Autor Wątek: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii  (Przeczytany 5392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii
« dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 17:58:20 »
Szanowni Państwo!

Republika Bialeńska jest silnym i jednym z najaktywniejszych państw polskiego mikroświata. Kryzysy wewnętrzne, które nim wstrząsnęły, odbiły się na negatywnym postrzeganiu nas na arenie międzynarodowej. Wprowadzane notorycznie przez Panią Prezydent Aleksandrę Izabellę Swarzewską-Dostojewską stany nadzwyczajne obniżyły naszą wiarygodność i spowodowały protesty opozycji, domagającej się dymisji Rządu.

Wtedy, w mojej głowie, zrodził się pomysł wystartowania w wyborach prezydenckich jako reprezentant partii, której sprawne rządy   zaowocowały polepszeniem aktywności, przybyciem nowych obywateli oraz ustabilizowaniem relacji z krajami stowarzyszonymi, której roli nikt wtedy nie negował, i innymi mikronacjami. Republika zasługuje na kompetentnych, odpowiedzialnych i opanowanych ludzi u jej sterów, którzy będą chcieli ją rzeczywiście rozwijać, a nie tylko to zapowiadać.

Gdy wygram wybory, skupię się na utworzeniu ponadnarodowego gabinetu. Jego skład zostanie ustalony w publicznych, obywatelskich konsultacjach. Spośród osób, które zgłoszą chęć współpracy z Prezydentem i Wiceprezydentem, wybierzemy najbardziej nadających się do pełnienia danych funkcji i wyznaczymy dla nich konkretne zadania i cele do zrealizowania.

Moim planem jest także zwiększenie kompetencji Wiceprezydenta, na którego fotel proponuję Eddarda Noqterna - jednego z najbardziej doświadczonych mikronautów, byłego Prezydenta kraju. Przeprowadzę rozmowy z obywatelami, w których każdy będzie miał prawo głosu, i na ich podstawie stworzę projekt, który przedstawię w Parlamencie XX Kadencji.

Nadrzędnym celem będzie również zwiększenie aktywności, stworzenie mechanizmów, które będą pozwalały utrzymywać ją na stałym, dobrym poziomie (liczba kadencji poselskich nieograniczona, sprawowanych pod rząd - zwiększona). Jako pierwsi rządzący od dłuższego czasu skupimy się na promocji Republiki Bialeńskiej - jeszcze intensywniejszej i skuteczniejszej niż kiedykolwiek.

Kandydatów na stanowisko jest co najmniej kilku, a wybór należy do Państwa. Zapewniam Państwa, że będę działał jako Prezydent dla dobra państwa i Narodu i przestrzegał zasad demokratycznych. Liczę, że zaufacie mi i zważycie na moje doświadczenie w działalności w polskim mikroświecie, chęci, zaangażowanie oraz dotychczasową wysoką aktywność!

Wkrótce rozpocznę zbiórkę podpisów i ogłoszę hasło wyborcze. Do zobaczenia przy urnach!
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 18:08:06 »
Nadrzędnym celem będzie również zwiększenie aktywności, stworzenie mechanizmów, które będą pozwalały utrzymywać ją na stałym, dobrym poziomie (liczba kadencji poselskich nieograniczona, sprawowanych pod rząd - zwiększona).
A to teraz jest ograniczona?

Jako pierwsi rządzący od dłuższego czasu skupimy się na promocji Republiki Bialeńskiej - jeszcze intensywniejszej i skuteczniejszej niż kiedykolwiek.
W sensie?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 18:10:05 »
Zdecyduj się, czy bierzesz udział w wyborach prezydenckich, czy w parlamentarnych.
Zgodnie z nową Ordynacją nie można kandydować na urząd prezydenta oraz do sprawowania mandatu posła jednocześnie. ;)
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 18:24:59 »
Spokojnie, względy formalne zostaną spełnione. Co zaś tyczy się liczby kadencji poselskich - oczywiście nie jest ona ograniczona, ale chcemy to zachować i zwiększyć ilość kadencji sprawowanych pod rząd. Promocja będzie się natomiast opierała na działaniach w wielu sferach, na wielu stronach internetowych w polskim Internecie.
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 18:35:20 »
Hufflepuff-Noqtern

Aktywność, Promocja, Wspólnota

Wybory2016.png

I Parę słów na wstęp:

Jak wiecie, Frederick Hufflepuff postanowił startować na Prezydenta Republiki Bialeńskiej. W jego Rządzie sprawowałbym funkcję Wiceprezydenta. Jednakże postanowiliśmy działać i pracować wspólnie, po to, aby jeszcze skuteczniej zarządzać państwem. Chcę być aktywnym Wiceprezydentem, dlatego rozpocznę działalność od aktywnego udziału w kampanii wyborczej obok Fredericka Hufflepuffa.

II Dlaczego Hufflepuff i Noqtern?

Przede wszystkim dlatego, że mamy bardzo podobne spojrzenie na funkcjonowanie państwa. Mimo, że należymy do jednej partii i często jesteśmy ze sobą w kotakcie poprzez PW, to często zdarza się, że mamy taką samą opinię, czy pogląd na daną sprawę i podobnie się do niej odnosimy bez wcześniejszych rozmów.

Po drugie jak już wcześniej wspomniałem należymy do jednej partii politycznej - Wspólnoty Rozwoju, tak więc już od dawna znamy się i wspólnie działamy. Mimo, iż zdarza się, że się spieramy zawsze umiemy dojść do porozumienia i kompromisu.

Co więcej interesują nas różne sprawy, a także pochodzimy z różnych stron Bialenii. Mnie na przykład pasjonuje sport i rozwój samorządów, natomiast Fredericka dziennikarstwo i edukacja narodowa. Myślę, że będziemy się dobrze uzupełniać i nie zapomnimy o żadnej z kwestii.

III Rząd całej Wspólnoty

W przypadku kiedy zostaniemy wybrani na ten najwyższy urząd od razu przejdziemy do kwestii stworzenia Rządu. Ale zrobimy to w sposób nowatorski i pro-obywatelski. Zorganizujemy wielkie konsultacje społeczne, gdzie każdy będzie mógł zgłosić się na stanowiska Rządowe. Spośród zgłoszeń wybierzemy te najlepsze - osoby najbardziej zaangażowane i pomysłowe mogą liczyć na udział w Rządzie. Nie będzie interesować nas pochodzenie, wiek, płeć, czy przynależność do danej partii, czy stronnictwa.

Uważamy, że Bialenia jako jedna z największych i najaktywniejsza mikronacja w Polsce może pozwolić sobie na duży i rozbudowany Rząd. Osoby mniej doświadczone, ale zaangażowane będą mogły rozwijać się na stanowiskach wiceministrów. Naczelnym zadaniem każdego resortu będzie wzrost aktywności w naszym państwie.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 18:37:44 »
Jako pierwsi rządzący od dłuższego czasu skupimy się na promocji Republiki Bialeńskiej - jeszcze intensywniejszej i skuteczniejszej niż kiedykolwiek.
W sensie?

Chcemy po prostu zacząć działać. Nie wiem dokładanie na jaką formułę się zdecydujemy - czy będzie to biuro promocji, czy też jakiś komitet, ale spokojnie - znajdą się i osoby i pomysły. Mam nadzieję, że zaskutkuje to przyrostem liczby obywateli.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 20:16:00 »
Czyli tak naprawdę nie głosujemy na Frederyka Hufflepuffa, tylko na Eddarda Hufflepuffa? A może na Frederyka Noqterna? Kogo w tej prezydenturze będzie więcej? Trochę mi to, za przeproszeniem, śmierdzi...
(-) Iwan Pietrow

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 20:17:00 »
Czyli tak naprawdę nie głosujemy na Frederyka Hufflepuffa, tylko na Eddarda Hufflepuffa? A może na Frederyka Noqterna? Kogo w tej prezydenturze będzie więcej? Trochę mi to, za przeproszeniem, śmierdzi...
Aj tam, bez przesady. Ujawnianie wiceprezydenta już podczas kampanii na złe nam nie wychodziło w przeszłości.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 20:28:45 »
Aj tam, bez przesady. Ujawnianie wiceprezydenta już podczas kampanii na złe nam nie wychodziło w przeszłości.

Wszystko byłoby piękne, gdyby Frederyk był liderem. Frederyku, bardzo Cię szanuję, ale nie obraź się, bo śmiem twierdzić, że lider z Ciebie żaden. Poza tym Eddarda znam zbyt długo i nie dam się nabrać na ten szacher macher z Wiceprezydentem. Prawdą jest, że w przypadku zwycięstwa tej dwójki, karty będzie rozdawał Król Hasselandu (najprawdopodobniej sterując Prezydentem).
(-) Iwan Pietrow

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 20:32:24 »
Ależ to całkowita nieprawda. Tak jak zaznaczałem z Frederickiem dogadujemy się świetnie i mamy podobne zdanie na większość spraw, dlatego nie sądzę, aby pojawiły się problem i konflikt między nami. Jeżeli jednak taki by się pojawił, nie będę mieć problemu z oddaniem racji Frederickowi. Ja już byłem Prezydentem, teraz nadszedł jego czas. Oczywiście również chcę być aktywny i wspierać go z całych sił. Na pewno jednak nie rządzić za jego plecami. Uważam, że w grupie siła i warto mieć przyjaciół, którym można zaufać.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 20:33:08 »

Wszystko byłoby piękne, gdyby Frederyk był liderem. Frederyku, bardzo Cię szanuję, ale nie obraź się, bo śmiem twierdzić, że lider z Ciebie żaden. Poza tym Eddarda znam zbyt długo i nie dam się nabrać na ten szacher macher z Wiceprezydentem. Prawdą jest, że w przypadku zwycięstwa tej dwójki, karty będzie rozdawał Król Hasselandu (najprawdopodobniej sterując Prezydentem).
No Ameryka. <))

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 20:47:44 »
Ależ to całkowita nieprawda. Tak jak zaznaczałem z Frederickiem dogadujemy się świetnie i mamy podobne zdanie na większość spraw, dlatego nie sądzę, aby pojawiły się problem i konflikt między nami. Jeżeli jednak taki by się pojawił, nie będę mieć problemu z oddaniem racji Frederickowi. Ja już byłem Prezydentem, teraz nadszedł jego czas. Oczywiście również chcę być aktywny i wspierać go z całych sił. Na pewno jednak nie rządzić za jego plecami. Uważam, że w grupie siła i warto mieć przyjaciół, którym można zaufać.

Dobrze, pożyjemy, zobaczymy.
(-) Iwan Pietrow

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 20:53:22 »
W jednym się zgadzamy - Ten duet nie zatańczy jako para prezydencka. :D
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #13 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 20:53:31 »
Mam nadzieję, że nie zobaczymy. Alberto lub Tomasz! o/ Nigdy więcej WR!

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 20:53:55 »
Mam nadzieję, że nie zobaczymy. Alberto lub Tomasz! o/ Nigdy więcej WR!
O mnie zapomniał, Judasz!
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

« Odpowiedź #15 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 20:56:03 »
Jak mówiłem, nie chcę zerwania umowy z Hasselandem. ;)
Wspólnota Rozwoju zagraża Hasselandowi nawet bardziej niż Bialenii. ;)

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 21:06:57 »
Widzę, że Andrzeju wspiąłeś się na wyżyny niemerytoryczności. Dlaczego tak uważasz? Czy myślisz, że Frederick i ja nie poradzimy sobie na fotelu prezydenckim? Proszę, abyś zwrócił uwagę na nasz program, a nie uprzedzenia. Nie chcemy być Rządem ideologicznym, a raczej aktywnościowym. Naszym celem będzie promocja państwa, rozwój aktywności poprzez organizacje wielu wydarzeń i wsparcie obywatelskich inicjjatyw, a także działalność na wszystkich obszarach.

