Autor Wątek: Program wyborczy  (Przeczytany 1412 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Re: Program wyborczy
« Odpowiedź #25 dnia: Śro, 11 Cze 2014, 21:42:26 »
To, że się Andrzeju skumałeś (czemu do dzisiaj się nie mogę nadziwić) z J.Kaniewskim
Można powiedzieć, że powrócił w tym względzie stan z listopada i grudnia.

Jak widać ta "bezpartyjność" (choć ten bezpartyjny "Prezydent wszystkich Bialeńczyków" był nawet interesującą koncepcją) długo nie trwała... do czasu utworzenia nowej partii (tylko mi nie pisz, że to nie jest partia, bo to że jej tak nie nazywasz - nie zmienia faktów) - ale politycy tak widać mają.
JB też powstała w wyniku odejścia Andrzeja z jego poprzedniej partii. :roll:
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #26 dnia: Śro, 11 Cze 2014, 21:50:35 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Że co? Żeby działać dla Pomorza trzeba znajdować się w Parlamencie? No a zebranie jeszcze jednej osoby, to taki minimalistyczny test na charyzmę dla ewentualnego posła.
Przepraszam bardzo, gdzie napisałem, że trzeba? Proszę nauczyć się czytania ze zrozumieniem.
(–) Kristian Arped

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #27 dnia: Śro, 11 Cze 2014, 21:54:21 »
Cytat: "Krzysztof Razorblade"
Oczywiście, że można zmienić partię, można nawet poglądy zmieniać - byle nie jak rękawiczki... I nie mam pretensji o to, że zmieniłeś partię, ale o to że po zmianie zacząłeś dziwnie traktować dawnych partyjnych kolegów i umniejszać ich pozytywne działania.
Ależ ja nie umniejszam niczyich pozytywnych działań. Po prostu we Froncie też mamy osoby, które mogłyby pozytywnie działać, gdyby dostały taką szansę.
Jak widać ta "bezpartyjność" (choć ten bezpartyjny "Prezydent wszystkich Bialeńczyków" był nawet interesującą koncepcją) długo nie trwała... do czasu utworzenia nowej partii (tylko mi nie pisz, że to nie jest partia, bo to że jej tak nie nazywasz - nie zmienia faktów) - ale politycy tak widać mają.
Bezpartyjny prezydent miałby zastosowanie, gdyby kadencje prezydenckie były długie. Natomiast jeśli chciałem dalej brać aktywny udział w polityce, to muszę z jakiejś listy wystartować. A listę ruchu społecznego, jakim jest FOR uznałem za najmniej zobowiązującą i najbardziej interesującą.

co Ciebie po prostu znudziło, bo masz trochę dziwny pęd do "sztucznej aktywności" - lubisz "wkładać kij w mrowisko", wtedy gdy wszystko funkcjonuje dobrze, czasem zresztą przesadzić zbytnio. Nudzisz się szybko i tyle... wolisz zamieszanie niż spokojną pracę "u podstaw" dla rozwoju Bialenii.
Jak na osobę, która w ogóle nie pracuje i tylko robi zamieszanie mam dość duże poparcie społeczne.

Offline MvP

• Moderator
  • Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #28 dnia: Śro, 11 Cze 2014, 22:05:07 »
Bezpartyjny prezydent miałby zastosowanie, gdyby kadencje prezydenckie były długie. Natomiast jeśli chciałem dalej brać aktywny udział w polityce, to muszę z jakiejś listy wystartować. A listę ruchu społecznego, jakim jest FOR uznałem za najmniej zobowiązującą i najbardziej interesującą.
Ale kadencja prezdyenta się nie skróciła od czasu jak zapowiadałeś bycie bezpartyjnym prezydentem. A z całęgo ruchu spełecznego jesteś najbardziej zaangażowanym w kampanie członkiem i to bynajmniej nie wygląda jakbyś po prostu sobie wystartował z listy pierwszej lepsze.
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #29 dnia: Czw, 12 Cze 2014, 06:57:43 »
Jak na osobę, która w ogóle nie pracuje i tylko robi zamieszanie mam dość duże poparcie społeczne.
Andrzeju nie pisz bzdur, że zarzucam Tobie, że nie pracujesz... :shock: Wprost przeciwnie nie raz dawałem publicznie wyraz temu, że jesteś bardzo dobrym Prezydentem, że można na Ciebie liczyć itd. Ostatnio właśnie wtedy gdy obecni polityczni sojusznicy byli Twoimi przeciwnikami i chcieli Cię z urzędu "zrzucić". To "społeczne poparcie" to także ja - bo zawsze Cię popierałem (nie mówię o duperelach III-rzędnych, gdzie się czymś tam różniliśmy w poglądach, tak jak z tymi tytułami).

Twoje działania dotychczas były bardzo dobre - stwarzałeś klimat do spokojnej "pracy u podstaw" i to przecież Ty byłeś motorem napędowym wielu spraw. To na Twoją inicjatywę powstawały takie rzeczy jak armia czy infrastruktura RB - to że nie robiłeś tego osobiście nie ma znaczenia, jako "kierownik" zapewniałeś odpowiedni klimat do pracy. Zresztą taki właśnie klimat do pracy zapewniały też rządy JB i dlatego to wszystko wygląda dziś jak wygląda, dlatego z inicjatywy, której nie wróżono powodzenia powstało wirtualne państwo o coraz silniejszej pozycji. Właśnie dzięki współpracy twojej osoby z ludźmi tworzącymi JB, która miała stabilne poparcie społeczne i zapewniała stabilne rządy, co umożliwiało spokojną pracę.

Jedyny zarzut, który Tobie stawiam to to, że chyba się nudzisz jak jest za spokojnie - i zaczynasz robić moim zdaniem zamieszanie trochę niepotrzebnie... w imię źle pojętej "aktywności". Bo prawdziwa aktywność nie polega na pisaniu 10 byle jakich postów, byle był ruch - a właśnie na tworzeniu czegoś co wymaga dłuższej pracy przed wstawieniem posta i daje potem pozytywny efekt dla wizerunku RB. Zacząłeś "wbijać szpilę" w chwili gdy wszystko dobrze funkcjonowało. I to mi się nie podoba... i tyle.

Aby było jasne - nie zamierzam się udzielać politycznie (no poza tym jako obywatel, który jak to w demokracji ma prawo do "rozliczania polityków", do własnego zdania i domagania się tego czy innego), nie zamierzam wstępować do żadnej partii politycznej, nie zamierzam kandydować do Parlamentu, nie potrzebuje żadnych politycznych stołków. Zamierzam rozwijać to co zacząłem i co w sumie jest na mojej głowie czyli infrastrukturę państwa (wojskową i cywilną), bo początek jest, ale teraz trzeba to budować, rozwijać itd. Mam dość na głowie (a są to rzeczy wymagające czasu poza Forum), aby tracić czas na polityczne przepychanki - chce mieć tylko możliwość spokojnego i systematycznego budowania elementów którymi kieruję (armia, przedsiębiorstwa państwowe).

Problem w tym, że w czasie gdy sobie zgodnie przewodziłeś RB, wraz JB to oba te elementy czyli Twoja osoba na stanowisku Prezydenta oraz współpraca z JB dawała odpowiedni klimat i spokój do takiej pracy nad rozbudową kraju. Dzisiaj po prostu jestem pełen obaw i zastanawiam się nad sensem poświęcania większej ilości czasu dla budowy RB, skoro celowo zdestabilizowałeś system, skoro zakładasz ugrupowania polityczne z takimi ludźmi jak J.Kaniewski, skoro trochę się chyba nudząc, chcesz coś "rozruszać" poprzez rozbijanie tego co dobrze funkcjonuje.

Po prostu mam obawy czy czas, który zamierzam poświęcić dla rozbudowy tego co zacząłem (wtedy nie było czasu, trzeba by powstało, by zrobić początek wielu kwestii, uruchomić wiele elementów - teraz trzeba to rozbudować co wymaga czasu i możliwości spokojnej pracy), zresztą nawet kosztem nieco spraw realowych - nie będzie czasem straconym skoro nie zanosi się na rządy partii, która zapewniała stabilność i sensowność rozwoju, skoro człowiek (czyli Ty - Prezydent), który przez miesiące zapewniał spokój i stabilność "skumał się" z osobami, które takich pozytywnych cech stabilizujących sytuację w RB, jak w czasie rządów JB nie mają. Po prostu jestem pełen obaw czy w zaistniałej sytuacji po prostu warto "tracić czas" na budowę RB.

