Autor Wątek: List Kaizera-Seniora Cesarstwa Valhalli do władz i mieszkańców Republiki  (Przeczytany 4315 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RCA

• Kaizer-Senior Cesarstwa Valhalli
  • Przechodzień
  • *
  • : 5
    • Odznaczenia

Wielce Szanowny Panie Prezydencie,
Szanowni Ministrowie,
Drodzy deputowani Parlamentu Republiki Bialeńskiej,

kiedy w końcówce sierpnia 2015 roku, krótko po moim powrocie do wirtualnego żywota, zaproponowaliście mi objęcie ponownie tronu Kaizera Cesarstwa Valhalli — odmówiłem. Do dziś uważam, że złożona przez Was, pół roku temu, propozycja była poważnym naruszeniem dobrych stosunków i dobrego smaku. Nie powinno być bowiem tak, że Cesarstwo Valhalli powstaje bez udziału jego prawowitych dziedziców.

Przypomniałem wówczas, że "jedyna zgoda jaką panu prezydentowi udzieliłem dotyczyła faktu wykorzystywania map i ziem byłego Cesarstwa w kontekście istnienia na nich Republiki Bialenii." Dodałem do tego także słowa: "Niech Republika Bialenii działa na terenach niegdyś zajmowanych przez Cesarstwo Valhalli. Badajcie Cesarstwo w ramach naukowych misji, ale powstrzymajcie się od odradzania tego kraju. Jego czas już minął."
To prawda. Czas Cesarstwa minął. Jednak Valhalli nie. Valhalla to historia i tradycja, które mają prawo na nowo wykuć swe miejsce na kamiennych tablicach, na których spisywana jest historia wirtualnego świata.

Wasze Ekscelencje, mając na uwadze to co napisałem wyżej, cofam swoją zgodę na wykorzystywanie przez Republikę Bialenii map, ziem i innego dorobku Cesarstwa Valhalli i począwszy od dnia jutrzejszego obejmuję, jako Kaizer-Senior, byłe ziemie Cesarstwa Valhalli (wyspy: Valhalla Zachodnia, Valhalla Wschodnia, Ahara i Fjara) w swój zarząd.

Życzę Republice Bialenii wszystkiego co najlepsze, dalszych, niewątpliwych, sukcesów. Jestem przekonany, że przenosząc się na Kontynent Republika Bialenii otworzy przed sobą nowe i atrakcyjne możliwości rozwoju.

(—) Fryderyk I von Thorn,
Kaizer-Senior Cesarstwa Valhalli
« Ostatnia zmiana: Sob, 27 Lut 2016, 10:31:35 wysłana przez RCA »
prof. net. Robert Janusz v-hr. von Thorn
Fryderyk I von Thorn

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
Odp: List Kaizera-Seniora Cesarstwa Valhalli do władz i mieszkańców Republiki
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 11:10:16 »
Szanowna Ekscelencjo,

Powyższy tekst wprowadził mnie z rana w wyśmienity nastrój, za co serdecznie dziękuję. Jednak jeśli powyższy tekst jest pisany w ramach prowokacji, to wątpię, czy komuś będzie się nawet chciało na to odpisać. Pragnę zakomunikować, że zmarli głosu nie mają, a Cesarstwo Valhalli leży głęboko pod ziemią, a nad nią jeszcze spoczywa Królestwo Sclavinii. Tak więc proszę o zaprzestanie zachowania na poziomie osoby, której nazwiska nie wymienię i wrócić do swoich zajęć, które wszyscy tutaj uznajemy za jakże wartościowe.

Z wyrazami estymy,

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 11:15:04 »
Króciutko i bez owijania w bawełnę - won. Do tej pory uprzejmie i dyplomatycznie odmawialiśmy, ale na coś takiego zwyczajnie nie będzie zgody i kurtuazja jest tu zbędna. Nie potrzebujemy niczyjego pozwolenia na przebywanie na tych wyspach - są one bialeńskie od 64 miesięcy, a zostały przejęte jako ziemia będąca niczyją od więcej niż (wtedy) dwóch lat. A Konstanty zgodę wyprosił... bo chciał. Nie była nam bynajmniej potrzebna. Idź sobie odtwarzać swój kraj gdzie indziej. W momencie ogłoszenia przejęcia władzy na Valhalli skierowane zostanie do sądu oskarżenie o próbę pozbawienia Republiki Bialeńskiej terytorium.
Nie jesteśmy śmieciami, żeby wielki pan Sarmata się rozporządzał na naszym, jak zechce. Nie jesteśmy yoyo, żeby zmieniać kształt, bo jakiemuś koleżce się tak podoba. Jeżeli tak Ci zależało na CV, trzeba było o zabezpieczaniu terenu pomyśleć osiem lat temu. A nie przypominać sobie teraz.
Ciao.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 11:21:34 »
Króciutko i bez owijania w bawełnę - won. Do tej pory uprzejmie i dyplomatycznie odmawialiśmy, ale na coś takiego zwyczajnie nie będzie zgody i kurtuazja jest tu zbędna. Nie potrzebujemy niczyjego pozwolenia na przebywanie na tych wyspach - są one bialeńskie od 64 miesięcy, a zostały przejęte jako ziemia będąca niczyją od więcej niż (wtedy) dwóch lat. A Konstanty zgodę wyprosił... bo chciał. Nie była nam bynajmniej potrzebna. Idź sobie odtwarzać swój kraj gdzie indziej. W momencie ogłoszenia przejęcia władzy na Valhalli skierowane zostanie do sądu oskarżenie o próbę pozbawienia Republiki Bialeńskiej terytorium.
Nie jesteśmy śmieciami, żeby wielki pan Sarmata się rozporządzał na naszym, jak zechce. Nie jesteśmy yoyo, żeby zmieniać kształt, bo jakiemuś koleżce się tak podoba. Jeżeli tak Ci zależało na CV, trzeba było o zabezpieczaniu terenu pomyśleć osiem lat temu. A nie przypominać sobie teraz.
Ciao.
Zgadzam się w pełni. Nie udało się mu wytrzymać presji władzy będąc Kanc(iarzem)lerzem to teraz chce tutaj reaktywować Vallhallę. Sarmacja to największe zło mikroświata i powinno być zwalczone!
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Polyna

• Przechodzień
  • *
  • : 22
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 13:25:21 »
Po poddaniu weryfikacji autentyczności listu RCA przez najlepszych grafologicznych ekspertów Instytutu Pamięci Narodowej chciałabym przekazać, że jest on na 110% autentyczny. Pozdrawiam!
Paulina Natalia Wileńska
prezydentka Mandragoratu Wandystanu

Offline RCA

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 14:30:21 »
Szanowni Państwo,

nie zamierzam się wdawać w pyskówki z osobami pokroju Świrydiuka, niemniej na niektóre wypowiedzi, które tu padły muszę odpowiedzieć.

Cytat: Markus Wettin
Pragnę zakomunikować, że zmarli głosu nie mają, a Cesarstwo Valhalli leży głęboko pod ziemią, a nad nią jeszcze spoczywa Królestwo Sclavinii.

Zmarli? Ja się mam dobrze, żyję i kopię. Nie narzekam na stan zdrowia, a jedynie na nieco zmęczenia wynikającego z reala. Nie wiem czym było Królestwo Sclavinii, a co więcej jestem pewien, że jedyna Sclavinia która legalnie istniała, ani Sarmacja, w której ramach Sclavinia owa istnieje, nie były nigdy "właścicielami" ziemi, na której niegdyś znajdowało się Cesarstwo Valhalli.

I tak, CV spoczywa pod ziemią, nie zamierzam reaktywować Cesarstwa. Bynajmniej. Natomiast mój dorobek — mapy, symbole, nazwy geograficzne i nazwy miast na tych terenach nie spoczywają pod ziemią. Nigdy, przed wrześniem 2015, nikt mnie nie pytał o moją zgodę na używanie mojego dorobku w zakresie map czy geografii valhallijskiej. I właśnie w tym zakresie zgodę właśnie cofnąłem.

Cytat: Maciej Kamiński
Nie potrzebujemy niczyjego pozwolenia na przebywanie na tych wyspach - są one bialeńskie od 64 miesięcy, a zostały przejęte jako ziemia będąca niczyją od więcej niż (wtedy) dwóch lat.

Pomijając Pana bezbrzeżne chamstwo pragnę Pana poinformować, że potrzebujecie mojego pozwolenia by posługiwać się moim dorobkiem intelektualnym, a tym jest choćby geografia wysp valhallijskich. Jestem autorem tych wysp, map związanych z tym terenem, a cała Państwa działalaność na tym terenie to ODTWÓRSTWO. Więc tak, potrzebujecie mojej zgody, a ja tej zgody dłużej wyrażać nie zamierzam. Ziemie te wracają do mnie, jako do autora, założyciela i spadkobiercy Cesarstwa Valhalli.

Cytat: Polyna
Po poddaniu weryfikacji autentyczności listu RCA przez najlepszych grafologicznych ekspertów Instytutu Pamięci Narodowej chciałabym przekazać, że jest on na 110% autentyczny. Pozdrawiam!

Ekscelencjo Prezydento! A nawet 11000%! Również pozdrawiam!

Szanowni Państwo. Około tygodnia temu złożyłem władzom RB propozycję rozwiązania sytuacji wysp. Zasugerowałem by rozegrać to fajnie narracyjnie, i w wyniku tej narracji wyspy te zmieniły kształt. Rozwiązanie fajnie zabezpieczające zarówno moje roszczenie, jak i Wasze tu (zbyt długie już) zasiedzenie. Mojej propozycji, po tygodniu, odmówiono. Trudno się mówi.

W wyniku działania władz RB zdecydowałem się wycofać moją zgodę na używanie mojego dorobku, posługiwania się przez Was moimi mapami, kształtem wysp, etc. Sytuacja jest dla mnie nad wyraz jasna — zajmujecie te zienie bezprawnie, a tak się składa, że ich właściciel właśnie wrócił do domu.

Kłaniam się.
Fryderyk I von Thorn

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 14:38:21 »
Nie potrzebujemy niczyjego pozwolenia na przebywanie na tych wyspach - są one bialeńskie od 64 miesięcy, a zostały przejęte jako ziemia będąca niczyją od więcej niż (wtedy) dwóch lat.
Pomijając Pana bezbrzeżne chamstwo pragnę Pana poinformować, że potrzebujecie mojego pozwolenia by posługiwać się moim dorobkiem intelektualnym, a tym jest choćby geografia wysp valhallijskich. Jestem autorem tych wysp, map związanych z tym terenem, a cała Państwa działalaność na tym terenie to ODTWÓRSTWO. Więc tak, potrzebujecie mojej zgody, a ja tej zgody dłużej wyrażać nie zamierzam. Ziemie te wracają do mnie, jako do autora, założyciela i spadkobiercy Cesarstwa Valhalli.
CV nie istnieje, a ty śmiesz jeszcze tu coś pierdolić. I tak BTW. to posłużę się zasadą wpajaną mi od przedszkola: "Pierwsze słowo do dziennika, drugie słowo do śmietnika. Śmietnik się spalił, a dziennik ocalił". Proszę zauważyć podobieństwo.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 14:49:45 »
Abstrahując od tej konkretnej sprawy, trzeba jednak się zastanowić nad kwestią wykorzystania dorobku innych.
I tak np. jestem zdania, że Solardia fatalnie i wbrew naszym chęciom wykorzystała ziemie Cyberii, budując je na narracji antyhasselandzkiej, choć przecież Hasseland się z tych ziem wywodzi. Ja osobiście (i władze KH też) cofnąłem zgodę na używanie cyberyjsko-hasselandzkiej tradycji historycznej. I co? I nic.
Jestem więc zwolennikiem dogadywania się z właścicielami praw intelektualnych do nieistniejących już krain. Nie znam akurat meritum sporu i dlaczego nie udało się porozumieć z Kaizerem-Seniorem, jednak usilnie namawiam do takiego porozumienia i służę swoją pomocą. Bo doskonale Kaizera-Seniora znam... :)
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 14:58:20 »
Abstrahując od tej konkretnej sprawy, trzeba jednak się zastanowić nad kwestią wykorzystania dorobku innych.
I tak np. jestem zdania, że Solardia fatalnie i wbrew naszym chęciom wykorzystała ziemie Cyberii, budując je na narracji antyhasselandzkiej, choć przecież Hasseland się z tych ziem wywodzi. Ja osobiście (i władze KH też) cofnąłem zgodę na używanie cyberyjsko-hasselandzkiej tradycji historycznej. I co? I nic.
Jestem więc zwolennikiem dogadywania się z właścicielami praw intelektualnych do nieistniejących już krain. Nie znam akurat meritum sporu i dlaczego nie udało się porozumieć z Kaizerem-Seniorem, jednak usilnie namawiam do takiego porozumienia i służę swoją pomocą. Bo doskonale Kaizera-Seniora znam... :)
Tylko, że udało się nam zdobyć przychylność RCA wobec tradycji. Nie dostaliśmy wtedy możliwości używania nazwy regionu "Cesarstwo Valhalli". Teraz nie wiem co mu odbiło. Może rezygnacja z urzędu?

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 14:59:57 »
Nie, żebym coś miał do Ciebie, Czekanie drogi, ale w tej chwili traktuję Cię jako zagrożenie dla mojego państwa - tak więc "chamstwo" jest naturalnym odruchem.

Rzuć okiem do galerii, tam mamy Twoją mapę i naszą mapę tuż obok siebie. Czy są identyczne?

Szanowni Państwo. Około tygodnia temu złożyłem władzom RB propozycję rozwiązania sytuacji wysp. Zasugerowałem by rozegrać to fajnie narracyjnie, i w wyniku tej narracji wyspy te zmieniły kształt. Rozwiązanie fajnie zabezpieczające zarówno moje roszczenie, jak i Wasze tu (zbyt długie już) zasiedzenie. Mojej propozycji, po tygodniu, odmówiono. Trudno się mówi.
To jest postawa, brzydko mówiąc, stereotypowego Żyda, którego dziadek miał przed wojną kamienicę, i teraz, w XXI wieku, stara się wysiudać lokatorów.

W wyniku działania władz RB zdecydowałem się wycofać moją zgodę na używanie mojego dorobku, posługiwania się przez Was moimi mapami, kształtem wysp, etc. Sytuacja jest dla mnie nad wyraz jasna — zajmujecie te zienie bezprawnie, a tak się składa, że ich właściciel właśnie wrócił do domu.
Ziemia została porzucona 1 sierpnia 2008. Dwa lata gniła. 22 listopada 2010 została przejęta przez nowy organizm państwowy. Ciągłość władzy od owego organizmu przeszła do RB. Nieszczególnie widzę tu bezprawie. Zajęte zostało co, czego nie chciał właściciel. Do tego: nie posługujemy się mapami valhallijskimi (są tylko w ramach ciekawostki, oficjalne mapy to te wykonane przez nas - jeżeli tak bardzo to boli, to własność intelektualną RCA wywalimy), nie posługujemy się (przestaliśmy po Twojej odmowie objęcia tronu) symboliką CV, kształt wysp również NIE JEST identyczny. Jedyna zbieżność to położenie na mapie świata w tym samym miejscu.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline RCA

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 15:05:17 »
Do tego: nie posługujemy się mapami valhallijskimi (są tylko w ramach ciekawostki, oficjalne mapy to te wykonane przez nas - jeżeli tak bardzo to boli, to własność intelektualną RCA wywalimy), nie posługujemy się (przestaliśmy po Twojej odmowie objęcia tronu) symboliką CV, kształt wysp również NIE JEST identyczny. Jedyna zbieżność to położenie na mapie świata w tym samym miejscu.

Wskaż mi, proszę, różnice między kształtem wysp z mapy CV, a kształtem wysp z mapy oficjalnej RB. Ja ich nie dostrzegam.

Położenie nie jest problemem - w mojej propozycji jaką złożyłem władzom RB zasugerowałem pozostanie w tym miejscu, w którym jesteście, i jedynie zmianę kształtu wysp. Wtedy problem by w ogóle nie zaistniał. Odmówiono! Ja jestem wciąż otwarty na rozmowy. Nie zależy mi na robieniu kwasów Wam, ale zależy mi na możliwości wykorzystania wysp Valhalliskich.
Fryderyk I von Thorn

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 15:13:29 »
Do tego: nie posługujemy się mapami valhallijskimi (są tylko w ramach ciekawostki, oficjalne mapy to te wykonane przez nas - jeżeli tak bardzo to boli, to własność intelektualną RCA wywalimy), nie posługujemy się (przestaliśmy po Twojej odmowie objęcia tronu) symboliką CV, kształt wysp również NIE JEST identyczny. Jedyna zbieżność to położenie na mapie świata w tym samym miejscu.

Wskaż mi, proszę, różnice między kształtem wysp z mapy CV, a kształtem wysp z mapy oficjalnej RB. Ja ich nie dostrzegam.

Położenie nie jest problemem - w mojej propozycji jaką złożyłem władzom RB zasugerowałem pozostanie w tym miejscu, w którym jesteście, i jedynie zmianę kształtu wysp. Wtedy problem by w ogóle nie zaistniał. Odmówiono! Ja jestem wciąż otwarty na rozmowy. Nie zależy mi na robieniu kwasów Wam, ale zależy mi na możliwości wykorzystania wysp Valhalliskich.
Całe północne wybrzeże zachodniej wyspy i zachodnie wschodniej wyspy jest znacznie bardziej postrzępione niż na oryginalnej mapie.

A jeżeli położenie na mapie świata nie stanowi problemu - to weź po prostu wyspy w starym kształcie i ulokuj je gdziekolwiek. Nikt się za to nie obrazi.

Offline RCA

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 15:16:21 »
Obecne mapy RB są zbytnio podobne do map CV. Dlatego proponowałem Wam rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony. Nie wiem czemu Twój rząd odmówił. Nie udzielono mi szczegółowej informacji.

Niemniej - moja propozycja wlasnie taka byla - ksztalt wysp RB przestaje przypominac wyspy CV, a ja wyspy CV przesuwam w inne miejsce (na 99% byłoby to na pólnocny zachod od Zachodniej Valhalli).
Fryderyk I von Thorn

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 15:20:56 »
Nikt nic nie będzie zmieniać, bo masz taki humor. Bialenia zajmowała te wysypy, kiedy były one bez przynależności państwowej i naprawdę kuriozalne jest myślenie, że z tego powodu przeniesiemy się na kontynent, bądź zmienimy kształt naszych wysp. Dlatego nalegam, abyś zakończył ten cyrk, ponieważ nawet wśród osób z poza Bialenii rodzą się głosy antysarmackie przez twoje powyższe zachowanie. 

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 15:25:39 »
Obecne mapy RB są zbytnio podobne do map CV. Dlatego proponowałem Wam rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony. Nie wiem czemu Twój rząd odmówił. Nie udzielono mi szczegółowej informacji.

Niemniej - moja propozycja wlasnie taka byla - ksztalt wysp RB przestaje przypominac wyspy CV, a ja wyspy CV przesuwam w inne miejsce (na 99% byłoby to na pólnocny zachod od Zachodniej Valhalli).
To jest niestety wyłącznie Twoja opinia, i mówiąc szczerze, nikt nie ma zamiaru się nią przejmować. Są identyczne? Nie. I muszę stwierdzić, że to jest koniec tego wątku. Do tego, rząd bialeński (który nie jest mój) nie musi tłumaczyć się prywatnej osobie z zagranicy ze swoich działań. Szczególnie w zakresie przyjmowania bądź odrzucania kontrowersyjnych propozycji dotykających podstaw państwa, które on reprezentuje.

A, i jeszcze jedna sprawa - czemu nie uderzyłeś do NUPIA, która kontroluje 2 z 4 wysp, o które się dopraszasz?

Offline Polyna

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 15:38:21 »
Dobra, po tym jak się przekonałam że naprawdę to jest tow. RCA odpowiem teraz na poważnie.

RCA, po co ci to wszystko? Ani nie chcesz reaktywować Valhalli, ani istnienie Bialenii na tych ziemiach nic ci nie szkodzi – więc po co te całe oświadczenie? Odezwał się w tobie duch małego dziecka próbującego zabrać swoje zabawki z piaskownicy? Bo tak to wszystko wygląda. Zresztą nawet jakbyś chciał reaktywować Valhallę, myślę że można by było to załatwić pokojowo. Na zasadzie POROZUMIENIA. Jeżeli Bialenia trzyma jakiś poziom, myślę że by nie odmówiła.

