Autor W�tek: Trizondalskie baśnie i mity :)  (Przeczytany 501 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Juan de Maykowski

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 194
  • "Cierpliwość to największa cnota."
    • Status GG
Odp: Trizondalskie baśnie i mity :)
« Odpowied� #15 dnia: Poniedzia�ek, 11 Sty 2016, 17:06:18 »
W takim razie proszę dokładniej prześledzić ten temat.  ;)

Catalina d'Este y Córdoba napisała:
... Ja nie mam dobrych relacji z Carlosem II, jednak doskonale pamiętam, że Rotria sama siebie pozbawiła praw i to nasz ówczesny Infant uratował Rotrię przed upadkiem, dał jej drugie życie.

Don Juan Dagobard de Maykowski
Książę Vandalii
Wielki Mistrz Zakonu Rycerzy Chrystusowych Ziemi Vandalskiej

Offline Don Cosme Pedro de Médici

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 221
  • Książę Saragossy
« Odpowied� #16 dnia: Poniedzia�ek, 11 Sty 2016, 17:08:51 »
Zero związku z Rotrią, a atakują jak mogą.

Owszem, obecnie nie mam już żadnych związków z Rotrią, ale niegdyś je miałem przez bardzo długi czas, więc mogę na temat PKR się wypowiadać i to akurat nie jest atak, ale zwykła opinia. Aczkolwiek już się przyzwyczaiłem (mimo, że darzę Waszą Katolicką, Arcychrześcijańską i Najwierniejszą Wysokość sympatią i szacunkiem), że kiedy ktoś ma inne zdanie od Waszej Katolickiej, Arcychrześcijańskiej i Najwierniejszej Wysokości to właśnie jest tak to określane przez waszą osobę: atak.

Starałem się tyle razy odbudować Rotrię, nikt tego nie dostrzegł i nawet nie podziękował, a nawet tu, w moim kraju rzuca się kłody pod nogi.

Proszę nie mieć o to pretensji do Skarlandczyków, ale do Narodu, którą tą pomoc otrzymał a nie potrafił tego docenić. I nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek Skarland rzucał Rotrii kłody pod nogi.
Don Cosme Pedro de Médici

Książę Monderii i Saragossy
Sekretarz ds. Wojny
Rektor Akademii Królewskiej w Toledo

Offline Don Fernando Álvarez d'Este y Córdoba

• Grand
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 571
    • Status GG
« Odpowied� #17 dnia: Poniedzia�ek, 11 Sty 2016, 17:10:04 »
Zero związku z Rotrią, a atakują jak mogą. Starałem się tyle razy odbudować Rotrię, nikt tego nie dostrzegł i nawet nie podziękował, a nawet tu, w moim kraju rzuca się kłody pod nogi.

Nie nazwałbym tego rzucaniem kłód pod nogi, ponieważ wierzę w odbudowę Rotrii. Każdy ma prawo wyrażać własną opinię, a wiadomo, że opinia narodów może ulec zmianie wraz z czynami i postępowaniem władz Stolicy Apostolskiej. Kortezy Generalne wydały zgodę na ratyfikację konkordatu, co otworzyło nowy rozdział w historii naszych krajów. Ufam, że Stolica Apostolska wykorzysta ten atut by odbudować swój autorytet w skarandzkiej wspólnocie wiernych.
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.