Autor W�tek: Mundial w Skarlandzie ? (!)  (Przeczytany 1078 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
Mundial w Skarlandzie ? (!)
« dnia: Niedziela, 20 Pa� 2013, 20:12:17 »
Moi drodzy, temat ten już był parę razy wałkowany. Raz do spółki z Agurią, drugi raz samemu i swego czas sam to proponowałem. Nic z tego nie wyszło, ale teraz jest najlepszy moment aby się na to zdecydować. Dlaczego ? Nasza reprezentacja odniosła sukces na Mundialu w Dreamlandzie, mamy dość dobrze działający klub, lada chwila powstanie liga piłkarska dla naszego kontynentu. Sam Skarland nawiązuje przecież do kraju o sporych tradycjach piłkarskich!

Do tego potrzeba nam tylko ustabilizować członkostwo w MUP tak, aby nie było problemów. De facto teraz dostaliśmy "wolny los" do mundialu, bo nie spełnialiśmy wymogów.

Czy Skarland jest w stanie zorganizować vMundial ? Jak najbardziej jest ! Owszem, to trudne wyzwanie, ale czemu mamy nie dać rady ? Wszystko idzie zrobić, wszystko. Trzeba tylko chęci.

Postanowiłem otworzyć dyskusję na Plaza Mayor, aby poznać wstępne zaangażowanie obywateli w ten projekt oraz Wasze opinie na które czekam. :)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Odp: Mundial w Skarlandzie ? (!)
« Odpowied� #1 dnia: Poniedzia�ek, 21 Pa� 2013, 13:13:21 »
Popieram w 100%

Organizacja takiej imprezy to niezłe wyzwanie dla mikronacji, która wychodzi z poważnego kryzysu.
Już kilka razy do tego się przymierzaliśmy więc teraz gadanie musimy wprowadzić w czyn :)

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #2 dnia: �roda, 30 Pa� 2013, 10:11:28 »
Gdyby ktoś chciał pobawić się w piłkę nożną to zapraszam do Vaarlandzkiej Ligi Piłkarskiej.

http://www.xperteleven.com/?lid=311531

:)

Co do organizacji vMundialu.

Na sam początek należałoby się zorientować kiedy jest planowany następny turniej (osobiście typuję luty-marzec 2014), ale informacji w tej kwestii na razie nie da się uzyskać, bowiem Prezydent MUP gdzieś przepadł...

Organizacja vMundialu przebiega wg mojej koncepcji na trzech płaszczyznach - system X11 (za który odpowiada Prezydent MUP jako organizator rozgrywek) oraz oprawa tekstowo-opisowa i oprawa wizualna. Oprawa tekstowo-opisowa polega na działaniach forumowych, które opisują całą inwestycję w vMundial - stadiony i cała infrastruktura. Druga natomiast to plakaty i filmiki. Jeśli chodzi o oprawę tekstowo-opisową to nadzieje pokładam w sobie (jestem obeznany w tym temacie i dam radę) zaś w przypadku drugim w Norbercie de Catalan, który najlepiej z nas opanował sztukę grafiki komputerowej.

Licząc, że vMundial powinien być rozgrywany w 4-ech grupach potrzebujemy po dwa stadiony na każdą grupkę. Razem daje to 8 aren. Obecnie w Skarlandzie znajduje się jeden obiekt klasy światowej - Real Estadio de Valencia, oraz drugi dość przeciętny Estadio Anoeta w Tossie de Mar, który i tak wymaga przebudowy. Jako miasta organizatorskie proponuję Walencję, Tossę de Mar, Mostoles, Bilbao, Santiago de Scarlana, Palma de Mallorca oraz Andorrę la Vella i La Corunę. Miasta w oparciu o nową mapę.

Dodatkowo potrzebna będzie modernizacja infrastruktury - drogowej, kolejowej i lotniczej, a także potrzebne będzie zaplecze hotelarsko-logistyczne oraz treningowe dla poszczególnych ekip. Mamy mnóstwo miasteczek na nowej mapie, które w tych celach efektywnie wykorzystamy.

Dodatkowo potrzeba też zwiększenia zainteresowania w MUP ze strony delegata skarlandzkiego - Norberta de Catalan, a także rozwoju Vaarlandzkiej Ligi Piłkarskiej.

Wstępnie proponuję utworzenie Komitetu Organizacyjnego vMundialu w Skarlandzie. Pamiętajmy ! Skarland nawiązuje do Hiszpanii i hiszpańskiego zamiłowania do piłki nożnej się trzymajmy. :)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #3 dnia: Sobota, 7 Gru 2013, 23:35:46 »
Pomysł z organizacją v-Mundialu w Królestwie Skarlandu jest jak najbardziej trafiony. Myślę jednak, że do momentu, w którym nie okrzepniemy nie powinniśmy się skupiać na innych sprawach niż stabilizacja państwowości. Pomysł popieram, ale na pewno nie w najbliższym czasie. Do tego trzeba się odpowiednio przygotować m.in. powołać Komitet Organizacyjny v-Mundialu jak wspomniała Jego Królewska Wysokość, a to wymaga aktywności szerszej grupy obywateli, z którą nadal mamy problem. Wstrzymajmy się z tym pomysłem - co nie oznacza, że nie można rozpocząć prac przygotowawczych - chociażby pod budowę struktury organizacyjnego Skarlandzkiej Federacji Piłkarskiej wraz z całą infrastrukturą sportową et cetera.
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #4 dnia: Niedziela, 8 Gru 2013, 17:35:27 »
Jak widzisz liga powstała, więc krok nr. jeden wykonany. ;)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #5 dnia: Poniedzia�ek, 9 Gru 2013, 14:04:48 »
Andreasie! Owszem liga jest, ale obejmująca cały Vaarland. Mnie raczej chodziło by o to, aby mieć niezależną ligę piłkarską. Żałuję, że Harvey znów się gdzieś podział, bo biorąc nas pod uwagę to mielibyśmy już 4 zespoły piłkarskie. ;)
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #6 dnia: Poniedzia�ek, 9 Gru 2013, 18:59:13 »
I-szy sezon dobiega ku końcowi - mamy wciąż wolne miejsca, więc zapraszam.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #7 dnia: Poniedzia�ek, 9 Gru 2013, 19:41:35 »
Cóż, w sferze mojego zainteresowania będzie tylko liga złożona z samych Skarlandzkich zespołów. Można spróbować się pokusić o utworzenie wspólnej ligi z Królestwem Agurii. Moglibyśmy wtedy mieć komplet zespołów niezbędnych do wystartowania ligi piłkarskiej na XpertEleven.

PS. Gratuluję wyboru na Prezydenta FSFA-SFP. Proszę o przygotowanie Raportu dot. tej organizacji oraz kierunków jej rozwoju.

Z poważaniem,
Francisco Vazquez de Saavedra

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #8 dnia: Poniedzia�ek, 9 Gru 2013, 20:44:09 »
Proponowałem w Agurii, oj proponowałem, bo jak wiesz tam również jestem aktywnym obywatelem (staram się) i nikt, dosłownie nikt nie wyraził chęci dołączenia do takowej ligi.

Co do raportów w SFP - już tyle wszelakich statystyk, raportów i innego nie wiadomo czego przygotowywałem, że nie mam zamiaru kolejny raz tego robić. Wszystko jest w dziale Federacji gdzie zapraszam - są tam m.in. wszystkie mecze naszej reprezentacji.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #9 dnia: Czwartek, 12 Gru 2013, 17:46:11 »
Andreasie!

Po prostu niebawem w Zgromadzeniu Kortez Generalnych i we współpracy z Sądem Najwyższym Królestwa Skarlandu będziemy dokonywać weryfikacji zarejestrowanych tudzież istniejących przedsiębiorstw, partii politycznych i innych organizacji celem ich likwidacji. Nie chciałbym, aby FSFA-SFP podzieliło los innych już de facto nie funkcjonujących organizmów. Nie mam czasu po prostu na przejrzenie wszystkiego co tam się znajduje. Chodzi generalnie o zebranie tego wszystkiego w jednym miejscu, aby innym osobom ułatwić poruszanie się w danym temacie. Z tego co się orientuję, nie masz innych obowiązków oprócz zajmowania się FSFA-SFP.

Pozdrawiam!

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #10 dnia: Czwartek, 12 Gru 2013, 18:35:47 »
Wszystko co potrzeba jest dostępne w dziale Federacji, a konkrety których oczekujesz są tutaj - http://www.scarlana.eu/forum/index.php?topic=801.0

Wszystko istotne, bo nieistotnych rzeczy tam nie ma. Uważam, że zbędne jest przygotowywanie raportu z działalności najaktywniejszej organizacji obok Kościoła Rotryjskiego, bo to po prostu głupota. Rozumiem - jeśli nic by się w SFP nie działo, a organizacja by istniała to tak.

Cóż, ale jeśli chcesz ten raport to pomyślimy nad tym i zobaczę co da się zrobić.

Dodatkowo nie życzę sobie wytykania moich obowiązków, bynajmniej nie przez Ciebie, bo wiem ile mam na głowie. Tobie nikt nie wytykał jak przepadłeś na dwa czy trzy miesiące, także moje sprawy uszanuj.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #11 dnia: Sobota, 14 Gru 2013, 14:35:59 »
Andreasie!

Cieszę się, że wiesz ile masz na głowie. Jeżeli chodzi o mnie to o powodach swojej nieobecności w Skarlandzie na bieżąco informowałem Norberta I Catalana. Pozostając z nim w stałym kontakcie wiedziałem co dzieje się w naszym państwie, z którego w żaden sposób nigdzie się nie wybierałem i nie wybieram. Chcę budować państwo, które będzie liczyło się w mikroświecie.

Wracając do Raportu. Andreasie proszę Cię jednak o jego przygotowanie, a więc zebranie wszystkiego do jednego miejsca oraz napisanie krótkiej historii Związku i wedle wzoru jaki zrobił Norbert I odnośnie Służb Zbrojnych zamieścić go w Zgromadzeniu Kortez Generalnych. Została mi powierzona trudna i ciężka misja, a chcę ją wykonać należycie więc nie utrudniaj mi schematu lub harmonogramu mojej pracy. Jeżeli piszę, że jest to potrzebne to znaczy, że trzeba to zrobić, a chyba nam wszystkim zależy, aby chociaż jedna dyscyplina sportowa w Skarlandzie się zachowała. :)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #12 dnia: Wtorek, 11 Mar 2014, 20:52:20 »
Przyjaciele !

Prezydent MUP ogłosił nabór na organizatora XII edycji v-Mundialu. Zgłaszanie kandydatur potrwa do 20 kwietnia br.

Czy według Was mamy chociaż szansę na otrzymanie praw do organizacji tej imprezy ? Nie ukrywam, że jest moja ona moim celem i marzeniem od wielu lat, ale nie ma też co się oszukiwać, bo wymagania są spore.

Kompletna kandydatura powinna zawierać:

Oferta konkursowa winna zawierać następujące informacje:
a) pismo przewodnie, zawierające zwięzły opis kandydatury;
b) proponowany model (format) organizacji rozgrywek;
c) wstępny terminarz i harmonogram v-mundialu, ze szczególnym uwzględnieniem opisu ceremonii otwarcia i zamknięcia turnieju, wskazania lokalizacji poszczególnych gier i imprez towarzyszących;
d) adres internetowy witryny v-mundialu;
e) logo v-mundialu.

Myślę, że trzy pierwsze punkty byłbym w stanie przygotować sam. Do dwóch następnych potrzeba pomocy naszego topowego informatyka - Seniora Norberta. :)

Czas mamy - prawie miesiąc, ale pytanie - czy w ogóle nam się kalkuluje organizacja tego ?

Zapraszam do dyskusji. Oczywiście dodam, że trzeba będzie powołać Komitet Organizacyjny, jeśli będziemy starać się o taki przywilej.

A tutaj link do forum MUP - http://www.mup.mikronacje.info/forum/viewtopic.php?f=4&t=888

:)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #13 dnia: Wtorek, 11 Mar 2014, 21:06:06 »
Ciekawy pomysł na uratowanie SFP przed likwidacją :D Pomysł ciekawy tylko czy Skarland jest zdolny do zorganizowania takiej imprezy?
Jak coś to szczegóły na GG możemy omówić.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #14 dnia: �roda, 12 Mar 2014, 16:43:04 »
Ciekawy pomysł na uratowanie SFP przed likwidacją :D Pomysł ciekawy tylko czy Skarland jest zdolny do zorganizowania takiej imprezy?
Jak coś to szczegóły na GG możemy omówić.

Powiedzmy, że włożę w to serce. Że będzie to mój ostatni prezent dla Skarlandu. :)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii