Autor W�tek: Palacio Episcopal de Valencia  (Przeczytany 3251 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 109
Re: Palacio Episcopal de Valencia
« Odpowied� #45 dnia: �roda, 17 Pa� 2012, 19:31:02 »
Cóż, pomoc o jakiej Pani mówi, działa w świecie cywilizowanym, gdzie wszystko jest. My mówiliśmy o krajach Afryki, gdzie ludzie żyją jeszcze często w paleolicie. Tam trzeba uczyć, wskazywać, prowadzić, nie wystarczy dać wodę, czy jedzenie, bo to by niczego nie zmieniło.

Jeśli chodzi o Kościół. Nie rozumiem Pani podejścia. Dlaczego Kościołowi nie wolno się odezwać? Dlaczego nie wolno krzyczeć, gdy dzieje się coś złego? Dlaczego nie wolno tupać nogami, gdy zabija się niewinne dzieci, lub gwałci prawa ludzkości? Czy Kościół ma być niemy, głuchy i ślepy gdy dzieje się zło? Czy Kościół powinien być według Pani instytucją, do której przychodzi się na teatrzyk z chlebem i winem dla każdego? Chyba o co innego chodzi w Kościele. Ma on przemawiać do sumień, gdy te milczą. Ma wskazywać drogę, gdy się błądzi. Pani na prawdę chce kneblować Kościół? Kościół, który reprezentuje znaczną większość społeczeństwa? To nielogiczne! To niesprawiedliwe! To niegodziwe!
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
« Odpowied� #46 dnia: �roda, 17 Pa� 2012, 20:23:10 »
Cytat: "Artur Czartoryski"
Cóż, pomoc o jakiej Pani mówi, działa w świecie cywilizowanym, gdzie wszystko jest. My mówiliśmy o krajach Afryki, gdzie ludzie żyją jeszcze często w paleolicie. Tam trzeba uczyć, wskazywać, prowadzić, nie wystarczy dać wodę, czy jedzenie, bo to by niczego nie zmieniło.

Szkoda tylko, że przypomina to promocję, w rodzaju tych parabankowych. Dostaniesz dwa złote, a potem nam oddasz dwieście ;)

Jeśli chodzi o Kościół. Nie rozumiem Pani podejścia. Dlaczego Kościołowi nie wolno się odezwać? Dlaczego nie wolno krzyczeć, gdy dzieje się coś złego? Dlaczego nie wolno tupać nogami, gdy zabija się niewinne dzieci, lub gwałci prawa ludzkości? Czy Kościół ma być niemy, głuchy i ślepy gdy dzieje się zło?

Bo to, czy dwóm mężczyzną stanie penis w tym samym czasie i co z tym zrobią, to ich sprawa. Dlatego, że to, czy ktoś chce mieć dzieci i korzystać z antykoncepcji to jego sprawa. Wreszcie, gdy ktoś usuwa ciąże, to jest jego sprawa, a nie kościoła. I dlatego, że ja nie chcę tego słuchać, a jestem tym bombardowana z wielu źródeł.

Czy Kościół powinien być według Pani instytucją, do której przychodzi się na teatrzyk z chlebem i winem dla każdego?

Ten teatrzyk to i tak zbyt wiele.

Chyba o co innego chodzi w Kościele. Ma on przemawiać do sumień, gdy te milczą. Ma wskazywać drogę, gdy się błądzi.

Zatem nie wskazuje tym, którzy chcą z tej "nawigacji" korzystać.

Pani na prawdę chce kneblować Kościół? Kościół, który reprezentuje znaczną większość społeczeństwa? To nielogiczne! To niesprawiedliwe! To niegodziwe!

Znaczną? Ledwie połowę. Nielogicznym, niesprawiedliwym i niegodziwym jest, gdy terroryzuje się ludzi w imię własnych celów statutowych.

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #47 dnia: �roda, 17 Pa� 2012, 20:37:43 »
Cytat: "María"
Bo to, czy dwóm mężczyzną stanie penis w tym samym czasie i co z tym zrobią, to ich sprawa. Dlatego, że to, czy ktoś chce mieć dzieci i korzystać z antykoncepcji to jego sprawa. Wreszcie, gdy ktoś usuwa ciąże, to jest jego sprawa, a nie kościoła. I dlatego, że ja nie chcę tego słuchać, a jestem tym bombardowana z wielu źródeł.
To co człowiek robi w łóżku i z kim, to jego sprawa. Lecz gdy ktoś pozbawia człowieka życia, trzeba stanowczo protestować. Nie ważne, że to dziecko w łonie matki powstało z jej komórki. To jest człowiek. Ma takie same prawa, jak każdy inny. Nie wolno matce zabijać dziecka, tylko dlatego że je poczęła. Gdyby przyjąć taką zasadę, to rak jak w Holandii, można by zabijać dzieci także i po urodzeniu, gdy są całe i zdrowe.

Tak przy okazji. Mogła Pani mówić o homoseksualizmie w sposób nieco mniej wulgarny.

Ateista i tak na wskazówki Kościoła nie reaguje, a może kiedyś z nich skorzysta. Kościół miałby zejść do podziemi i w konspiracji działa, tylko dlatego, że Panią denerwuje to, ze ktoś mówi coś, co Pani nie odpowiada?

Znaczną? Ledwie połowę. Nielogicznym, niesprawiedliwym i niegodziwym jest, gdy terroryzuje się ludzi w imię własnych celów statutowych.
"(...) niegodziwym jest, gdy terroryzuje się ludzi w imię własnych celów statutowych"
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
« Odpowied� #48 dnia: �roda, 17 Pa� 2012, 21:58:19 »
Lecz gdy ktoś pozbawia człowieka życia, trzeba stanowczo protestować. Nie ważne, że to dziecko w łonie matki powstało z jej komórki. To jest człowiek. Ma takie same prawa, jak każdy inny. Nie wolno matce zabijać dziecka, tylko dlatego że je poczęła. Gdyby przyjąć taką zasadę, to rak jak w Holandii, można by zabijać dzieci także i po urodzeniu, gdy są całe i zdrowe.

To jest tylko zlepek kilku komórek, w dodatku pozbawionych świadomości. W trzech na cztery przypadki i tak organizm sam dokona poronienia na wczesnym etapie ciąży. Cofa się pan za bardzo, bo za chwilę będziemy chronili spermę, jako potencjalnego człowieka.

Tak przy okazji. Mogła Pani mówić o homoseksualizmie w sposób nieco mniej wulgarny.

Nie widzę nic wulgarnego w sterczącym męskim penisie.

Ateista i tak na wskazówki Kościoła nie reaguje, a może kiedyś z nich skorzysta. Kościół miałby zejść do podziemi i w konspiracji działa, tylko dlatego, że Panią denerwuje to, ze ktoś mówi coś, co Pani nie odpowiada?

Tylko dlatego, że robi to na głos, tonem wskazującym na odkrywanie jakiejś prawdy objawionej w sposób nieznoszący sprzeciwu. Bo w prawie kościoła do głoszenia zawiera się moje prawo do wolności od tego głoszenia. A jest ono naruszane.

"(...) niegodziwym jest, gdy terroryzuje się ludzi w imię własnych celów statutowych"

No i?

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #49 dnia: Poniedzia�ek, 22 Pa� 2012, 20:07:50 »
W związku z powołaniem mnie na biskupa walenckiego, pragnę od dziś, oficjalnie zamieszkać w Pałacu Biskupim w Walencji. Gdy już się zadomowię, pragnę zaprosić wszystkich na ucztę. Do zobaczenia ;)
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #50 dnia: Poniedzia�ek, 29 Pa� 2012, 20:31:29 »
Witam
Jako, że zostałem zaproszony jako gość do tego oto Pałacu to od razu skorzystałem z wizyty.

Pierwszą rzeczą, która rzuca się Nam w oczy jest to że Pałac Biskupi stanowi miejsce dość długiej dyskusji. Nie ważne na jakie tematy, ale ważne jest to że rozmowa była prowadzona.

Inną sprawą, i chyba najważniejszą jaką omówię tutaj jest znaczny rozwój religii w Skarlandzie. O co mi konkretnie chodzi ? Chodzi mi o to, że jeszcze pół roku temu bym nie przypuszczał, że Ateistyczny Kościół Skarlandu, czy od niedawna Rotrio-katolicyzm zrobią taki postęp. A tutaj przez ostatnie 2-3 miesiące mamy dość solidne dwie organizacje. Solidne - bo panuje tam jakiś ruch. W obu przypadkach w każdym dziale jest sporo postów, więc oznacza to że ktoś chce się tym zajmować. Co powinno skarlandczyków cieszyć i oby tak dalej...

A teraz parę moich uwag do pałacu.
Jedna uwaga - w pierwszym poście więcej zdjęć pałacu, i będzie bardzo ciekawie.

Pozdrawiam ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #51 dnia: �roda, 31 Pa� 2012, 22:25:56 »
Rad jestem Waszą Miłość móc ugościć w swoich skromnych progach. W mych rodzinnych stronach - w Rzeczpospolitej Obojga Narodów - mawia się "gość w dom, Bóg w dom". Liczę, że Wasza Miłość wielce skorzysta z tej wizyty, wypocznie, by mieć sił więcej do kierowania okrętem, co się zowie "Skarland".

Najserdeczniej pozdrawiam.
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #52 dnia: Niedziela, 11 Lis 2012, 20:32:38 »
Zabiorę głos tutaj, gdyż w stosownym temacie nie mogę wysyłać postów. Doznałem szoku, gdy po dwudniowej bodaj przerwie, przybyłem na forum Skarlandu. Niegdysiejszy wygląd, który tak dobrze i tak Skarlandzko (hiszpańsko) mi się kojarzył, został zastąpiony jakimś uniwersalnym, globalnokulturowym czymś, co w żaden sposób nie kojarzy mi się z żadną mikronacją, a zwłaszcza nie z Królestwem Skarlandu. Poprzedni wygląd forum, miał swój urok, charakter i styl, który odróżniał się od innych i kojarzył się z południowym klimatem śródziemnomorskim, z Hiszpanią, Portugalią. To, co dostrzegłem po krótkiej nieobecności spowodowało u mnie nieomal zawał serca, połączony z udarem mózgu i wylewem wewnętrznym. Spostrzegłem forum, które równie dobrze mogło by dotykać tematyki motoryzacyjnej, muzycznej, technicznej, elektronicznej co i reklamować serwisy komputerowe i punkty sprzedające prezerwatywy. Szkoda, by było, gdyby zmiana wyglądu forum, odbiła się również na postrzeganiu Skarlandu na arenie międzynarodowej. Mam nadzieję, że dyskusja na ten temat wprowadzi jakieś zmiany, które zastąpią ten bezwyrazowe wymiociny czymś sensownym.
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #53 dnia: Niedziela, 11 Lis 2012, 20:45:14 »
Co prawda to prawda...Ale jak widać w u góry strony, mamy napis "Beta". Więc wszystko jeszcze możliwe. Choć zgodzić się trzeba, że tamten styl był hiszpański to jednak był taki skarlandzki, ale ten przypuszczam że jest nowocześniejszy, a co za tym - idzie daje więcej możliwości. Choć jednak sam liczę, że kolorystyka skarlandzka z poprzedniego stylu się pojawi, a pasować powinna jak ulał. Ale póki co proszę kierować się tym, że to jest beta, a o więcej szczegółów pytać Twórcę stylu ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #54 dnia: Niedziela, 11 Lis 2012, 21:32:55 »
Tego stylu jeszcze do końca nie zedytowałem i niema jeszcze tego hiszpańskiego klimatu :)
W ciągu tygodnia, dwóch wszystko powinienem już zakończyć.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #55 dnia: Niedziela, 11 Lis 2012, 21:43:36 »
Dziękuję Waszym Wysokościom za konkretną odpowiedź :D Mam nadzieję, że wszelkie prace zakończą się pomyślnie i przyniosą wiele dobrego tak wspaniałemu państwu, jak Królestwo Skarlandu. Osobiście z serca błogosławię wszelkim działaniom, licząc na ich pozytywne owoce.

+ bp prof. Miguel Sforza apo Zep
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #56 dnia: Pi�tek, 16 Lis 2012, 17:10:35 »
Co ze zmianami? Jest tu tak przerażająco... nijak.
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #57 dnia: Sobota, 17 Lis 2012, 14:51:18 »
Zmiany są w toku i obecnie są testowane.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #58 dnia: �roda, 21 Lis 2012, 22:29:37 »
Proponuję, by wraz z wyglądem forum, zmienić również i nazwę kraju: Scareland będzie w 100% wyrażał odczucia na widok forum.
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #59 dnia: Czwartek, 22 Lis 2012, 19:54:48 »
Myślę, że to już sprawa Skarlandu i tak szybko tego zmienić się nie da...
(*)