Poza tym to wszystko jakiś absurd. To tak jakby Michasiowi i Khandowi nagle się przywidziało że „Wandystantonietosamocokiedyś” (iks DE) i wycofali zgodę na używanie ich własności intelektualnej w Wandystanie. Tyle że ani to ani to co ty teraz robisz nie byłoby w żaden sposób enforce’owalne, no chyba że ktoś z nich złożyłby pozew do tzw. realnego sądu. Który nie sądzę że by miał tam powodzenie, raczej realowe sądy nie miałyby się ochoty zajmować jakimiś pierdołami nie mających życia nerdów zabawiających się w make-believe.

Sory RCA, ale jednak cię chyba do tej pory przeceniałam. Myślałam że nie byłbyś aż tak głupi żeby coś takiego robić… ale jednak. Zastanów się jednak co robisz, i czy to przystoi kanclerzowi Księstwa Sarmacji który w mikronacjach siedzi nawet dłużej ode mnie. Bo teraz sam Janusz Żenada patrzy na ciebie z mauzoleum i zasłania swe zabalsamowane czoło rękami.

To jest postawa, brzydko mówiąc, stereotypowego Żyda
OMGZ, a teraz to towarzysz strzelił coś co zupełnie rzal.sarmacja.org komentować. Ech.
Paulina Natalia Wileńska

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 15:41:17 »
Tak, wiem, niesmaczne. Dlatego zaznaczyłem, że to stereotyp. Jak Polak kradnący auta w Niemczech.
Lubię Żydów, nawet z paroma dyskutuję przez media społecznościowe.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #17 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 15:52:52 »
Wasza Cesarska Wysokość,
Witaj w domu! Zachęcam do złożenia wniosku o obywatelstwo. Mile widziane byłoby także zrzeczenie się obywatelstwa sarmackiego, żeby uniknąć podejrzeć, iż chce WCW te ziemie dla Księstwa Sarmacji (zdaniem takich samych niepoprawnych marzycieli, jak WCW nielegalnie istniejącego na swoich ziemiach od 2007 r.). Następnie może WCW założyć partię monarchistyczną i przejąć legalnie władzę w Bialenii. Myślę, że znajdzie WCW poparcie wśród obywateli hasselandzkich oraz bialeńskich monarchistów, np. mojej żony.
Naprawdę cieszę się z powrotu WCW. Jednakże z tym obywatelstwem proszę się śpieszyć, bo prawdopodobnie niebawem trafi WCW do więzienia za próbę nielegalnego przejęcie władzy. Ale nasz miłosierny Prezydent zapewne niebawem WCW ułaskawi, jeśli wyrazi WCW skruchę. Następnie wiele ścieżek kariery będzie stało przed WCW otworem. Może i ja pewnego dnia oddam na WCW swój głos w wyborach? ;)
Życzę Waszej Cesarskiej Wysokości wszystkiego co najlepsze, dalszych, niewątpliwych, sukcesów. Jestem przekonany, że przenosząc się do Zakładu Karnego w Wolnogradzie WCW otworzy przed sobą nowe i atrakcyjne możliwości rozwoju.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 16:01:59 »
Wasza Cesarska Wysokość,
Witaj w domu! Zachęcam do złożenia wniosku o obywatelstwo. Mile widziane byłoby także zrzeczenie się obywatelstwa sarmackiego, żeby uniknąć podejrzeć, iż chce WCW te ziemie dla Księstwa Sarmacji (zdaniem takich samych niepoprawnych marzycieli, jak WCW nielegalnie istniejącego na swoich ziemiach od 2007 r.). Następnie może WCW założyć partię monarchistyczną i przejąć legalnie władzę w Bialenii. Myślę, że znajdzie WCW poparcie wśród obywateli hasselandzkich oraz bialeńskich monarchistów, np. mojej żony
Twoja żona chce Bialenię dla siebie za co ją chwalimy.

