Autor W�tek: Biuro Príncipe Felipe de Surme?a  (Przeczytany 2701 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 95
Biuro Príncipe Felipe de Surme?a
« dnia: Niedziela, 29 Kwi 2012, 16:30:38 »
Moi drodzy!

Powstało dziś Biuro Príncipe Felipe de Surme?a w Oviedo, które mieści się na Avenida Príncipe 12/3A. Będę informował o mojej aktywności związanej z działalnością rojalistyczną, ale bieżącą pracą.

Príncipe Felipe de Surme?a
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Cancillería Real.

• Mieszkaniec
  • **
Re: Biuro Familia Real de Surme?a
« Odpowied� #1 dnia: Niedziela, 29 Kwi 2012, 16:31:20 »
W najbliższym czasie przedstawię flagę mojej linii rodzinnej :)
Sr.Felipe de Surme?a

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #2 dnia: Niedziela, 29 Kwi 2012, 18:16:22 »
Bardzo się cieszę! :D Bliżej będę miał do urzędu. Widać Księstwo Móstoles staje się bardziej zaludnione. :) Życzę powodzenia w prowadzeniu biura.
(*)

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #3 dnia: Niedziela, 29 Kwi 2012, 23:35:36 »
Dziękuję Panu :)
Sr.Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #4 dnia: �roda, 16 Maj 2012, 21:05:45 »
Ogłoszenie

W najbliższym czasie przybędzie do Skarlandu moja narzeczona Isabel Grande. Po jej przybyciu ogłosimy datę ślubu.
Sr.Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #5 dnia: Pi�tek, 18 Maj 2012, 16:48:59 »
Historia mojej osoby.

Książę Tomas apo Zep natomiast odwiedzał ojczyznę matki Alessi bardzo często. Raz będąc w Milanie na balu spotkał Marinę Scalfarro, urodziwą mieszczankę. Zakochał się w niej od pierwszego ujżenia tej pięknej i urodziwej damy. Potajemnie poślubił ją w kościele w Pawii. Książę nalegał, aby zabrać żonę wraz z sobą do Surmenii, jednak jego ona przywiązana do uroków Rotrii pozostała w swej ojczyźnie. Marina pragnęła także prywatności, której nie dałaby funkcja księżnej, dlatego ich małżeństwo było ukrywane. Kilka miesięcy przed śmiercią Tomasa, Marina odwiedziła wraz Tomasem jego ojca Króla Surmenii. Na obiedzie w Pałacu Królewskim w Kaharonei oznajmiła mężowi i teściowi, że spodziewa się dziecka. Król Paulos i książę Tomas byli bardzo zadowoleni z tego powodu. Król w prezencie synowi i jego małżonce kupił okazałą willę w Bari. Gdy Marina była drugim miesiącu ciąży jej mąż udał się na wyprawę w góry w Rezerwacie Hokuty, niestety wpadł w przepaść i zginął, zaś jego ciało znaleziono po czterech dniach. Marina była załamana, nawet narodziny syna Filippo nie zmieniły jej nastroju. Zmarła kilka dni po jego narodzinach, a opiekę nad chłopczykiem przejęła babka od strony matki Elena Scalfarro, jednak także król Paulos wspomagał finansowo osieroconego wnuka. Odwiedzał go często w Rotrii. Młody Filippo tylko dwa razy podczas życia dziadka i panowania jego jako monarchii przybywał do Surmenii, gdzie odwiedził grób ojca. Dopiero kilka miesięcy po śmierci dziadka i nawiązaniu kontaktów z kuzynem Marco wyjawił swoje prawdziwe pochodzenie i przyjął nazwisko ojca Zepp . Następnie studentem Wydziału Prawa na Uniwersytecie Rotryjskim. Po dłuższym czasie i nieporozumieniami z kuzynem wyjechał do Skarlandu. Od tego czasu używa skarlandzkiej wersji imienia i nazwiska Felipe de Surme?a.
Sr.Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #6 dnia: Niedziela, 20 Maj 2012, 00:25:19 »
Reakcja na apel władz Surmenii

Odwiedzę Surmenię w najbliższych dniach, aby porozmawiać z jej władzami na temat mojej sprawie. I przedstawię ściśle tajne fakty. Jednocześnie oświadczam, że nie działam w żadnych surmeńskich ruchach monarchistycznych i ogólnie rzecz biorąc nie działam w Demokracji Surmeńskiej, a także nie podżegam do przywrócenia monarchii. Moja działalność ma wymiar symboliczny.

Felipe de Surme?a
Sr.Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
Re: Biuro Príncipe Felipe de Surme?a
« Odpowied� #7 dnia: Niedziela, 27 Maj 2012, 18:12:49 »
Los comentarios sobre mis críticos.

Dowiedziałem się, że moja sprawa w Surmenii wzbudza negatywne emocje. Jest to świadome działanie, które ma zbesztać moją osobę w oczach Narodu Surmenii. Działanie świadome i czysto polityczne, które ma zabić uczucia monarchistyczne w Narodzie Surmenii. Władze republikańskie wraz z Marco Sforzą podjęły ataki na moją osobę. Pan Sforza nazwał mnie głupcem i osobą drwiącą z rodu królewskiego Surmenii. Natomiast ja podjąłem działania na rzecz pielęgnacji tradycji rojalistycznej Surmenii na terenie Królestwa Skarlandu gdzie mieszkam na stałe. Tu żyję spokojnie, życzliwie jestem traktowany przez sąsiadów, którzy zwracają się do mnie serdecznie i ściskają mi dłoń z szacunkiem. Jednocześnie stwierdzam, że Marco Sforza bardziej obraża swój ród, gdyż dla kariery politycznej u boku kleru rotryjskiego zrzekł się nazwiska rodu. Ponadto stosowane są chwyty wobec mnie, które podobnie spotykały w świecie realnym dzisiejszego tytularnego Króla Włoch, Vittorio IV ze strony jego kuzyna księcia Aosty. Robi się ze mnie uzurpatora, podczas gdy ja podjąłem skromne życie w tradycji rojalistycznej, a moja działalność ma wymiar czysto symboliczny. Wiem, że przywódca republikańskiej Surmenii wysłał list do przedstawicieli Królestwa Skarlandu przy OPM, w którym zawarł krytyczne zdanie nt.mojej osoby. Każdy ma prawo mówić co chce. Jednak czy mnie chciano wysłuchać? No nie! Dlatego wyrażam ubolewanie.

Pozdrawiam moich przyjaciół i ludzi wspierających moją sprawę
Sr.Felipe de Surme?a

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #8 dnia: Niedziela, 27 Maj 2012, 19:29:21 »
Na Pana miejscu nie przejmował bym się tym co władze Demokracji Surmeńskiej starają się przedstawić. Ich stanowisko raczej nie powinno być wiążące dla władz Skarlandu (ale rząd to kto inny więc i z tym może być różnie).

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #9 dnia: Niedziela, 27 Maj 2012, 23:25:38 »
Wasza Wysokość, dziękuję za wsparcie.
Sr.Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #10 dnia: �roda, 30 Maj 2012, 00:58:34 »
Ogłoszenie

Ogłaszam, że jutro przybędzie do Skarlandu moja przyszła małżonka Islabel Grande.
Sr.Felipe de Surme?a

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
« Odpowied� #11 dnia: �roda, 30 Maj 2012, 01:14:59 »
Kolejne klony. Świetnie.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #12 dnia: �roda, 30 Maj 2012, 11:07:18 »
Pani Marío klon to dość obraźliwe stwierdzenie :D

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #13 dnia: �roda, 30 Maj 2012, 23:06:56 »
ZAWIESZENIE DZIAŁALNOŚCI BIURA

Moi Drodzy, Siostry i Bracia!
Postanowiłem zamknąć swoje biuro w Oviedo, a co ważne zaprzestać działalności familijnej. Ma to związek z tym, że republikańskie władze surmeńskie będą prowadziły naciski na rząd Królestwa Skarlandu. Nie godzę się na to, dlatego zawieszam biuro i zaprzestaje używania tytułów rodowych i królewskich.

Se?or Felipe de Surme?a
Sr.Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #14 dnia: Niedziela, 10 Cze 2012, 23:46:52 »
Archont nie słucha uczuć Narodu.

Właśnie jak co tydzień w niedziele obserwuje stronę Demokracji Surmeńskiej i bazuję informacje z ojczyzny przodków. Oczywiście natrafiłem na inicjatywę powrotu monarchii. Niejaki Kostas Mikis, człowiek krytykujący mnie jak więszkość surmeńskiego politycznego reżimu zaproponował tą inicjatywę. Niestety archont, który wywodzi się z republikańskiej centrolewicy przemilcza apele Mikisa. Lider liberałów zorganizował niezależną sondę, która wskazuje drastyczny wzrost poparcia dla powrotu monarchii. Niestety archont mówi o nieuczciwościach w sondzie na co pada kontra ze strony Mikisa, który proponuje szefowi państwa zorganizowanie przez niego państwowej sondy.. Ten nie odpowiada. Pada też z jego ust argument, że nie ma dynastii, gdyż Surmeńska Rodzina Królewska zrzekła się tytułów wraz z abdykacją JKM Króla Paulosa I. Można powiedzieć, że panicznie reżim republikański obawia się monarchizmu.Większość obywateli milczy, zaś reżim republikański triumf może ogłaszać..
Czy to się nazywa demokracja?
Sr.Felipe de Surme?a