Ankieta

Był głos aby poddać pod głosowanie tytuły konstytucji, oto ankieta:

Constitución Nacional del Reino de Scarlaña - Konstytucja Narodowa Królestwa Skarlandu.
0 (0%)
Ley Orgánica Constitucional Nacional del Reino de Scarlaña - Narodowe Prawo Konstytucyjne.
4 (80%)
Nacional de la Constitución Política del Reino de Scarlaña - dosłownie: Narodowa Konstytucja Polityczna Królestwa Skarlandu.
0 (0%)
Acta Constitucional del Reino de Scarlaña - Ustawa Konstytucyjna Królestwa Skarlandu.
1 (20%)
Ley Constitucional del Reino de Scarlaña - Prawo Konstytucyjne Królestwa Skarlandu
0 (0%)

G�os�w w sumie: 5

G�osowanie sko�czone: �roda, 26 Cze 2013, 17:22:42

Autor W�tek: Kawiarnia "La Ibérica"  (Przeczytany 2827 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
Odp: SALA OBRAD IOON
« Odpowied� #45 dnia: Poniedzia�ek, 8 Lip 2013, 21:01:51 »
Myślę, że powoli powinna dobiegać końca moja wizyta w Agurii. Jeśli chodzi o Wspólnotę Catalan dość dużo zostało uzgodnione, jak już sfinalizujemy nasze rozmowy z Królem Agurii to przedstawię wszystko na forum. Pozdrawiam.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #46 dnia: Wtorek, 9 Lip 2013, 21:16:36 »
Reorganizacja struktur IOON

1. Zmiana na stanowisku przewodniczącego.

Planuję powierzyć te funkcję Naszemu nowemu obywatelowi, który nazywa się Francisco Vazquez de Saavedra. Chociaż jestem zasmucony faktem, że Pan Saavedra ostatnio nic na forum się nie udziela, ale mimo wszystko uważam że nada się na to stanowisko. Myślę, że sam zainteresowany nie ma nic przeciwko temu.

2. Zmiana stanowisk zastępców przewodniczącego

Wpadłem na pomysł powołać dwóch zastępców, którzy będą mieli różne obowiązki. Jeden z zastępców będzie miał za zadanie rozwój przemysłu i gospodarki w Skarlandzie. Drugi z zastępców będzie miał za zadanie promocję Skarlandu. Uważam, że zastępcy powinni działać na tych płaszczyznach, bowiem i jednego (przemysłu i gospodarki) oraz promocji i reklamy potrzebujemy. Z osobami, którym chciałbym zaproponować te stanowiska skontaktuje się osobiście.

Dopóki IOON działa w Skarlandzie trzeba to wykorzystać i napędzić się w kierunku dalszego rozwoju. Moim zdaniem, obok kwestii prawnych oczywiście, trzeba się rozwinąć właśnie w gospodarce. No i nie wolno zapominać o promocji Skarlandu, nawet jeśli w mikroświecie jest kryzys i nie każdy zwróci na Nas uwage.

Ja osobiście oficjalnie odsunę się od IOON i zajmę się innymi sprawami dla dobra Skarlandu. 
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #47 dnia: Czwartek, 11 Lip 2013, 13:42:32 »
Postanowiliśmy głosowanie zakończyć wcześniej, nazwa wybrana przez członków IOON to: Ley Orgánica Constitucional Nacional del Reino de Scarlaña - Narodowe Prawo Konstytucyjne.
Teraz możemy zacząć pracę nad ustawą zasadniczą.

W takim razie pierwsze działanie jest już rozpoczęte i powinniśmy zacząć pracę nad Konstytuantą Skarlandu. Chciałbym, aby każdy z obywateli/mieszkańców przedstawił strukturę ustawy zasadniczej - chodzi o zaproponowanie rozdziałów wedle, których będziemy się poruszać.

Reorganizacja struktur IOON

1. Zmiana na stanowisku przewodniczącego.

Planuję powierzyć te funkcję Naszemu nowemu obywatelowi, który nazywa się Francisco Vazquez de Saavedra. Chociaż jestem zasmucony faktem, że Pan Saavedra ostatnio nic na forum się nie udziela, ale mimo wszystko uważam że nada się na to stanowisko. Myślę, że sam zainteresowany nie ma nic przeciwko temu.

