Autor W�tek: Działalność.  (Przeczytany 1206 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Giovanni Ganganelli

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 20
    • Status GG
    • http://www.rotria.boo.pl/forum/index.php
Re: Działalność.
« Odpowied� #15 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 22:40:53 »
Ten problem to już musi pan ze swoimi przełożonymi rozwiązać.

Nie czyta pani uważnie, nie mam prawa do tworzenia WŁASNEGO kościoła, czyli swojego odrębnego od pramatki Rotrii. To że się pani naśmiewa z relikwii to już pani problem. Jeżeli komuś wiara w nie pomogła to proszę tego nie podważać. Mówiąc to tylko we własnym imieniu, jak to pani powiedziała: "Może Rotria nam udostępni jakąś kość wyjętą z ciała Jezusa, to będziemy mogli, pocierając różne przedmioty o nią, tworzyć relikwie trzeciego stopnia. Będzie znakomicie leczyła łysienie i otyłość." Dowodzi to tylko pani poziomu kultury i tolerancji religijnej. Równie dobrze, pani za chwilę może zaprzeczyć we wszystkie objawienia się Matki Boskiej :)
(-) ks. prof. net. Giovanni Ganganelli
Pierwszy Sekretarz Rady Nauki i Kultury

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #16 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 22:52:46 »
Cytat: "Giovanni Ganganelli"
Nie czyta pani uważnie, nie mam prawa do tworzenia WŁASNEGO kościoła, czyli swojego odrębnego od pramatki Rotrii.

Zapewniam xiędza, że zgodnie z konstytucją Skarlandu MA ekscelencja PRAWO aby taki krok poczynić, jak każdy inny w tej mikronacji... W tym problem, że xiądz nie chce. Dąży Pan tylko do rejestracji organizacji nie powołanej do życia jak się domyślam nie przez pańskie ręce, tylko założyciela Rotrii.  Jest jednak problem w tym, że rotryjska (?) organizacja religijna nie jest uważana w Skarlanie jako pełnoprawna i obowiązująca w naszym pięknym kraju. Dlatego należy ją zarejestrować.
(*)

Offline Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 95
« Odpowied� #17 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 22:55:03 »
Cieszy niezmiernie mnie ten pomysł :)
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Cancillería Real.

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
« Odpowied� #18 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 23:39:31 »
Cytat: "Faders ad Vankavig"
Cytat: "María"

Co do drugiej kwestii - jest to normalna relikwia. Nie wiem z czego się tutaj śmiać. Jeżeli męka Chrystusa jest dla pani śmieszna, cóż nie mnie to osądzać. Każdy może mieć własne zdanie.
Trafił pan w sedno. Relikwie są bardzo zabawne. Sandały jako relikwia drugiego stopnia to trochę mało. Może Rotria nam udostępni jakąś kość wyjętą z ciała Jezusa, to będziemy mogli, pocierając różne przedmioty o nią, tworzyć relikwie trzeciego stopnia. Będzie znakomicie leczyła łysienie i otyłość.

Hahaha... :D To wygrało. Ja jestem człowiekiem umysłu ścisłego (realnie) i Takie relikwie są po prostu śmieszne.

:D

W pewnej chwili poczułem się jak w Ciprofloksji, gdzie planuje się podarunek starej Przedbiedy (samochodu klasy raczej niższej) ustępującemu z tronu Austro-Węgierskiego.

Widziałam. Ale ja bym chciała dostać Przedbiedę. Nie wiem tylko, czy to old-school czy retro :D

PS Możemy tworzyć relikwie (albo leczyć łysinę), pocierając sandałem... hahaha... :D

Ale wtedy to będzie relikwia czwartego stopnia, bo powstała przez potarcie relikwii drugiego stopnia :D

Ten problem to już musi pan ze swoimi przełożonymi rozwiązać.

Nie czyta pani uważnie, nie mam prawa do tworzenia WŁASNEGO kościoła, czyli swojego odrębnego od pramatki Rotrii.