Dlatego osobiście udzielam poparcia JB, bo gdy rządziła ta partia, a przede wszystkim ci ludzie to był klimat do pracy na rzecz rozwoju RB.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #30 dnia: Czw, 12 Cze 2014, 13:59:25 »
Po prostu mam obawy czy czas, który zamierzam poświęcić dla rozbudowy tego co zacząłem (wtedy nie było czasu, trzeba by powstało, by zrobić początek wielu kwestii, uruchomić wiele elementów - teraz trzeba to rozbudować co wymaga czasu i możliwości spokojnej pracy), zresztą nawet kosztem nieco spraw realowych - nie będzie czasem straconym skoro nie zanosi się na rządy partii, która zapewniała stabilność i sensowność rozwoju, skoro człowiek (czyli Ty - Prezydent), który przez miesiące zapewniał spokój i stabilność "skumał się" z osobami, które takich pozytywnych cech stabilizujących sytuację w RB, jak w czasie rządów JB nie mają. Po prostu jestem pełen obaw czy w zaistniałej sytuacji po prostu warto "tracić czas" na budowę RB.
Front Odnowy Rewolucji nie ma zamiaru destabilizować państwa. Natomiast w FOR są osoby, które mają te pozytywne cechy stabilizujące sytuację. Na pewno w nie mniejszym stopniu niż obecny skład Jednej Bialenii.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Czw, 12 Cze 2014, 16:01:06 »
Natomiast w FOR są osoby, które mają te pozytywne cechy stabilizujące sytuację.
Są też takie, u których na takie cechy liczyć nie można, a przynajmniej ja w takie nie wierzę - bo dotychczasowe doświadczenie tutaj wierzyć w to mi nie pozwala.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #32 dnia: Czw, 19 Cze 2014, 18:13:03 »
W związku z ostatnimi wydarzeniami (kwestia RLS) i prawdopodobnym zmniejszeniem się aktywnych obywateli oraz przede wszystkim w związku deklaracją "mojego" ministra o braku aktywności do sierpnia (co zapewne jest związane z jego planami urlopowymi czy wakacyjnymi), zdecydowałem się kandydować do Parlamentu z ramienia Jednej Bialenii... oczywiście jak mnie przyjmą na powrót.

Deklarowane wcześniej odejście od polityki musi się niestety przesunąć w czasie - moja wygoda (bo lepiej jest np. działać w armii nie mając na głowie polityki) musi ustąpić odpowiedzialności za państwo, które jest naszym wspólnym dobrem. Zdecydowałem się więc (ponieważ na najbliższe 2 miesiące większych planów urlopowych nie mam - taki rok, zarówno żona, jak i ja zmieniliśmy pracę i trudno się zgrać z terminami, a więc moja aktywność powinna być na dotychczasowym poziomie) kandydować do Parlamentu i ewentualnie w razie zwycięstwa mojej partii objąć stanowisko Ministra ON dopóki (jak sądzę po wakacjach) Kamil nie powróci do dotychczasowej aktywności. Czuję się w obowiązku zabezpieczyć interesy armii (przynajmniej się starać), choćby poprzez udział w Parlamencie jako zwykły poseł w opozycji nawet jeśli JB sukcesu nie odniesie (choć mam nadzieję, że wyborcy po raz kolejny nam zaufają).

Myślę, że wyborcy się dotychczas na moim działaniu nie zawiedli - w zasadzie zrealizowałem zdecydowaną większość spraw, które deklarowałem przed poprzednimi wyborami pomimo przeciwieństw (awarii, przenosin) i chwilowych słabości (czasowe odejście z RB). Mam nadzieję, że zaufają mi po raz kolejny.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Pią, 20 Cze 2014, 08:32:05 »
Jak najbardziej jestem za, panie Razorblade. Nie wiem jak inni, ale prawdopodobnie także się zgodzą. ;)
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej