Autor W�tek: Działalność.  (Przeczytany 1206 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 95
Działalność.
« dnia: �roda, 16 Maj 2012, 21:33:55 »
Czy Kościół działa?
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Cancillería Real.

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
Re: Działalność.
« Odpowied� #1 dnia: �roda, 16 Maj 2012, 22:15:12 »
Nie. Nie mam koncepcji na jego działania. Myślę, że go w najbliższym czasie zamknę.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #2 dnia: Czwartek, 17 Maj 2012, 14:21:53 »
Hmm. można by jakiemuś duchownemu z innego kraju zaproponować, aby zajął się kościołem w Skarlandzie
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #3 dnia: Czwartek, 17 Maj 2012, 14:24:10 »
Może wziąć duchownego z Rotri? Jest tam dużo duchownych, a i kiedyś Skarland był w czołówce państw, w których wyznawano Rotrio-Katolicyzm.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #4 dnia: Czwartek, 17 Maj 2012, 16:17:45 »
A może z Tyrencji? Tam też są jacyś duchowni ponoć.

Offline Octavien I Catalan

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 108
« Odpowied� #5 dnia: Czwartek, 17 Maj 2012, 16:44:19 »
Targi o duchownego. Z tego co wiem to nic nie łączy duchownego z PKR i Tyrencji. PKR nawiązuje do realnego rzymsko-katolicyzmu. Konstytucja gwarantuje wolność religijną więc można i obie religię przyjąć w kraju. Jednak z doświadczenia wiem, iż pewnie bardziej zainteresowane działalnością będzie PKR.
Jego Królewska Mość Octavien I Catalán, z Łaski Bożej i przez Konstytucję, Król Senior Francji,  Książe Skarlandu, Real Ciudad, Juárez, Santiago, Książe Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

Offline Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 95
« Odpowied� #6 dnia: Czwartek, 17 Maj 2012, 17:21:45 »
Ja znam duchownego, który być może zająłby się tym :)
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Cancillería Real.

Offline Giovanni Ganganelli

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 20
    • Status GG
    • http://www.rotria.boo.pl/forum/index.php
« Odpowied� #7 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 17:11:45 »
Proponuję przekształcić Powszechny Kościół Skarlandu w Powszechny Kościół Rotryjski i niejako włączyć go w struktury Kościoła Rotryjskiego na mocy umów międzynarodowych i konkordatu pomiędzy naszymi państwami. Warto również wspomnieć, że Jego Świętobliwość Aleksander III zgodził się na utworzenie biskupstwa w Walencji i ofiarował na ten cel sandały Jezusa, aby spoczęły w godnym miejscu.
(-) ks. prof. net. Giovanni Ganganelli
Pierwszy Sekretarz Rady Nauki i Kultury

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #8 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 19:54:16 »
Nie jestem specjalnie religijny ale popieram, zwłaszcza z tym biskupstwem w Walencji :)

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #9 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 19:58:55 »
Cytat: "Giovanni Ganganelli"
Proponuję przekształcić Powszechny Kościół Skarlandu w Powszechny Kościół Rotryjski i niejako włączyć go w struktury Kościoła Rotryjskiego na mocy umów międzynarodowych i konkordatu pomiędzy naszymi państwami.

Nie. Jeśli pan chce, to może pan założyć własny kościół ;)

Warto również wspomnieć, że Jego Świętobliwość Aleksander III zgodził się na utworzenie biskupstwa w Walencji i ofiarował na ten cel sandały Jezusa, aby spoczęły w godnym miejscu.

