Autor Wątek: Okrągły stół.  (Przeczytany 1503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Okrągły stół.
« dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 09:28:39 »
Zakładam ten temat, bo w zasadzie to mamy dwa wyjścia - albo się jakoś porozumieć i dogadać, albo dać sobie z tą zabawą spokój bo w takiej atmosferze i w sytuacji, że w zasadzie powoli nimt się już z nikim nie dogaduje, a wszyscy tylko na siebie warczymy... nie ma to sensu. W sumie nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to dalej w takiej atmosferze sensu nie ma.

Proponuję więc zebrać się do kupy i dojść do jakiegoś porozumienia... Tylko, że wszyscy muszą trochę ustąpić, bo inaczej się nie dogadamy.

Proponuję więc by rozpoczęli ci najbardziej "poobrażani" czyli osoby, którym zrobiło sie tutaj tak nagle źle, że już w tej chwili nie widzą tutaj dla siebie miejsca. Tyle, że nie chodzi o żale, pretensje czy szukanie winnych czy zwalanie na siebie winy... myślę, że już się obszczekaliśmy dostatecznie.

W moim zamyśle to widziałbym to w ten sposób, że każdy napisze jak by chciał by było - aby było dobrze... oczywiście biorąc pod uwagę, że to musi być do zaakceptowania przez innych mających odmienne zdanie, bo jakoś kompromis wypracować trzeba. Potem spróbujemy to na spokojnie przedyskutować i jakiś kompromis wypracować. No chyba, że nie chcecie i wtedy pozostanie się rozejść... w każdym razie ja innego wyjścia nie widzę.

Tak więc Andrzej, Feliks i inni... zaczynajcie.
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 09:37:03 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
Odp: Okrągły stół.
« Odpowiedź #1 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 14:22:40 »
Jako że nie biorę żadnej ze stron, sam zgłaszam się na prowadzącego obrady.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 14:51:00 »
Jestem skłonny odpowiadać na wszystkie (a potem... może i "za wszystkie") zarzuty strony "kontrrewolucyjnej". Odwykłem już chyba od tego, ale pełnię taką robotę, że nie trzeba mnie lubić.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 17:46:52 »
Tu nie chodzi o jakieś "zarzuty", czy o kolejne wyrzygiwanie sobie "win" itd.

Proponuję "okrągły stół" czyli porozumienie - każdy napisze jak chciałby widzieć Bialenię... pewnie każdy będzie musiał trochę ze swojej wizji ustąpić czyli uznać część racji antagonistów itd.

Chodzi o wypracowanie tego "zgniłego kompromisu" gdzie wszyscy, łącznie z Andrzejem i nawet Feliksem będą dalej działać dalej dla rozwoju naszego kraju, aby skończyć te idiotyczne waśnie i obrzucanie się błotem... bo innego wyjścia nie ma - jedyna alternatywa przestać się w RB udzielać.

Rozpocząłem ten temat bo zostałem oceniony jako ten, którego działalność w Bialenii jest kompletnie bez sensu, który "bawi się sam ze sobą", ale też dlatego, że podważono sam "system" w RB, zmieszano z błotem obecne władze itd. I osobiście uważam, że bytność w RB w takiej atmosferze mija się z celem - bo mikronacja ma być miłym sposobem na spędzanie wolnego czasu, wtedy gdy z różnych przyczyn trzeba go spędzać przy kompie...

Po prostu proponuję próbę wypracowania pewnego kompromisu, który zadowoli większość (wszystkich się nie da), w tym nas zwolenników "poważnego państwa", Feliksa czyli zwolennika "swobodnej narracji" i Andrzeja, który chciałby "Bialenii dla wszystkich".

Albo spróbujemy się dogadać - albo ten kraj można spisać na straty... i szkoda czasu na dalsze działanie tutaj.
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 17:48:00 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 17:52:23 »
Nie wiem czy chciała by to któraś ze stron ale też chętnie bym zabrał głos przy stole. ;)

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 18:15:36 »
Nie wiem czy chciała by to któraś ze stron ale też chętnie bym zabrał głos przy stole. ;)

Chciałaby... Jeśli uznajesz moją skromną osobę za największego zwolennika "nurtu poważnego" w RB (bo chyba tak jest) to chciałbym usłyszeć głos ludzi myślących inaczej. Podjąłem inicjatywę "dogadania się ponad podziałami" - chce usłyszeć jaką Bialenię chcą widzieć inni i na ile każda ze stron  (ja również oczywiście - ale wypowiem się potem) jest w stanie ustąpić ze swojego stanowiska dla dobra kraju itd.

Chcę rozpocząć dyskusję o "Bialenii dla każdego" - ale dyskusję konstruktywną, gdzie odłożymy na bok obwinianie się, obrzucanie się błotem i szczekanie na siebie... bo to już przerabialiśmy.

Chciałbym aby każdy zaprezentował swoją wizję kraju i abyśmy spróbowali (co to szkodzi? - najwyżej się nie uda) wypracować jakiś kompromis... taki by był strawny dla Macieja, Martina, Andrzeja, Feliksa, Konstantego, Ciebie, Mnie i innych aktywnych Bialeńczyków.

Chce wypracować coś co powaliłoby przestać na siebie pluć i szczekać - a doprowadziłoby do współpracy dla dobra naszego kraju, któremu wszyscy poświęciliśmy czas i "serce".

Dlatego powtarzam... niech każdy napisze jakby chciał widzieć Bialenię - ile może odpuścić i ile chciałby by odpuścili inni. Spróbujmy dla dobra kraju wypracować przy "okrągłym stole" jakiś kompromis. Jak nie wypracujemy to generalnie możemy RB zaorać - bo skończy się na grupie ludzi skłóconych i obrażonych, którzy nie chcą współpracować, a odejścia będą się mnożyć.

Jesteśmy w stanie spróbować porozumienia? Czy jesteśmy bandą "zjebów genetycznych", którzy nie potrafią się dogadać czy nawet spróbować dogadać?

W tym temacie każdy jest równy (nie ma znaczenia kto jest Prezydentem, Posłem, Ministrem czy "zwykłym
"obywatelem") - piszmy co byśmy chcieli i na ile jesteśmy w stanie dla dobra RB odpuścić swoje skrajności... a olejmy jakieś antagonizmy i waśnie (to można "ćwiczyć w innych tematach). Albo się dogadamy, albo ten kraj jest stracony i szkoda na niego czasu.

Nie pytajcie się czy ktoś by chciał... po prostu wypowiadajcie się - i spróbujmy się porozumieć.
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 18:45:38 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #6 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 19:18:04 »
Witajcie,

Skoro Krzysztof Razorblade mnie tutaj zaprosił, więc pozwolę się wypowiedzieć (chociaż nie powinienem się tutaj wypowiadać, gdyż nie jestem już obywatelem Bialenii, a dział widzę ze względu na wciąż posiadane uprawnienia administracyjne na forum). Również chciałbym zauważyć, że Feliks nie posiada technicznego dostępu do tego działu. Z założenia jest to dział ukryty, widoczny tylko dla obywateli Republiki Bialeńskiej.
Dobrym mówcą nie jestem, rzadko kiedy się rozpisuję. Lecz tym razem na to sobie pozwolę.
Zapewne idea "Okręgłego Stołu" jest szczytna. To bardzo dobrze, że pojawia się osoba, która próbuje złagodzić lub zażegnać konflikt wewnętrzny i to pomiędzy obywateli. Takie spory trzeba jak najszybciej eliminować, aby nie doprowadzić do destabilizacji "fundamentów", jakimi to są właśnie obywatele mikronacji. Historia polskiego mikroświata, jak i historia rzeczywista nie raz pokazała, że kłótnie, rozłamy i sprzeczki nie sprzyjały rozwojowi społeczeństwa i społeczności.
Bardzo pochwalam Krzysztofa za męskie i konkretne działania, My wszyscy powinniśmy się na Nim wzorować, gdyż jest to wzorowa postawa obywatela. Niestety tacy ludzie są na wagę złota wśród dzisiejszego zgorszenia najmłodszych ludzkich pokoleń. Dobra, koniec tego słodzenia... Myślę, że należałoby w Bialenii zaniechać tradycyjne wzory spotrzegania mikronacji jako społeczności internetowej. Mam na myśli , że zamiast prowadzić symulatora głowy państwa i parlamentu, należałoby rozwinąć mikronację w taki sposób, aby był swobodnym "kącikiem" wypowiedzi - żeby to było przyjemne, polemiki na właściwym poziomie, a każdy mógłby "odpocząć" tutaj od świata rzeczywistego. Przecież z takiego powodu korzystamy ze świata wirtualnego, kreujemy tutaj swoją wirtualną "osobowość" w taki sposób, jacy byśmy chcieli być w rzeczywistości (w większości przypadków). Dlatego mikronacje, które miałyby przyciągnąć potencjalnych nowych obywateli, wprowadzić miłą atmosferę, w której wszyscy się jednoczą należałoby "przekwalifikować" państwowość w taki sposób, aby to stało się wspólnym dziełem i miejsce spotkań, aniżeli miałoby to być wyłącznie takim "odzwierciedleniem" i przekalkowaniem wzorców kilka razy przewałkowanych już w przeszłości na Polinie i w rzeczywistości. Najważniejsze to uczyć się na własnych błędach.
Przepraszam, że nie wysunąłem żadnych konkretnych propozycji. To jest po prostu moja myśl - w skrócie mówiąc mikronacja powinna być zbiorem ludzi nawet o różnych poglądach i zainteresowaniach, o różnych doświadczeniach i przeżyć życiowych - ale na zasadzie wspólnej integracji. Dlatego też myślę, że należałoby by ograniczyć część legislacyjną i egzekutywy wirtualnego państwa, a wprowadzić takie sfery życia, które zainteresują potencjalnych odbiorców w ogóle nie zorientowanych w wirtualnym społeczności do założenia swojego konta tutaj i regularnej aktywności. Zyskają na tym wszyscy, zaś dołożenie wszelkich starań przez wszystkie strony, aby nie wybuchały konflikty wewnętrzne będzie wielkim plusem i zaletą dla Republiki Bialeńskiej.

Życzę powodzenia :)
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 19:22:28 »
...więc pozwolę się wypowiedzieć (chociaż nie powinienem się tutaj wypowiadać, gdyż nie jestem już obywatelem Bialenii, a dział widzę ze względu na wciąż posiadane uprawnienia administracyjne na forum). Również chciałbym zauważyć, że Feliks nie posiada technicznego dostępu do tego działu. Z założenia jest to dział ukryty, widoczny tylko dla obywateli Republiki Bialeńskiej.
Nie zadawałem sobie sprawy z tego problemu... byłem przekonany, że macie obywatelstwa (jeszcze). Natychmiast więc przenoszę temat do "Placu Zielonego". Mój błąd...  :-[
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 19:22:48 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #8 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 19:25:00 »
Moim jedynym głosem w tej sprawie będzie cytat z Pisma Świętego.
16 Potem dwie nierządnice przyszły do króla i stanęły przed nim. 17 Jedna z kobiet powiedziała: «Litości, panie mój! Ja i ta kobieta mieszkamy w jednym domu. Ja porodziłam, kiedy ona była w domu. 18 A trzeciego dnia po moim porodzie ta kobieta również porodziła. Byłyśmy razem. Nikogo innego z nami w domu nie było, tylko my obydwie. 19 Syn tej kobiety zmarł w nocy, bo położyła się na nim. 20 Wtedy pośród nocy wstała i zabrała mojego syna od mego boku, kiedy twoja służebnica spała, i przyłożyła go do swoich piersi, położywszy przy mnie swego syna zmarłego. 21 Kiedy rano wstałam, aby nakarmić mojego syna, patrzę, a oto on martwy! Gdy mu się przyjrzałam przy świetle4, rozpoznałam, że to nie był mój syn, którego urodziłam». 22 Na to odparła druga kobieta: «Wcale nie, bo mój syn żyje, a twój syn zmarł». Tamta zaś mówi: «Właśnie że nie, bo twój syn zmarł, a mój syn żyje». I tak wykrzykiwały wobec króla. 23 Wówczas król powiedział: «Ta mówi: To mój syn żyje, a twój syn zmarł; tamta zaś mówi: Nie, bo twój syn zmarł, a mój syn żyje». 24 Następnie król rzekł: «Przynieście mi miecz!» Niebawem przyniesiono miecz królowi. 25 A wtedy król rozkazał: «Rozetnijcie to żywe dziecko na dwoje i dajcie połowę jednej i połowę drugiej!» 26 Wówczas kobietę, której syn był żywy, zdjęła litość nad swoim synem i zawołała: «Litości, panie mój! Niech dadzą jej dziecko żywe, abyście tylko go nie zabijali!» Tamta zaś mówiła: «Niech nie będzie ani moje, ani twoje! Rozetnijcie!» 27 Na to król zabrał głos i powiedział: «Dajcie tamtej to żywe dziecko i nie zabijajcie go! Ona jest jego matką». 28 Kiedy o tym wyroku sądowym króla dowiedział się cały Izrael, czcił króla, bo przekonał się, że jest obdarzony mądrością Bożą do sprawowania sądów.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #9 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 19:27:26 »
Czego ma dowieść przytoczony fragment Pisma Świętego?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 19:33:26 »
Moim jedynym głosem w tej sprawie będzie cytat z Pisma Świętego.
Wybacz, ale prosiłem o poważne wypowiedzi... a nie jakieś cytaty z ksiąg związków wyznaniowych - czy naprawdę nie jesteś w stanie się na taką zdobyć w imię pojednania?

Odszedłeś do wrogiego kraju, bo nie pasował Tobie wygląd Bialenii - to napisz jaki by Tobie pasował, może się jednak jakoś dogadamy... w każdym razie spróbujmy.

Jeśli nie chcesz szukać kompromisu i zgody to po prostu napisz, że nie chcesz czy nie widzisz możliwości... a nie wklejaj tutaj jakiś bogów i innych mocy nadprzyrodzonych.
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 19:37:10 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 19:36:17 »
Moja skromna osoba poświęci najbliższy czas na rzecz rozwoju Autonomii. Być może po jakimś czasie zachce mi się bawić w politykę ogólnobialeńską, ale na pewno nie teraz.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 19:39:28 »
Moja skromna osoba poświęci najbliższy czas na rzecz rozwoju Autonomii. Być może po jakimś czasie zachce mi się bawić w politykę ogólnobialeńską, ale na pewno nie teraz.

Nie chodzi o tylko o politykę ogólnobialeńską - jak widziałbyś AJ tak abyś był w miarę zadowolony i tak aby mogli zaakceptować to inni?

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 19:45:07 »
Proszę tylko o zalegalizowanie mojej gwardii przybocznej.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 19:56:46 »
Proszę tylko o zalegalizowanie mojej gwardii przybocznej.
No to się dużo dowiedzieliśmy... nie chodzi o detale, tylko o pewne ogólne założenia. Chcesz prowadzić swoją "narrację" to OK - tylko na ile jesteś w stanie dostosować się do zasad RB i na ile musielibyśmy je ewentualnie zmienić by Tobie to pasowało. Chodzi właśnie o pewien kompromis.

A tą Gwardię Przyboczną możesz mieć ("zalegalizować") przecież bez najmniejszych problemów... przecież to "formacja ochronna' - możesz to zarejestrować tak jak zarejestrowałem Razor Shield. Maciej na pewno nie odmówi... Możesz ją wyposażyć i uzbroić - jest gdzie i jest jak. Przecież to żaden problem, a tylko "fabuła" i "narracja" na tym zyska. Jeśli to jedyny problem... to nie jest to żaden problem.
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 19:57:28 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 20:00:35 »
chociaż nie powinienem się tutaj wypowiadać, gdyż nie jestem już obywatelem Bialenii
No właśnie chodzi o to byś tym obywatelem pozostał... Jesteś tutaj ważną osobą - napisz co cię "boli", co chciałbyś zmienić itd. Właśnie moim celem jest zatrzymanie tutaj wartościowych ludzi i próba jakiegoś zażegnania wzajemnych niesnasek, które prowadzą do opuszczania RB. Czy byłbyś w stanie zaakceptować jakiś kompromis - i jak według Ciebie miałby on wyglądać?
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 20:31:33 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #16 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 20:56:35 »
Krzysztofie, właściwie w Bialenii nic mnie nie boli. Po prostu podoba mi się obecny stan naszego wirtualnego państwa.
Zrezygnowałem ze wszystkich funkcji oraz z obywatelstwa tylko ze względu na brak zaangażowania w mikronacje. Po prostu robię sobie "urlop" od działalności, oczywiście będę tutaj zaglądać regularnie oraz wypowiadać się i nadal uczestniczyć w życiu społecznym Bialenii, lecz w bardziej ograniczonym zakresie.
Jeśli chęci i motywacje powrócą, i oczywiście jeśli będę mieć czas to wystąpię do prezydenta z wnioskiem o przywrócenie obywatelstwa.

Tak wielkim nawiasem mówiąc, właściwie dzieląc się swoim spostrzeżeniem; W ostatnim czasie jak patrzę na posty Andrzeja Swarzewskiego, to nie mogę kompletnie zrozumieć Jego toku myślenia. Wręcz odważę się wysunąć określenie wprost w Jego osobę - osoba irracjonalnie myśląca, mająca częste zmiany emocjonalne. A tak dosłownie: Ten człowiek zachowuje się jak baba w podczas okresu, nie powie o co mu dokładnie chodzi, lecz wysuwa jakieś niejasne stwierdzenia, nie zważa na wypowiedzi innych i uparcie trzyma się przy swoim...

Nikogo nie urażam.

Edit:
Cytat z Brodrii:
Cytat: Andrzej Swarzewski
Moją jedyną wypowiedzą w tym temacie były słowa Pisma Świętego, które można skrócić do stwierdzenia "Alles oder Nichts".