Oczywiście, że ma pan prawo. Gwarantuje to panu nasze prawo. Pan po prostu czuje się zobowiązany wobec Rotrii, ale w Skarlandzie to by pan mógł nawet małżeństwo zawrzeć :)

To że się pani naśmiewa z relikwii to już pani problem. Jeżeli komuś wiara w nie pomogła to proszę tego nie podważać.

Niektórym ludziom pomaga placebo ;)

Mówiąc to tylko we własnym imieniu, jak to pani powiedziała: "Może Rotria nam udostępni jakąś kość wyjętą z ciała Jezusa, to będziemy mogli, pocierając różne przedmioty o nią, tworzyć relikwie trzeciego stopnia. Będzie znakomicie leczyła łysienie i otyłość." Dowodzi to tylko pani poziomu kultury i tolerancji religijnej. Równie dobrze, pani za chwilę może zaprzeczyć we wszystkie objawienia się Matki Boskiej :)

To raczej dowodzi pańskiego braku tolerancji. Na tym polega wolność słowa. Mnie wolno głosić poglądy negujące pańską organizację, a panu poglądy negujące moją osobę. Może pan nawet zaprzeczyć istnieniu mojej osoby, tak jak ja zaprzeczam teraz wszystkim objawieniom Maryi. Niech pan nie myśli, że wolność słowa działa tylko w jedną stronę ;)

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #19 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 23:45:17 »
Raczej old-school, bo produkcja nie została rozpoczęta ze względu na jakikolwiek powrót do mody... :D
Chciałem zakupić Przedbiedę, ale w Ciprofloksji jestem chłopem i jedynym wyjściem była kradzież...
(*)

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #20 dnia: Czwartek, 5 Lip 2012, 23:54:37 »
A mógłby pan ukraść także dla mnie? :D

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #21 dnia: Pi�tek, 6 Lip 2012, 00:06:29 »

Zapewniam xiędza, że zgodnie z konstytucją Skarlandu MA ekscelencja PRAWO aby taki krok poczynić, jak każdy inny w tej mikronacji... W tym problem, że xiądz nie chce. Dąży Pan tylko do rejestracji organizacji nie powołanej do życia jak się domyślam nie przez pańskie ręce, tylko założyciela Rotrii.  Jest jednak problem w tym, że rotryjska (?) organizacja religijna nie jest uważana w Skarlanie jako pełnoprawna i obowiązująca w naszym pięknym kraju. Dlatego należy ją zarejestrować.

Swego czasu Skarland był zaraz po Rotrii jednym z największych skupisk wiernych kościoła rotryjskiego teraz w czasach obecnej konstytucji deczko się to zmieniło.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #22 dnia: Pi�tek, 6 Lip 2012, 00:22:38 »
Mnie jest to obojętne. Ja do kościoła rotryjskiego wstąpić nie zamierzam. Ale niech działa. Im więcej inicjatyw tym lepiej :)

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #23 dnia: Pi�tek, 6 Lip 2012, 00:39:12 »
No i Rotria swego czasu nieźle u nas namieszała - pozytywnie oczywiście, pomijając takie incydenty jak wyłamanie się Narodowego Kościoła Skarlandu kontynuatora Kościoła Skarlandzko-Katolickiego, a właśnie trzeba by go do organizacji religijnych wpisać bo oficjalnie nigdy go nie rozwiązano. Odbija się jeszcze awaria bazy danych z 2010 roku...

(-) Norbert I de Catalán

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #24 dnia: Pi�tek, 6 Lip 2012, 00:52:06 »
Skoro nie działa, to można go zlikwidować.

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #25 dnia: Pi�tek, 6 Lip 2012, 01:04:01 »
Cytat: "María"
Skoro nie działa, to można go zlikwidować.
Powszechny Kościół Skarlandu też zlikwidujemy?

(-) Norbert I de Catalán

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #26 dnia: Pi�tek, 6 Lip 2012, 12:26:00 »
Najprawdopodobniej tak. Ale z tym proszę się jeszcze wstrzymać, bo czekam na odpowiedź pana Fadersa.

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #27 dnia: Pi�tek, 6 Lip 2012, 13:16:23 »
Co do Przedbiedy, to proszę prośbę kierować do Nikolai'a Suskadiego...
(*)