Przepraszam, ale gdy to przeczytałam to oplułam monitor ze śmiechu :D Naprawdę, ma pan wyborne poczucie humoru :D

Offline Giovanni Ganganelli

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 20
    • Status GG
    • http://www.rotria.boo.pl/forum/index.php
« Odpowied� #10 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 20:21:04 »
Nie jestem upoważniony do zakładania swojego kościoła. Pragniemy dialogu, co jeżeli Bóg da - umożliwiło by połączenie Waszego kościoła z naszym. Proszę również zważyć na długoletnią tradycję pomiędzy naszymi krajami. Już Jego Świętobliwość Celestyn I pragnął pogłębić przyjaźń między naszymi narodami. Łączyliśmy się w celu zjednoczenia v-świata i utrzymania pokoju we v-świecie.

Co do drugiej kwestii - jest to normalna relikwia. Nie wiem z czego się tutaj śmiać. Jeżeli męka Chrystusa jest dla pani śmieszna, cóż nie mnie to osądzać. Każdy może mieć własne zdanie.

Jeżeli natomiast tak stawia pani sprawę - naturalnie, złożę odpowiedni wniosek do władz kraju. Mimo to ubolewam, że nie mogliśmy załatwić tego drogą mniej biurokratyczną ani religijną.
(-) ks. prof. net. Giovanni Ganganelli
Pierwszy Sekretarz Rady Nauki i Kultury

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #11 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 21:06:42 »
Nie jestem upoważniony do zakładania swojego kościoła.

Ten problem to już musi pan ze swoimi przełożonymi rozwiązać.

Pragniemy dialogu, co jeżeli Bóg da - umożliwiło by połączenie Waszego kościoła z naszym.

Dziękuję, ale wolę nie. Łączenie się organizacji religijnych zawsze zawiera w sobie ustępstwa doktrynalne. A to oznacza, że któraś ze stron się myliła :)

Co do drugiej kwestii - jest to normalna relikwia. Nie wiem z czego się tutaj śmiać. Jeżeli męka Chrystusa jest dla pani śmieszna, cóż nie mnie to osądzać. Każdy może mieć własne zdanie.

Trafił pan w sedno. Relikwie są bardzo zabawne. Sandały jako relikwia drugiego stopnia to trochę mało. Może Rotria nam udostępni jakąś kość wyjętą z ciała Jezusa, to będziemy mogli, pocierając różne przedmioty o nią, tworzyć relikwie trzeciego stopnia. Będzie znakomicie leczyła łysienie i otyłość.

Jeżeli natomiast tak stawia pani sprawę - naturalnie, złożę odpowiedni wniosek do władz kraju. Mimo to ubolewam, że nie mogliśmy załatwić tego drogą mniej biurokratyczną ani religijną.

Krótko mówiąc, chciał pan wchłonięcia jednej organizacji przez drugą i myśli pan, że to by nie wymagało jakiejś papierkowej roboty? :)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #12 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 21:15:58 »
Sandały - relikwia jak relikwia, ważne że miały kontakt z Jezusem ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #13 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 21:49:07 »
Dla mnie to są gusła. O ile cenię sobie żywą wiarę i naśladowanie Jezusa, to takie formy pobożności są po prostu puste.

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #14 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 22:06:54 »
Cytat: "María"

Trafił pan w sedno. Relikwie są bardzo zabawne. Sandały jako relikwia drugiego stopnia to trochę mało. Może Rotria nam udostępni jakąś kość wyjętą z ciała Jezusa, to będziemy mogli, pocierając różne przedmioty o nią, tworzyć relikwie trzeciego stopnia. Będzie znakomicie leczyła łysienie i otyłość.

Hahaha... :D To wygrało. Ja jestem człowiekiem umysłu ścisłego (realnie) i Takie relikwie są po prostu śmieszne. W pewnej chwili poczułem się jak w Ciprofloksji, gdzie planuje się podarunek starej Przedbiedy (samochodu klasy raczej niższej) ustępującemu z tronu Austro-Węgierskiego. Z całego serca rozumiem pani zachowanie (chodzi o oplucie pewnej części komputera), u mnie było podobnie.
PS Możemy tworzyć relikwie (albo leczyć łysinę), pocierając sandałem... hahaha... :D
(*)