Autor W�tek: Rozmowa ogólna  (Przeczytany 2453 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Benedicto I

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 233
    • Status GG
Odp: Rozmowa ogólna
« Odpowied� #45 dnia: Pi�tek, 19 Wrz 2014, 21:38:37 »
Jestem też ciekawy, jaka konkretnie dynastia panuje w Skarlandzkie i kto z kim jest spokrewniony.

W Skarlandzie panuje Eleonora Katarzyna z rodu Medyceuszy. Ród ten wywodzi się z Wielkiego Księstwa Toskanii, położonego w Państwie Kościelnym Rotria. Protoplastą rodu był zmarły niedawno Ojciec Święty Leon II, czyli Lorenzo Pietro de Medici. Nasza Królowa jest jego jedyną córką i jednocześnie najstarszym dzieckiem. Małżonkiem Królewskim jest Jego Wysokość Markos apo Zep, Królewicz Surmeński, syn Króla Surmenii. Ja zaś jestem jednym, jak do tej pory, dzieckiem skarlandzkiej Pary Królewskiej i jestem taką "mieszkanką", gdyż jednocześnie reprezentuję oba znamienite rody :).
/-/ Sanctitas Vestra Benedictus I
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc. etc. etc.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Odp: Rozmowa ogólna
« Odpowied� #46 dnia: Sobota, 20 Wrz 2014, 01:15:31 »
A dzięki Andreasowi "Zdrajcy" I JKM Eleonora należy do rodu Katalońskiego (Catalan) dzięki adopcji wspomnianego JŚ Leona II przez wspomnianego przeze mnie zdrajcy narodu JKW Andreasa I dzięki temu miłościwie nam panująca JKM Eleonora pierwsza kobieta na skarlandzkim tronie wywodzi się z linii bocznej rodu Katalońskiego: Medici de Catalan na co dzień używająca wyłącznie nazwiska de Medici.
.
A czy przypadkiem Królowa Eleonora nie jest też królową Estelli Wschodniej, bo w wątku koronacja zauważyłem, że posługuje się tą tytulaturą? Jestem też ciekawy, jaka konkretnie dynastia panuje w Skarlandzkie i kto z kim jest spokrewniony.
Wspomniany zdrajca narodu (Andreas I) adoptował kard. Lorenzo (później JŚ Leon II) przez co ród Medici stał się linią boczną rodu Katalońskiego (de Catalan), obecnie JKM Eleonora wywodzi się z rodu Medici de Catalan (nieoficjalnie de Medici), linia główna Catalonów została odsunięta od władzy na skutek niezbyt przemyślanych decyzji byłego króla JKW Andreasa I głównego prowodyra zeszłorocznej wojny sukcesyjnej (powoływał się na prawo, które nie istnieje), Obecnie JKM Eleonora jest jedyną słuszną władczynią Estelli Wschodniej - region tymczasowo po za władzą Skarlandu.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli