- Ile istnieje partii, a ile jest aktywnych?
Obecnie w Skarlandzie funkcjonuje tylko jedna, jedyna patria polityczna.
Acción Nacional, której założycielem jest Jego Wysokość Norbert I de Catalan. Powinien bliżej opisać Panu partię.
- Jaki jest status kościoła rotryjskiego w Skarlandzie?
Kościół Rotryjski na ziemiach Królestwa Skarlandu funkcjonuje na mocy konkordatu zawartego z Państwem Kościelnym. Istnieje w Skarlandzie jedna diecezja - Diecezja Walencka - na czele, której stoi Prymas Skarlandu, czyli moja skromna osoba. Kościół Rotryjski jest obecnie jedynym aktywnym związkiem wyznaniowym (zarejestrowane są dwa), więc można go określić jako religię dominującą, ale religią państwową nie jest, gdyż konstytucja gwarantuje wolność wyznania.
- Jak założyć przedsiębiorstwo? I co prawo mówi o prywatnych firmach?
Odsyłam do
tego działu. Sam więcej nie jestem w stanie powiedzieć.
- Czy istnieją mapy surowcowe Królestwa? Pytam bo chciałbym założyć kopalnię
Z tego co wiem to takowa mapa nie istnieje, lecz na micropedii było dokładnie opisane, które regiony są bardziej urodzajne a które mniej. Proszę zaglądnąć i poczytać ten
artykuł. Może tam Pan coś znajdzie.
- Jak ma się sprawa polityki zagranicznej Skarlandu? Kogo lubimy, a kogo nie?
Właściwie Skarland z większością mikronacji żyje obecnie w zgodzie, bowiem w historii Królestwa różnie bywało. Jak Król Senior wspomniał, negatywnie jesteśmy nastawieni do Królestwa Nordii i Estelli Wschodniej. Oczywiście Skarland nie posiada traktatu uznaniowego z większością mikronacji, lecz z tymi bardziej wpływowymi żyjemy w zgodzie.
Pozdrawiam.