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Poseł
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 17:23:02 »
Dobra, RCA, rozumiem że ileśtam lat temu byłeś na tych wyspach "kaizerem". Nie usprawiedliwia to jednak twojego postępowania. Gdybym sprzedał komuś dom, a następnie po kilku latach terroryzowałbym tego kogoś i wyrzucił go z domu bo "kiedyś ten dom był mój", wówczas postąpiłbym źle i niesprawiedliwie. Podobnie czynisz ty. Przychodzisz do nas w gości, rządzisz się jak u siebie, szantażujesz Rząd i nazywasz to "propozycją". Naród Bialeński to nie jest twój sługa, dłużnik, a co za tym idzie nie jest na twojej łasce. Twoje roszczenia, zezwolenia czy sprzeciwy są warte tyle co dziurawy worek po ziemniakach.
To tyle, życzę miłego pobytu w więzieniu wolnogradzkim.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline RCA

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 17:25:39 »
Dobra, RCA, rozumiem że ileśtam lat temu byłeś na tych wyspach "kaizerem". Nie usprawiedliwia to jednak twojego postępowania. Gdybym sprzedał komuś dom, a następnie po kilku latach terroryzowałbym tego kogoś i wyrzucił go z domu bo "kiedyś ten dom był mój", wówczas postąpiłbym źle i niesprawiedliwie. Podobnie czynisz ty. Przychodzisz do nas w gości, rządzisz się jak u siebie, szantażujesz Rząd i nazywasz to "propozycją". Naród Bialeński to nie jest twój sługa, dłużnik, a co za tym idzie nie jest na twojej łasce. Twoje roszczenia, zezwolenia czy sprzeciwy są warte tyle co dziurawy worek po ziemniakach.

Porównanie tyleż nieprzydatne co zwyczajnie chybione. RB zajęła ziemie na wyspach bez zgody Kaizera, czy Kaizera-Seniora. Zajęliście je, a post factum pytacie czy to OK. Dziś mówię - nie, to już nie jest OK. Tyle. Nikt Was tu nie zapraszał.
Fryderyk I von Thorn

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 17:30:40 »
A, odnosząc się do zarzutu zajęcia tych terenów "na złość" KS - Bialenia ulokowała się na nich za sugestią Pela Nandera w listopadzie 2010, i to dlatego, że był to pierwszy teren bez przynależności politycznej, który akurat mu wpadł do głowy. I poważnie wątpię, że ówczesna władza (czyli Andrzej Swarzewski jednoosobowo) miała jakiekolwiek pojęcie o Cesarstwie Valhalli poza jego nazwą, a szczególnie o powiązaniach Valhallijczyków z Sarmacją.

Porównanie tyleż nieprzydatne co zwyczajnie chybione. RB zajęła ziemie na wyspach bez zgody Kaizera, czy Kaizera-Seniora. Zajęliście je, a post factum pytacie czy to OK. Dziś mówię - nie, to już nie jest OK. Tyle. Nikt Was tu nie zapraszał.
Ergo, poziom jedenastolatka, który wyrzucił w parku grę z Cyber-Mychy, a potem sobie przypomniał, że jednak ją lubił, i zaczął się rzucać z pięściami do przypadkowego znalazcy. A, i to nie RB zajęła te ziemie, tylko jeden z wielu naszych poprzedników.

Offline Polyna

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 18:06:01 »
Porównanie tyleż nieprzydatne co zwyczajnie chybione. RB zajęła ziemie na wyspach bez zgody Kaizera, czy Kaizera-Seniora.
Selawi, zdarza się. Mi też się czasami chce płakać jak np. jakieś Angsremy zajmują miejsce dawnej Brugii i najchętniej bym ich stamtąd przepędziła… ale jak już się to zdarzyło to nie ma co zachowywać się jakby jakieś cholerne piksele na nicnieznaczącej mapie były jakąś niewiadomojaką własnością. Trzeba niestety pogodzić się z faktami że Bialenia już ma takie same prawa do tego terenu co Valhalla.
Paulina Natalia Wileńska

Offline RCA

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #23 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 18:07:46 »
Nie ma.
Fryderyk I von Thorn

Offline Polyna

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Sob, 27 Lut 2016, 18:21:24 »
Nie ma.
Nie ma to tutaj jedynie towarzysz rozumu, godnoścy, racji ani nawet poparcia w swojej ojczyźnie. Ani możliwości żeby móc jakoś wymóc na Bialenii realizacji waszych żądań. Więc radzę z honorem się z tego wszystkiego wycofać. Tym bardziej że wasz honor zawsze oznaczał wierność. Mam nadzieję, wierność jakiemuś poziomowi zabawy w mikroświat.
Paulina Natalia Wileńska