Autor W�tek: Zapytanie  (Przeczytany 926 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Don Alberto de Orange-Nassau

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 248
    • Status GG
Zapytanie
« dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 19:37:43 »
Szanowny Panie Rektorze,

Pragnę zapytać o powód zwolnienia mnie ze stanowiska profesora nadzwyczajnego na Królewskiej Akademii w Toledo. Nie składałem w tej sprawie rezygnacji, a i nie widzę powodu, dla którego miałbym zostać zwolniony.

Dodatkowo nie rozumiem, na jakiej podstawie zatrudnił się Szanowny Pan na stanowisku profesora zwyczajnego architektury (sic!) posiadając w tej dziedzinie jedynie tytuł zawodowy magistra i niewielkie kompetencje, co widać choćby po przedstawionym wykładzie i co jako architekt wnioskuję na podstawie prowadzonych przeze mnie egzaminów dotyczących próby uzyskania przez Pana stopni doktora architektury zakończone z resztą fiaskiem z uwagi na żenujący poziom niekompetencji.

Z poważaniem,
dr net. A. W. van Oranje-Nassau
Albert W. van Oranje-Nassau
książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Mediolanu, hrabia Cremony, Pawii i Mantui, Książę Orański

Offline José Bertelli

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 32
Odp: Zapytanie
« Odpowied� #1 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 20:16:26 »
Po pierwsze: Rektorowi przysługuje tytuł Magnificencji, więc wypraszam sobie taki ton.
Po drugie: Kwestia zwolnienia pracownika naukowego leży w rękach Rektora, a ten nie musi podawać przyczyny odwołania.
Po trzecie: Królewska Akademia w Toledo uznaje stopnie i tytuły naukowe jak i zawodowe zdobyte na Uniwersytecie Bialeńskim.
Po czwarte: Nie przypominam sobie, żebym rozpoczął egzaminy na studiach doktoranckich z architektury u Waszej osoby.
Po piąte: Proszę spojrzeć na wykład rotryjski dotyczący prehistorii - nim się kierowałem.
Po szóste: Statut nie mówi wspomina o fakcie, że profesor, który tytuł ten zdobył w innej dziedzinie naukowej, nie może być zatrudniony jako profesor zwyczajny na innej.
Po siódme: Powiedziałbym coś o panu więcej, ale się brzydzę.

x. prof. zw. dr hab. net Jose Guliano Montini Bertelli

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Gość Zagraniczny
  • Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 28
  • Bądźmy łagodni
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 20:24:48 »
Po pierwsze: Rektorowi przysługuje tytuł Magnificencji, więc wypraszam sobie taki ton.
Po drugie: Kwestia zwolnienia pracownika naukowego leży w rękach Rektora, a ten nie musi podawać przyczyny odwołania.
Po trzecie: Królewska Akademia w Toledo uznaje stopnie i tytuły naukowe jak i zawodowe zdobyte na Uniwersytecie Bialeńskim.
Po czwarte: Nie przypominam sobie, żebym rozpoczął egzaminy na studiach doktoranckich z architektury u Waszej osoby.
Po piąte: Proszę spojrzeć na wykład rotryjski dotyczący prehistorii - nim się kierowałem.
Po szóste: Statut nie mówi wspomina o fakcie, że profesor, który tytuł ten zdobył w innej dziedzinie naukowej, nie może być zatrudniony jako profesor zwyczajny na innej.

Po pierwsze: zgodnie ze zwyczajem wypływającym z prawa administracyjnego, w dobrym tonie jest uzasadniać każdą decyzję.
Po drugie: specjalnie uznał Pan tytuły bialeńskie tylko w celu tytułowania się profesorem. Bardzo poważny tytuł nadaje uniwersytet kraju, w którym ludzie mają konie w avatarach i szukają klaczy (jeden taki wątek zauważyłem na ich forum).
Po trzecie: w Pana pracy widzę ślady plagiatu wykładu z URu. Nawet taka praca wykonana dla mikronacji nosi w sobie cechy utworu i jest chroniona prawem autorskim w realu, więc proszę uważać, bo plagiat jest karalny.
Po czwarte: jest Pan mistrzem w falandyzacji prawa.
x. prał. prof. dr net. Severino Castiglioni-Faradobus

Offline José Bertelli

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #3 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 20:35:08 »

Po pierwsze: zgodnie ze zwyczajem wypływającym z prawa administracyjnego, w dobrym tonie jest uzasadniać każdą decyzję.
Po drugie: specjalnie uznał Pan tytuły bialeńskie tylko w celu tytułowania się profesorem. Bardzo poważny tytuł nadaje uniwersytet kraju, w którym ludzie mają konie w avatarach i szukają klaczy (jeden taki wątek zauważyłem na ich forum).
Po trzecie: w Pana pracy widzę ślady plagiatu wykładu z URu. Nawet taka praca wykonana dla mikronacji nosi w sobie cechy utworu i jest chroniona prawem autorskim w realu, więc proszę uważać, bo plagiat jest karalny.
Po czwarte: jest Pan mistrzem w falandyzacji prawa.
Po pierwsze: Nie zauważam plagiatu a tylko paralelizmy,
Po drugie: Zgodnie ze zwyczajem... Jesteś koleś mistrzem we wtrącaniu się w sprawy, które Ciebie nie dotyczą.
Nie pozdrawiam

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #4 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 20:39:01 »
Może trochę grzeczniej! Kwestie plagiatu na pewno zostaną zweryfikowane.