Tsa... Uwaga, bo przy takim dialogu w ogóle coś osiągniemy...
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 20:59:57 wysłana przez Hugon Hewret »

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 21:10:26 »
Krzysztofie, właściwie w Bialenii nic mnie nie boli. Po prostu podoba mi się obecny stan naszego wirtualnego państwa.
Zrezygnowałem ze wszystkich funkcji oraz z obywatelstwa tylko ze względu na brak zaangażowania w mikronacje. Po prostu robię sobie "urlop" od działalności, oczywiście będę tutaj zaglądać regularnie oraz wypowiadać się i nadal uczestniczyć w życiu społecznym Bialenii, lecz w bardziej ograniczonym zakresie.
Jeśli chęci i motywacje powrócą, i oczywiście jeśli będę mieć czas to wystąpię do prezydenta z wnioskiem o przywrócenie obywatelstwa.
Skoro to po prostu "urlop" to rozumiem rezygnację z funkcji, ale może przemyśl kwestię obywatelstwa? Urlop, realioza itd. rzecz ludzka - ale po co rezygnacja z obywatelstwa? Nie masz czasu, to bądź jak piszesz mniej aktywny, nie angażuj się w sprawy na które nie masz czasu - ale nie rezygnuj z obywatelstwa, nikt chyba tego nie oczekuje, a wprost przeciwnie.

Zostań, bądź obywatelem, nie masz czasu to będziesz po prostu rzadziej - ale zrobiłeś tak wiele (przede wszystkim porządne forum), dla tego kraju, że wysłuchaj mojej prośby i nie rezygnuj... i wróć po prostu do aktywności gdy będziesz miał czas.

Uwaga, bo przy takim dialogu w ogóle coś osiągniemy...
No cóż... "Okrągły stół" jest dla tych, którzy mają choć minimalną chęć się dogadać i spróbowac wypracować kompromis... nikogo do tego nie zmusimy. Zakładam, że będą tacy, którzy dogadać się nie będą chcieli... trudno.
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 21:13:31 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 21:12:29 »
Zgadzam się z Krzysztofem, rezygnować z obywatelstwa nie ma żadnego sensu. ;Nie trzeba wcale nadmiernie się produkować, aby coś wnosić do Bialenii. Urlopy to normalna rzecz, nie trzeba palić za sobą mostów.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #19 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 21:15:43 »
Może i macie rację, ale właśnie zostałem już oficjalnie wykreślony z listy obywateli. Tak czy siak, teraz żebym miał obywatelstwo z powrotem to trzeba zrobić to drogą formalną, czyli złożyć wniosek o przywrócenie obywatelstwa.
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 21:16:23 wysłana przez Hugon Hewret »

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 21:16:28 »
Może i macie rację, ale właśnie zostałem już oficjalnie wykreślony z listy obywateli. Tak czy siak, trzeba zrobić to drogą formalną, czyli złożyć wniosek o przywrócenie obywatelstwa.
Z tym nie ma problemu.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #21 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 21:52:08 »
Tak wielkim nawiasem mówiąc, właściwie dzieląc się swoim spostrzeżeniem; W ostatnim czasie jak patrzę na posty Andrzeja Swarzewskiego, to nie mogę kompletnie zrozumieć Jego toku myślenia. Wręcz odważę się wysunąć określenie wprost w Jego osobę - osoba irracjonalnie myśląca, mająca częste zmiany emocjonalne. A tak dosłownie: Ten człowiek zachowuje się jak baba w podczas okresu, nie powie o co mu dokładnie chodzi, lecz wysuwa jakieś niejasne stwierdzenia, nie zważa na wypowiedzi innych i uparcie trzyma się przy swoim...
Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam ci prztyczka ani klapsa.
Nie powiem nawet pies cię jebał,
bo to mezalians byłby dla psa.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 22:00:35 »
No to inaczej - każde następne bredzenie o niczym wyleci. Trollingu tu nie potrzebujemy. My tu kraj próbujemy ratować, bądźmy poważni.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #23 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 22:12:29 »
My tu kraj próbujemy ratować, bądźmy poważni.
Wczoraj pisałeś, że jest obecnie lepiej niż było. ;) Przecież poprawił się poziom merytoryczny oraz nie ma spamu, a więc o co Tobie wchodzi?

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #24 dnia: Pią, 12 Wrz 2014, 22:22:13 »
Andrzeju, nie pogrążaj się...
Jak widzisz, sam powodujesz to, że ludzie będą Cię oceniać tak, a nie inaczej.
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Wrz 2014, 22:22:58 wysłana przez Hugon Hewret »