2. Zmiana stanowisk zastępców przewodniczącego

Wpadłem na pomysł powołać dwóch zastępców, którzy będą mieli różne obowiązki. Jeden z zastępców będzie miał za zadanie rozwój przemysłu i gospodarki w Skarlandzie. Drugi z zastępców będzie miał za zadanie promocję Skarlandu. Uważam, że zastępcy powinni działać na tych płaszczyznach, bowiem i jednego (przemysłu i gospodarki) oraz promocji i reklamy potrzebujemy. Z osobami, którym chciałbym zaproponować te stanowiska skontaktuje się osobiście.

Dopóki IOON działa w Skarlandzie trzeba to wykorzystać i napędzić się w kierunku dalszego rozwoju. Moim zdaniem, obok kwestii prawnych oczywiście, trzeba się rozwinąć właśnie w gospodarce. No i nie wolno zapominać o promocji Skarlandu, nawet jeśli w mikroświecie jest kryzys i nie każdy zwróci na Nas uwage.

Ja osobiście oficjalnie odsunę się od IOON i zajmę się innymi sprawami dla dobra Skarlandu.

Dziękuję Waszej Królewskiej Wysokości za obdarzenie mnie kredytem zaufania i zaproponowanie mojej osoby na Przewodniczącego IOON. Jak tylko ukaże się oficjalne stanowisko WKW o mianowaniu mnie na tą funkcję jestem gotów złożyć swój podpis pod tą nominacją. Mimo, iż dopadła mnie "realizoa" związana z obowiązkami życia codziennego czytajcie prowadzenie własnych działalności postaram się wywiązać należycie z powierzonej przeze mnie funkcji. Biję się w pierś, że w ostatnim czasie zaniedbałem Skarland - jednak jestem cały czas w kontakcie z JKM Norbertem I Catalanem i wie o mojej absencji w Skarlandzie. Na bieżąco omawiane są różne kwestie.

Co do propozycji Numer 2: Jestem jak najbardziej za! Dwóch zastępców jest bardzo dobrym pomysłem. Dokonałbym jednak korekty z Zastępcy ds. przemysłu/gospodarki na Zastępcę ds. wewnętrznych i administracji - myślę, że takie stanowisko bardziej nam się przyda. Sprawy kraju jeżeli chodzi o sytuację wewnętrzną w tej chwili są zdecydowanie ważniejsze niż gospodarka - a i tą dziedzinę można podłączyć pod tą funkcję. Druga funkcja jak najbardziej - Zastępca ds. promocji tudzież spraw zagranicznych. Zadania proste do określenia. :)

Trzecia kwestia. Trzeba policzyć ilu tak naprawdę członków będzie miała Inicjatywa Obywatelska Ocalenia Narodowego. :)

Czekam na kontynuację dyskusji. :)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #48 dnia: Czwartek, 11 Lip 2013, 18:25:40 »
Co do zastępców na pewno, oczywiście o ile wyrazi na to zgodę, będzie Harvey Leche. Tak jak to było do tej pory. Tylko którą funkcję obejmie. To już decyzja Pana Leche, w czym zrobi większy pożytek. Czy w promocji, czy w administracji. Myślę, że jeśli się pośpieszymy to od poniedziałku IOON ruszy pod przewodnictwem Pana Saavedry.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #49 dnia: Czwartek, 11 Lip 2013, 23:13:17 »
Rozumiem. Poniedziałek jak najbardziej mi pasuje. Postaram się uporać do niedzieli przynajmniej z częścią rzeczy, które mnie zatrzymują w życiu rzeczywistym i złapię trochę oddechu. Będę mógł ponownie wracać do Skarlandu częściej i zacząć sprawniej działać :)
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.

Offline I. Barraza Quiroz

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 34
« Odpowied� #50 dnia: Poniedzia�ek, 15 Lip 2013, 17:25:59 »
Moim zdaniem Skarland powinien nadal postawić na wysoki stopień decentralizacji. Jest to swego rodzaju magnez który przyciągnie nam obywateli. Jedyny problem. Prowincje muszą być także aktywne. Powinniśmy zagwarantować także autonomie Estelli Wschodniej
(-) Isabel Barraza Quiroz
Wicekrólowa Estelli Wschodniej

Offline Alejandro Juárez

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 66
« Odpowied� #51 dnia: Poniedzia�ek, 15 Lip 2013, 17:39:15 »
Popieram!
Alejandro Juárez

Offline Alejandro Juárez

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #52 dnia: Wtorek, 16 Lip 2013, 00:58:42 »
Teraz, gdy urząd królewski opróżniony, nie chcemy Księcia Manuela na tron, nie wiemy co dalej. Powinniśmy wybrać nowego przewodniczącego IOON, a także regencje.
Alejandro Juárez

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #53 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 23:47:36 »
Teraz, gdy urząd królewski opróżniony, nie chcemy Księcia Manuela na tron, nie wiemy co dalej. Powinniśmy wybrać nowego przewodniczącego IOON, a także regencje.

