

Cytat: "Luis Blanco"
Na razie możemy z nimi nawiązać luźne stosunki, zobaczymy jak będą się rozwijać. W polityce zagranicznej warto byłoby też nawiązać stosunki z sąsiadami. Nie wiem jak wyglądają nasze stosunki  z Francją, chodzi mi głównie o sojusz z Polondią i Nordią. Co do sprawy przynależności do OPM to myślę, że należy w niej pozostać, bądź co bądź podnosi to nas na arenie "międzymikronacyjnej".

Mimo wszystko uważam, że powinniśmy skupić się na polityce wewnętrznej i zażegnaniu kryzysu, który ostatnio dotknął Skarland.

Cytat: "Mary Stuart-Gallun"
Teraz mogę wywnioskować iż jestem całkowicie przeciw temu co proponuje mi Pan i Pańska partia

To, co zaprezentował pan Bianco ma niewiele wspólnego z programem Izquierdy ;)

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #17 dnia: Niedziela, 22 Sty 2012, 20:53:53 »
Skarland nie jest osamotniony w swoim kryzysie demograficznym. A co do mojej pomyłki to przepraszam. Po prostu założyłam ze jeżeli ktoś wywodzi się z jakiejś partii pcha jaj program do przodu.

Pisze Pani odnośnie Wspólnot że po co trzymać coś co nie istnieje? Może dlatego iż są charakterystyczne dla Skarlandu?! Ponadto nie było osoby która by się nimi zajęła. Teraz jest. Planuję działać w tej kwestii. Ponad to Pani Mario odchudzanie Ustawy zasadniczej nie koniecznie powoduje to iż staje się ona bardziej zwięzła.
(-)JKM Mary Mountbatten-Philips Królowa Anglii, Walii, Szkocji i Irlandii, oraz Kanady Brytyjskiej. Lord Wyspy Man. Obrończyni Wiary.

Obywatelka Skarlandu
Alkad Ciudad Juarez

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #18 dnia: Niedziela, 22 Sty 2012, 21:59:15 »
Cytat: "Mary Stuart-Gallun"
Pisze Pani odnośnie Wspólnot że po co trzymać coś co nie istnieje? Może dlatego iż są charakterystyczne dla Skarlandu?! Ponadto nie było osoby która by się nimi zajęła. Teraz jest. Planuję działać w tej kwestii. Ponad to Pani Mario odchudzanie Ustawy zasadniczej nie koniecznie powoduje to iż staje się ona bardziej zwięzła.

Zatem proponuję pewien zakład. Jeśli do końca lutego nie uda się państwu ożywić wspólnot, to je likwidujemy. Jeśli coś zacznie się w nich dziać, to zachowujemy. Przyjmują państwo? To uczciwa propozycja.

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #19 dnia: Niedziela, 22 Sty 2012, 22:23:57 »
To tak jak by pani stwierdziła ze trzeba usunąć z dziennika ustaw ustawę o symbolach narodowych Skarlandu, bo ich nie wywieszamy!

Obywatelka Skarlandu
Alkad Ciudad Juarez

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #20 dnia: Niedziela, 22 Sty 2012, 22:44:02 »
Symbole są li tylko symbolami. Każde państwo jakieś musi mieć. A na co nam wspólnoty? Odnoszę wrażenie, że jedynym powodem, by je zachować jest przyzwyczajenie.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #21 dnia: Niedziela, 22 Sty 2012, 23:59:18 »
Skoro jest pani w takim likwidacyjnym nastroju  :D  proponuję zlikwidować: Prokuraturę Generalną, Sąd Najwyższy (bo w Skarland to taki prawy i sprawiedliwy kraj), Trybunał Konstytucyjny, Królewską Akademię Skarlandu i Uniwersytet w Walencji i Siły Zbrojne - wszystko to w zasadzie nie funkcjonuje.

Swoją drogą jest to chyba najaktywniejsza debata jaką prowadzimy w Kortezach.  :)

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #22 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 00:32:50 »
Bo dołączyła nowa osoba :)

Obywatelka Skarlandu
Alkad Ciudad Juarez

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #23 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 10:01:25 »
Cytat: "Norbert I Catalan"
Skoro jest pani w takim likwidacyjnym nastroju  :D  proponuję zlikwidować: Prokuraturę Generalną, Sąd Najwyższy (bo w Skarland to taki prawy i sprawiedliwy kraj), Trybunał Konstytucyjny, Królewską Akademię Skarlandu i Uniwersytet w Walencji i Siły Zbrojne - wszystko to w zasadzie nie funkcjonuje.

Myślę, że bez wspólnot nasz kraj da sobie świetnie radę. Gorzej z brakiem organów ścigania czy wymiaru sprawiedliwości ;)

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #24 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 15:52:48 »
Cytat: "María"
Cytat: "Norbert I Catalan"

Myślę, że bez wspólnot nasz kraj da sobie świetnie radę. Gorzej z brakiem organów ścigania czy wymiaru sprawiedliwości ;)

Ale one przecież nie działają? Wiec po co je trzymać przecież tylko forum wydłużają

Obywatelka Skarlandu
Alkad Ciudad Juarez

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #25 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 16:57:22 »
Nie działają, bo nie ma takiej potrzeby. Ale gdyby ktoś popełnił przestępstwo, to wówczas można by z nich skorzystać.

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #26 dnia: Czwartek, 26 Sty 2012, 21:26:37 »
Kiedy zaczniemy głosować?

Obywatelka Skarlandu
Alkad Ciudad Juarez

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #27 dnia: Pi�tek, 27 Sty 2012, 20:56:37 »
Jak zakończymy debatę :)

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #28 dnia: Sobota, 28 Sty 2012, 14:38:18 »
Nie wiem czy Pani przewodnicząca zauważyła ale od kilku dni nie pojawiają się nowe posty, poza tym debata już dawno przestała być debatą na temat powołania nowego Premiera a zaczęła być debata na temat Wspólnot.

Obywatelka Skarlandu
Alkad Ciudad Juarez

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #29 dnia: Sobota, 28 Sty 2012, 17:12:09 »
Od 15 stycznia działają Kortezy, mamy 28 stycznia wypadało by rozpocząć głosowanie bo nowy Rząd będzie miał bardzo mało czasu na rządzenie i w efekcie nie zrealizuje swoich postanowień etc.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli