Autor W�tek: I Posiedzenie Zgromadzenia Kortez Generalnych [05.09-15.12.2013]  (Przeczytany 2203 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Don Lorenzo de Medici

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 89
    • Status GG
Odp: I Posiedzenie Zgromadzenia Kortez Generalnych [05.09-15.12.2013]
« Odpowied� #30 dnia: Niedziela, 8 Wrz 2013, 13:33:09 »
Don Carlos.

Jak na razie praca wielu republikanów opiera się jedynie na krytyce, a wręcz wykrzykiwaniu swoich racji. Zero konstruktywnych przemyśleń!  Staropolskie przysłowie mówi "krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje". 

Idąc dalej: widzę, że Don Carlos jest bardzo poruszony słowami królowej co zaprezentował w nieskładnym szale w swej odpowiedzi:

Takimi chcecie być monarchami, że równacie nas z Norbertem I? Takimi chcecie być monarchami? Monarchami dzielącymi naród? O nie. Na to się nie zgodzimy, choćby nie wiadomo co! W prasie wam przychylnej siejecie propagandę niezgodną z rzeczywistością! Wstyd i hańba!

Ciekawe, skąd takie emocje ?
Książę-Kardynał
/-/Don Lorenzo I Pedro de Medici
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña
cardenal camarlengo etc, etc.

Offline Alberto Sánchez

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 50
    • Status GG
« Odpowied� #31 dnia: Poniedzia�ek, 9 Wrz 2013, 14:58:30 »
Faktem jest, że republikanie są emocjonalni, ale wynika to z patriotyzmu i oddania ich wobec ojczyzny. Z kolei monarchiści kłamią w przychylnych mediach, ich winą jest to, że Skarland jest ośmieszany. Wszystkiemu winny jest poprzedni król, który miał synów i następców niewiadomego pochodzenia. To jest zdrajca, jego synowie tak samo. Zasługują już dawno wszyscy na ban.
ALBERTO SÁNCHEZ

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #32 dnia: Poniedzia�ek, 9 Wrz 2013, 17:33:41 »
To jest zdrajca, jego synowie tak samo.

Sam jesteś zdrajcą do cholery. I to niewiadomego pochodzenia.

Powiedz mi co ja w mediach nakłamałem jak sam twierdzisz. I nie nazywaj się patriotą bo przecież nim nie jesteś.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Don Carlos de Molina

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 37
« Odpowied� #33 dnia: Poniedzia�ek, 9 Wrz 2013, 18:27:12 »
Większość ludzi  uważa Pana Andreasa za zdrajcę i Pan nim pozostanie. Niestety ma Pan to napisane na czole i tak pozostanie. Skarland osłabiony jest głównie przez Pana.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #34 dnia: Poniedzia�ek, 9 Wrz 2013, 18:50:31 »
Po pierwsze nie pan, nie pan.

Po drugie, niby dlaczego ja mam być akurat zdrajcą. To samo można powiedzieć przecież o Saavedrze, który tydzień temu jeszcze był nibybohaterem, a potem spieprzył do La Palmy. A teraz tym wszystkim pewnie gdzieś zza kulis steruje, aby potem zostać prezydentem.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #35 dnia: Poniedzia�ek, 9 Wrz 2013, 18:53:29 »
Niczym i nikim Saavedra nie steruje. Mamy prawo się oburzać przeciw dyktaturze Eleonory.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #36 dnia: Poniedzia�ek, 9 Wrz 2013, 20:24:17 »
Andreasie sam święty nie jesteś bo wystąpiłeś przeciw legalnej władzy Królestwa Skarlandu, razem ze swoimi synami.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowied� #37 dnia: Poniedzia�ek, 9 Wrz 2013, 23:23:29 »
Odnosząc się do stwierdzenia Don Alberto, którego pochodzenie jest również nie wiadome:

"Wszystkiemu winny jest poprzedni król, który miał synów i następców niewiadomego pochodzenia."

Tak się składa, że jako przysposobiony syn Jego Królewskiej Wysokości Andreasa jestem pewien wiarygodności swego pochodzenia, a mianowicie pochodzę z rodziny, która jest tak stara jak cały Skarland, a może ciut więcej. Więc nie Panu oceniać mą wiarygodność, ponieważ jest ona bardziej wiarygodna niż Pana pochodzenie.

Co do Dona Carlosa.

Drogi Panie, zanim zaczął bym się udzielać publicznie, radziłbym zajrzeć do słownika języka polskiego. Pana wypowiedzi są dla mnie prawdziwą łamigłówką stylistyczną, czasami bardziej niż Sudoku. Może stworzy Don nową enigmę? :)

Moi Drodzy republikanie, w mnogości podobieństw pisowni i stylistyki pomiędzy wami, zastanawiam się czasami, czy nie obudziłem się w horrorze i otaczają mnie same klony. Proszę się dwa razy zastanowić, a nie pisać głupot!
Książę-Kardynał
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #38 dnia: Poniedzia�ek, 9 Wrz 2013, 23:42:31 »
Odnosząc się do stwierdzenia Don Alberto, którego pochodzenie jest również nie wiadome:

"Wszystkiemu winny jest poprzedni król, który miał synów i następców niewiadomego pochodzenia."

Tak się składa, że jako przysposobiony syn Jego Królewskiej Wysokości Andreasa jestem pewien wiarygodności swego pochodzenia, a mianowicie pochodzę z rodziny, która jest tak stara jak cały Skarland, a może ciut więcej. Więc nie Panu oceniać mą wiarygodność, ponieważ jest ona bardziej wiarygodna niż Pana pochodzenie.

Co do Dona Carlosa.

Drogi Panie, zanim zaczął bym się udzielać publicznie, radziłbym zajrzeć do słownika języka polskiego. Pana wypowiedzi są dla mnie prawdziwą łamigłówką stylistyczną, czasami bardziej niż Sudoku. Może stworzy Don nową enigmę? :)

Moi Drodzy republikanie, w mnogości podobieństw pisowni i stylistyki pomiędzy wami, zastanawiam się czasami, czy nie obudziłem się w horrorze i otaczają mnie same klony. Proszę się dwa razy zastanowić, a nie pisać głupot!

Klony.. Mówi Książę? Niech nie będzie Książę więcej żałosny, jak dotychczas, bo na prawdę, szkoda mi Księcia.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #39 dnia: Wtorek, 10 Wrz 2013, 12:00:30 »
 Ale że wy jesteście klonami jest większe prawdopodobieństwo niż to że Polskka wygra dziś mecz :D
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Alberto Sánchez

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 50
    • Status GG
« Odpowied� #40 dnia: Wtorek, 10 Wrz 2013, 13:26:30 »
Ale że wy jesteście klonami

Chyba owieczki Dolly.. xD
ALBERTO SÁNCHEZ

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowied� #41 dnia: �roda, 11 Wrz 2013, 00:23:05 »
Klony.. Mówi Książę? Niech nie będzie Książę więcej żałosny, jak dotychczas, bo na prawdę, szkoda mi Księcia.

Don Carlos, śmiem twierdzić, że rzeczownik żałość jest określeniem trafniej pasującym do Szanownego Pana. A tak marginesie obiecywał Don złote góry podczas naszej korespondencji na PW. Tak się składa, że nie mogę się doczekać tego magicznego i wspaniałego projektu liberalnej konstytucji. Może pora zabrać się do pracy, a nie krzyczeć jak przekupka na targu i zarzucać nas nieskładnymi wypowiedziami.
Książę-Kardynał
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #42 dnia: �roda, 11 Wrz 2013, 13:04:26 »
Może zamiast się wykłócać o przyszły ustrój Skarlandu warto by się wreszcie wziąć za jakieś zmiany w tym państwie, bo jak narazie Zgromadzenie Kortez Generalnych zrobiło mniej niż IOON.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #43 dnia: �roda, 11 Wrz 2013, 15:07:11 »

Don Carlos, śmiem twierdzić, że rzeczownik żałość jest określeniem trafniej pasującym do Szanownego Pana. A tak marginesie obiecywał Don złote góry podczas naszej korespondencji na PW. Tak się składa, że nie mogę się doczekać tego magicznego i wspaniałego projektu liberalnej konstytucji. Może pora zabrać się do pracy, a nie krzyczeć jak przekupka na targu i zarzucać nas nieskładnymi wypowiedziami.

Don Lorenzo, ja się nie chcę kłócić, ja chcę uzdrowić Skarland. Liberalna konstytucja Republiki Skarlandu będzie pokazana państwu do końca tygodnia.

Offline Laura Veracruz

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 20
« Odpowied� #44 dnia: Sobota, 14 Wrz 2013, 16:32:53 »
Jak to pięknie Lorenzo de Medici kłamie o opozycji republikańskiej. Nazywa ją socjalistami.. To jest kłamstwo śmiechu warte.  Ja jestem kobietą o poglądach centroprawicowych, Don Carlos jest o poglądach centroprawicowych, a  Alberto jest osobą o poglądach centrolewicowych.

Wniosek jest taki: LORENZO DE MEDICI NAZYWAJĄC REPUBLIKANÓW ''SOCJALISTAMI'', KŁAMIE!

Ponadto wcześniej nazywano nas frankistami, komunistami, a także zwolennikami Saavedry i Norberta I. Kolejne kłamstwo.

Moim zdaniem, największej i kłamliwej propagandy przeciw Nam dokonuje Lorenzo jako paź królowej Eleonory. Jest on skarlandzkim odpowiednikiem Franco, który 100% zwolenników republiki w Hiszpanii nazywał komunistami, to samo robi Lorenzo, takim samym językiem się posługuje. Jeżeli ktoś czytał Deklarację Skarlandzkiej Rady Narodowej o przejęciu władzy to wie, że była to bardzo demokratyczna, pokojowa i pełna humanitaryzmu deklaracja, która nawoływała do zgody.

Królowej nie ma, jakby spała, nie ma jej reżim żadnej koncepcji, a poparciu społeczeństwa tym bardziej nie ma co mówić. No chyba, że horda mnichów z Rotrii zasypie  nasz kraj i w plebiscycie ''demokratycznym'' Eleonora dostanie 90% poparcia.

No a la Scarlaña fascista!
No a la dictadura!
No a la régimen Eleanor!

Sí a la democracia!