Zgodnie z wolą Jego Królewskiej Wysokości Andreasa I Catalana, Przewodniczącym IOON-u została moja osoba i wkrótce zamierzam rozpocząć przygotowania do rozpoczęcia działań w tej kwestii. Chodzi przede wszystkim o to, aby działalność IOON-u miała ręce i nogi i faktycznie wniosła coś do działalności Królestwa Skarlandu. Proszę tak więc o cierpliwość. ;)

ps. Jesteśmy w trakcie wielu zmian i trzeba się zastanowić co dalej robić i jak przede wszystkim działać... to jest w tym momencie najważniejsze pytanie i na to trzeba koniecznie znaleźć precyzyjną odpowiedź.

Offline Alejandro Juárez

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #54 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 02:05:03 »
Wiele kwestii jest do omówienia, a co do Pana przywództwa w IOON to zgadzam się, gdyż wiem że jest Pan osobą spokojną, która może sobie zaskarbić obywatelski szacunek. Razem wszystkich jednak trzeba pogonić do sensownej dyskusji nad ustrojem, statutem państwa, jego formą, a także rolą Skarlandzkiej Rodziny Królewskiej w życiu społecznym i politycznym.  ;)
Alejandro Juárez

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #55 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 12:11:54 »
Wiele kwestii jest do omówienia, a co do Pana przywództwa w IOON to zgadzam się, gdyż wiem że jest Pan osobą spokojną, która może sobie zaskarbić obywatelski szacunek. Razem wszystkich jednak trzeba pogonić do sensownej dyskusji nad ustrojem, statutem państwa, jego formą, a także rolą Skarlandzkiej Rodziny Królewskiej w życiu społecznym i politycznym.  ;)

Dziękuję za poparcie mojej osoby. Mam nadzieję, że wspólnie będzie można wypracować wiele ciekawych propozycji, a później je realizować. Postaram się dzisiaj porozumieć z Jego Królewską Wysokością Norbertem I Catalanem nt. działań jakie trzeba podejmować i myślę, że wieczorem dam odpowiedź, w którą stronę będziemy podążać...

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #56 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:20:23 »
NOMINACJE

Nominuję,
Pana Francisco Vazqueza de Saavedrę na stanowisko Przewodniczącego Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego (dalej zwanej IOON).

Nominuję, 
Pana Harveya Leche na stanowisko Wiceprzewodniczącego IOON ds. administracji Skarlandu.

Nominuję,
Jego Książęcą Wysokość Manuela de Catalan na stanowisko Wiceprzewodniczącego IOON ds. promocji Skarlandu

Nominuję,
Pana Alejandro Juareza na stanowisko Szefa Wydziału IOON ds. przemysłu i gospodarki Skarlandu

Nominuję,
Jego Książęcą Wysokość Ciro Andreasa de Catalan na stanowisko Szefa Wydziału IOON ds. polityki zagranicznej.

Andreas I

Jeśli ktoś akceptuje nominację proszę o złożenie pod nią podpisu. Jeśli nie - proszę odmówić.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #57 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:32:56 »
A jakie kwalifikacje ma Ciro do bycia szefem ds. polityki zagranicznej? Najpierw by go może na jakieś studia wysłać?

Odmawiam podpisu.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #58 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:35:11 »
A jakie kwalifikacje ma Ciro do bycia szefem ds. polityki zagranicznej? Najpierw by go może na jakieś studia wysłać?

Odmawiam podpisu.

Chyba z pośród nominowanych przeze mnie osób nikt nie ma jakiś kwalifikacji. Musimy działać szybko, jeśli Ciro podejmie się działania rozliczymy go jak skończy.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #59 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:42:34 »
Ja, Francisco Vazquez de Saavedra zamieszkały w Królestwie Skarlandu - Distrito Capital/Área metropolitana de Valencia - València dziękuję Waszej Królewskiej Wysokości za obdarzenie mnie kredytem zaufania jakim jest wysunięcie nominacji na Przewodniczącego Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego, jednakże biorąc pod uwagę personalia osób mających zajmować się stricte strategicznymi działaniami w organie ustawodawczo-wykonawczym jestem zmuszony odmówić przyjęcia nominacji na Przewodniczącego IOON.
Z poważaniem
Francisco Vazquez de Saavedra