// odnośnie plagiatu to się go nie dopatrzyłem - tylko po co pisać wykład o czymś co już zostało napisane?

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #5 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 21:43:34 »
Nie pamiętam już czy jako Guliano Montini, czy jako Jose Bertelli, ale podejmował Pan studia doktoranckie u mnie i poległ na pracy doktorskiej, która nie dość że nic nie wnosiła, to pozbawiona była wniosków, przemyśleń, czy choćby cienia refleksji.

Tytuł Magnificencji pominąłem świadomie i celowo, gdyż jego użycie w odniesieniu do Pana byłoby stanowczym nadużyciem.

W kwestii nauki - jestem przekonany, że kaktus na moim biurku prezentuje większą wiedzę o architekturze od Pana, a już z pewnością potrafi ją składniej wyrazić.

Pańskie postępowanie postrzegam jako karygodne i przynoszące ujmę wszystkim ludziom nauki. Robi Pan z poważnej uczelni pośmiewisko i całą tę sprawę uważam za hańbę dla skarlandzkiej i mikroświatowej nauki. Rozumiem, że nie potrafi się Pan pogodzić z myślą, że ktokolwiek może mieć większe kompetencje i wiedzę do zarządzania wydziałem Architektury, zwłaszcza na polu naukowym.

Poziom wypowiedzi i kultury osobistej jaki Pan prezentuje nie przystoi w pijalni piwa, a co dopiero na akademii.
książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Mediolanu, hrabia Cremony, Pawii i Mantui, Książę Orański

Offline José Bertelli

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #6 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 21:53:05 »

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #7 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 22:34:01 »
Doprawdy dojrzałe... Pogratulować akademii takiego rektora.

W sumie to powinienem podziękować za zwolnienie, przynajmniej nie będę częścią takiej szopki ;)

Z Panem Bogiem.

• Gość Zagraniczny
  • Gość
  • *
  • Bądźmy łagodni
    • Status GG
« Odpowied� #8 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 22:39:06 »
To po prostu troll Eminencjo.

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #9 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 23:02:17 »
Profestroll...

Offline Maciej Kamiński

• Gość Zagraniczny
  • Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 18
  • Bialeński Grand Tomaszewa
« Odpowied� #10 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 23:14:35 »
Lepsze flashowe kuce w awatarach w "nienormalnym" państwie, niż podejrzewanie nowego mieszkańca o szpiegostwo za zapisanie się do ościennego związku wyznaniowego, którego głową jest "wróg publiczny/kozioł ofiarny numer 1" w "normalnym" państwie.
Lepszy taki, który stara się wytrwale o coś 14 miesięcy z rzędu, niż taki, który rezygnuje po 10 dniach.
Lepszy taki, któremu zdarzyło się zepsuć tylko swoje, niż taki, który zepsuł dwa razy dobro wszystkich obywateli.
mgr net. Maciej Kamiński, Bialeńczyk od urodzenia.

• Gość Zagraniczny
  • Gość
  • *
  • Bądźmy łagodni
    • Status GG
« Odpowied� #11 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 23:29:00 »
Jeśli czujecie się koniem, to ok. W dzisiejszych czasach nic nie powinno dziwić. Skoro płeć jest umowna, to i gatunek również :)

Offline Maciej Kamiński

• Gość Zagraniczny
  • Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 18
  • Bialeński Grand Tomaszewa
« Odpowied� #12 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 23:32:52 »
Jeśli czujecie się koniem, to ok. W dzisiejszych czasach nic nie powinno dziwić. Skoro płeć jest umowna, to i gatunek również :)
Z ciekawości - jaką masz opinię o Wandejczykach?
mgr net. Maciej Kamiński, Bialeńczyk od urodzenia.

• Gość Zagraniczny
  • Gość
  • *
  • Bądźmy łagodni
    • Status GG
« Odpowied� #13 dnia: Sobota, 7 Lis 2015, 23:39:14 »
Nie lubię chamskich mikronacji, odwołujących się do prostackich skojarzeń i niepoważności. Granicą humoru jest ZSHiW.

Natomiast słowa Ekscelencji o mnie gorzkie, ale i prawdziwe. Nie jestem zadowolony ani dumny ze swojej postawy, ale żeby ją naprawić trzebaby cofnąć czas około o pół roku, a to niemożliwe.

Offline José Bertelli

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #14 dnia: Niedziela, 8 Lis 2015, 13:38:43 »
Tak w ogóle to pragnę przypomnieć, iż Bialenia jest państwem, które ma nawiązane stosunki dyplomatyczne ze Skarlandem ;) Działanie nie na korzyść w stosunkach Bialenia-Skarland jest karalne ;)