Autor Wątek: Debata o obecnej sytuacji  (Przeczytany 2095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Debata o obecnej sytuacji
« Odpowiedź #25 dnia: Pią, 30 Sty 2015, 20:27:14 »
Tak swoją drogą, to wczoraj aż 87 postów, ale dzisiaj póki co słabo. :/ W każdym razie, ja teraz zaczynam ferie, i Maciej też (i Feliks...), więc powinno się ruszyć. Chcę jeszcze ten  czas pozostały do końca kadencji dobrze wykorzystać, podsumować kadencję (we wtorek zgodnie z praktyką VIII Raport, a potem zajmę się stworzeniem takiego podsumowania pracy tych dwóch miesięcy). Jeszcze kilka spraw trzeba do końca doprowadzić, żeby za półtora tygodnia móc z czystym sumieniem oddać Bialenię pod zarząd innej osoby. :)

« Odpowiedź #26 dnia: Sob, 14 Lut 2015, 21:44:06 »
Teraz te statystyki to już nie na mojej głowie i sumieniu w sumie, ale chciałbym poruszyć pewną kwestię.
Może zrobilibyśmy coś rzeczywiście ciekawego? Ale nie takiego, że jedną osobę to by interesowało, a reszta siedziałaby z boku i patrzała (i to też przez jakiś czasu, bo później oznaczaliby jako przeczytane :D ). Może to być np. reaktywacja metra, jakaś wyprawa badawcza do Anatolii lub na Nordatę, czy nawet kontrolowana wojna domowa w Jahołdajewszczyźnie. Ale może macie znacznie lepsze pomysły. To nie musi być projekt na nie wiadomo jak długo. Jeśli zabawa zamknęłaby się w dwóch tygodniach, ale przez te dwa tygodnie byłoby ciekawie i fajnie, to też OK!
Brakuje nam narracji (tak, wiem, że wojsko i gospodarka to też narracja i doceniam jej twórców, ale oprócz tego przydałoby się coś, co przyciąga szerszą uwagę i w czym z chęcią uczestniczyłoby więcej ludzi), a bez tego nie odbudujemy wcześniejszej aktywności i liczebności. Obecnie większość mikroświata jest- obiektywnie patrząc- nudna, razem z nami. Jeśli stalibyśmy się znowu ciekawi, to znowu wyruszyłyby pielgrzymki znudzonych mikronautów do Bialenii. I w tym nasza szansa. ;) Bo jesteśmy szeroko obserwowani, mamy publiczność, ale nie mamy zbyt wielu uczestników. Ale możemy mieć!

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 12:02:13 »
Ano właśnie metro... Obiecałem sobie, że zacznę tam pisać, kiedy sytuacja się ustabilizuje. Szkoda, że stabilizacja tyle trwała, ale - do roboty.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #28 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 12:10:38 »
Ja muszę się przyznać, miałem okropnie ciężkie dwa tygodnie - łącznie około osiem konkursów, wręcz dzień w dzień. Tak więc, ja zaczynam tworzyć sondę "Grutin" i opisywać planety poza układem Pollińskim. Nie wiem, może ktoś się włączy, bo będę korzystał z darmowego programu Space Engine. Jakby się ktoś nudził, proszę o kontakt. :)
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

« Odpowiedź #29 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 18:31:53 »
A to fajnie, że macie pomysły. :) W metrze pewnie też coś popiszę, jakby ktoś inny tam się też bawił. ;) Nad włączeniem się w kosmos też pomyślę, ale nie obiecuję.
Ale nie wiem, czy to ogólny klimat wprowadzi, jakąś większą aktywność... Partię jakąś narracyjnie radykalną bym stworzył, ale nikt nie chce razem ze mną.  :-\

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #30 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 18:33:20 »
Ja z kolei myślałem nad stworzeniem Bialeńskiego Towarzystwa Kolonialnego, który badałby tajemnicze połacie Nordaty.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

« Odpowiedź #31 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 18:35:01 »
Proponuję zacząć od Stoyalli i Hellady.  >:D

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #32 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 18:36:44 »
Proponuję zacząć od Stoyalli i Hellady.  >:D

Czytasz mi w myślach. Niestety teraz strach, bo jeszcze zostaniemy bez forum. ;D

« Odpowiedź #33 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 18:39:09 »
Takie niebezpieczeństwo też istnieje. :D Dlatego lepiej pobawić się w Dugina i nordatosarmatyzm. :D

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #34 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 18:44:41 »
Właśnie, trzeba założyć Instytut Dialogu Bialeńsko-Sarmackiego.

« Odpowiedź #35 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 18:45:50 »
Towarzystwo Przyjaźni Bialeńsko-Sarmackiej. ^^ I "Sarmacka agentura w Biełanii". :D

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #36 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 19:39:12 »
Tak właśnie AGENTURA :D To jest coś...
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #37 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 21:25:13 »
Mówiłem, że nie wytrzymasz, Feliks.
Miałem rację.
Oczywiście, że tak.
Ale pozostań w CB. ::)
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #38 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 21:29:25 »
Dlaczego Feliks ma pozostać w CB? Z tego co wiem, to Prezydent wyraziła zgodę na jego pobyt w RB. Czy się mylę?

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #39 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 21:33:57 »
A poprawka opublikowana? No właśnie.
(–) Kristian Arped

« Odpowiedź #40 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 21:35:28 »
To jest szczyt chamstwa, że jeszcze nie opublikowaliście, żeby zabronić Feliksowi powrót. To już nie jest parlamentaryzm, to już jest antyparlamentaryzm samego parlamentu.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #41 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 21:46:22 »
Miałem rację.
Oczywiście, że tak.
Ale pozostań w CB. ::)

Wróciłem za namową pewnych osób. ;) Pozostać w CB? Pewnie. Jak mi się tam znudzi, to będę postulował, by policja nie miała dostępu do panela administracyjnego (no bo po co?) oraz by prezydent miał pełny do niego dostęp.

Miałem rację.
Przykro mi, ale nie miałeś. Jak już to zamieszkałem w CB, a przed tym mieszkałem chwilę w ZB, ale niestety upadł. Gdyby Carstwo Brodrii było niepodległe, to bym ponownie się tutaj nie zarejestrował. Proponuję zająć się czymś pożytecznym, a nie rozbijaniem państwa, które przez takie działania straciło już połowę obywateli.

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #42 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 21:48:29 »
Popieram.. niestety niektórym zależy na rozbiciu państwa...
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji

« Odpowiedź #43 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 21:51:59 »
Ja także popieram. Pewne osoby z nieznanych mi przyczyn robią wszystko, żeby Bialenia była jak najmniejsza i liczyła jak najmniej osób. Walczą z Brodrią, walczą z Feliksem (a wcześniej też z Tobiaszem, Sergiejem i wszystkimi innymi, którzy mieli inną wizję państwa) i walczą ze wszystkimi zmianami. Ale nadejdzie radykalna zmiana. Kwiaty można ścinać, ale nie zatrzyma to nadejścia wiosny.

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #44 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 21:56:22 »
Mnie szczególnie boli ten powszechny hejt w kręgach sarmackich.... najbardziej zaś to, że niektórzy o ministerialnych stanowiskach będąc w towarzystwie Sarmatów dopuszczają się wyśmiewania i obrażania własnego prezydenta.
BYŁY PREZYDENT RB

« Odpowiedź #45 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 22:00:10 »
Mnie szczególnie boli ten powszechny hejt w kręgach sarmackich.... najbardziej zaś to, że niektórzy o ministerialnych stanowiskach będąc w towarzystwie Sarmatów dopuszczają się wyśmiewania i obrażania własnego prezydenta.
Mnie i mojego wielkiego poprzednika- Jana de Kaniewskiego także obrażano w towarzystwie obcokrajowców. To niewątpliwie smutne, że w wewnętrznych sprawach szuka się protektorów zagranicą. Ale cóż, mają prawo się wypowiadać gdzie chcą. Karawana jedzie dalej. :)

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #46 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 22:01:59 »
A poprawka opublikowana? No właśnie.

To dlaczego tak się zwleka z opublikowaniem? Może jest jakiś cel w tym Panie p.o. marszałka?

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #47 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 22:02:40 »
Mnie i mojego wielkiego poprzednika- Jana de Kaniewskiego także obrażano w towarzystwie obcokrajowców. To niewątpliwie smutne, że w wewnętrznych sprawach szuka się protektorów zagranicą. Ale cóż, mają prawo się wypowiadać gdzie chcą. Karawana jedzie dalej. :)

To jedyne pocieszenie.... :)
Jednak nie możemy sobie pozwolić na taką dwulicowość.
BYŁY PREZYDENT RB

« Odpowiedź #48 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 22:06:16 »
Wbrew pozorom osoby, które w Sarmacji szczekają na Bialenię, której są obywatelami, tam nie są szanowane. :) Dwulicowość mści się na tych, którzy ją stosują.

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #49 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 22:08:00 »
Wbrew pozorom osoby, które w Sarmacji szczekają na Bialenię, której są obywatelami, tam nie są szanowane. :) Dwulicowość mści się na tych, którzy ją stosują.
Zauważyłam :D
Często są w ogóle pomijane jako niegodne uwagi.
BYŁY PREZYDENT RB