« Odpowiedź #17 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 21:08:02 »
Na jednym fotelu prezydenckim macie zamiar usiąść? Ja z Saszą czasem siedziałem razem, ale oboje jesteśmy szczupli. A wy?

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 21:08:52 »
Nie, oczywiście że nie. Ja mam zamiar zasiąść na tym fotelu, w gabinecie Wiceprezydenta.  ;D

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 21:09:38 »
Widzę, że Andrzeju wspiąłeś się na wyżyny niemerytoryczności. Dlaczego tak uważasz? Czy myślisz, że Frederick i ja nie poradzimy sobie na fotelu prezydenckim? Proszę, abyś zwrócił uwagę na nasz program, a nie uprzedzenia. Nie chcemy być Rządem ideologicznym, a raczej aktywnościowym. Naszym celem będzie promocja państwa, rozwój aktywności poprzez organizacje wielu wydarzeń i wsparcie obywatelskich inicjjatyw, a także działalność na wszystkich obszarach.
Jak dla mnie to momentami radziliście sobie nawet za bardzo.
A o "rządzie ideologicznym" to nawet nie zaczynaj. O:-) To ślepa uliczka w tej dyskusji.

« Odpowiedź #20 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 21:10:46 »
Nie jesteście szczupli? :/ Szkoda, myślę jednak, że wakacje na północnym wschodzie Brodrii mogą pomóc rozwiązać wasz problem. ;)

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 21:23:10 »
Szanowni, chcę Was zapewnić i uspokoić, że oboje z Eddardem pragniemy pracować na rzecz Bialenii i jej rozwoju, ale jeśli wygram wybory, to oczywiście ja zasiądę na fotelu Prezydenta, a Eddard Wiceprezydenta. Zawsze, ilekroć  piastowałem najwyższe stanowiska, potrafiłem współpracować z wieloma osobami i zawsze  podejmowałem decyzje samodzielnie. O moją autonomię i samodzielność nie ma się co obawiać. Ja będę podejmował decyzje, ale naturalnie w zgodzie z opinią obywateli i członków mojego gabinetu. Zaproponowałem już teraz Wiceprezydenta, aby moi wyborcy wiedzieli, jakie mam plany co do najważniejszych funkcji i jaka jest moja wizja państwa. Mam nadzieję, że moja prezydentura będzie łączyć, a nie dzielić, i że naprawdę zaprzestaniemy wzajemnego obrażania i szukania sensacji tam, gdzie ich nie ma. Drogi Andrzeju, otóż rządy Wspólnoty Rozwoju są potrzebne i warto, byś postarał się zrozumieć możliwość ubiegania się przez nas o władzę i jej zdobycia. Nie kategoryzujmy, nie twórzmy zbędnych podziałów - zwłaszcza jeśli chodzi o narodowość.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 21:26:39 »
Kiedy to właśnie środowisko WR tworzy zbędne podziały. <))

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #23 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 21:28:12 »
Szanowni, chcę Was zapewnić i uspokoić, że oboje z Eddardem [...]

Oboje? Czy to znaczy, że jesteście różnej płci? :D
Czy publiczność o czymś nie wie?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 21:28:57 »
Kiedy to właśnie środowisko WR tworzy zbędne podziały. <))

Wydaję mi się, że obie strony powinny uderzyć się w pierś i zastanowić się nad tym, co działo się w przeszłości, a co może stać się w niedalekiej przyszłości. Podział jest głęboki, ale można to wszystko naprawić - potrzeba nam Rządu nie zaangażowanego bezpośrednio w zwalczanie przeciwników politycznych, potrzeba nam gabinetu szerokiego, aktywnego, profesjonalnego.