Zabiorę głos tutaj, gdyż w stosownym temacie nie mogę wysyłać postów. Doznałem szoku, gdy po dwudniowej bodaj przerwie, przybyłem na forum Skarlandu. Niegdysiejszy wygląd, który tak dobrze i tak Skarlandzko (hiszpańsko) mi się kojarzył, został zastąpiony jakimś uniwersalnym, globalnokulturowym czymś, co w żaden sposób nie kojarzy mi się z żadną mikronacją, a zwłaszcza nie z Królestwem Skarlandu. Poprzedni wygląd forum, miał swój urok, charakter i styl, który odróżniał się od innych i kojarzył się z południowym klimatem śródziemnomorskim, z Hiszpanią, Portugalią. To, co dostrzegłem po krótkiej nieobecności spowodowało u mnie nieomal zawał serca, połączony z udarem mózgu i wylewem wewnętrznym. Spostrzegłem forum, które równie dobrze mogło by dotykać tematyki motoryzacyjnej, muzycznej, technicznej, elektronicznej co i reklamować serwisy komputerowe i punkty sprzedające prezerwatywy. Szkoda, by było, gdyby zmiana wyglądu forum, odbiła się również na postrzeganiu Skarlandu na arenie międzynarodowej. Mam nadzieję, że dyskusja na ten temat wprowadzi jakieś zmiany, które zastąpią ten bezwyrazowe wymiociny czymś sensownym.