Autor W�tek: Biuro Príncipe Felipe de Surme?a  (Przeczytany 2703 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
Re: Biuro Príncipe Felipe de Surme?a
« Odpowied� #45 dnia: Czwartek, 28 Cze 2012, 15:38:47 »
Myślę, że to już przestaje być zabawne.

Offline Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 95
« Odpowied� #46 dnia: Czwartek, 28 Cze 2012, 16:43:37 »
Co niby?
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Cancillería Real.

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #47 dnia: Czwartek, 28 Cze 2012, 17:58:43 »
Cała ta emigracja surmeńska.

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #48 dnia: Czwartek, 28 Cze 2012, 18:38:08 »
Jaka emigracja? Ja nigdy nie mieszkałem w Surmenii, ale korzenie mam. Mój syn urodził się w mikronacji o nazwie Skarland. Ja i moja rodzina mamy nazwisko wersji skarlandzkiej i żyjemy dla Skarlandu, ale kultywujemy kulturę i tradycję kraju mojego Ojca. Więc o co Pani Premier chodzi?
Sr.Felipe de Surme?a

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #49 dnia: Czwartek, 28 Cze 2012, 22:29:25 »
O to, że otrzymuję na pana skargi. Co prawda ignoruję je, bo ani nie jestem odpowiednią osobą by coś z tym zrobić, bo od tego jest sąd, ani też gdybym mogła to bym nie zareagowała. Rozchodzi się o to, że pan uzurpuje sobie członkostwo w rodzie, którego członkowie pana nie uznają. Po co?

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #50 dnia: Czwartek, 28 Cze 2012, 23:00:51 »
Ja sobie nie uzurpuję, bo mi je przyznano, ale ktoś gdzieś coś źle widział i narobił dymu. Mówię tutaj o Sforzy i Pangalosie. Ja jestem członkiem tej rodziny, jednak nie noszę ich tytułów i nie mam zamiaru się z nimi spotykać oraz działać. Zrozumiałem parę spraw i doszedłem do wniosku, że jako syn swojego ojca mam prawa, które mi przysługują. Stryj i kuzyn mnie nie uznają, a ten ostatni siał ferment... Szkoda. Ja nie chcę działać przeciw nim, ale dla nich. Specjalnie dla podkreślenia swego pochodzenia zmieniłem nazwisko matki Scalfaro na de Surmenia, by podkreślić skąd pochodził mój ojciec. I sam Marco Sforza akceptował, jednak publicznie nazwał mnie uzurpatorem. Ja dziękuję za takie bzdety. Jeżeli Skarlandowi szkodzi moja działalność to mogę jej zaprzestać. Nazwiska swego się jednak nie zrzeknę. Mój syn niech wie skąd pochodził jego dziadek, a mój ojciec!
Sr.Felipe de Surme?a

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #51 dnia: Czwartek, 28 Cze 2012, 23:17:56 »
Dziś odwiedziłem czat Surmenii. Bardzo mnie zadziwiło, gdy po wejściu na czat zobaczyłem rozmowę na poziomie dna i wodorostów. To było okropne. Osoba, która uważała się za kanclerza (nie wiem czy była nim) przeklinała i wypisywała niecenzuralne słowa. Bardzo mnie zdziwił tak podły i obrzydliwy język u polityków wyższego poziomu. Co za patologia musi być wśród szarych ludzi? W głowie się nie mieści. Druga osoba wyrażała się w sposób nie lepszy, tłumacząc to tym że kanclerz jest z kraju nieokrzesanego przez współczesność i musi tak rozmawiać, by się dogadać. Zastanawia mnie jak to możliwe? Tyle pracy w tak piękną stronę internetową, czat, forum wszystko na błysk. Zrobiło mi się żal osoby, która tyle pracy dała z serca, aby ktoś swoim zachowaniem rujnował wszystko dookoła. Dziwi mnie jeden fakt. Albowiem dlaczego tak jest, że hołota w Surmenii baluje i rządzi, a osoba o złotych korzeniach i historii rodowej właśnie z tamtej strony przesiaduje w Skarlandzie. Nie zamierzam nikogo wyganiać, jest to tylko pytanie. Może zbyt wiele tam ludzi niskich lotów, aby arystokracja była poniżana władzą niekompetentnych.
(*)

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #52 dnia: Pi�tek, 29 Cze 2012, 00:09:50 »
Skoro Pan panie Felipe i pana rodzina nie uzurpuje sobie prawa do tronu Surmenii to jest według mnie wszystko w porządku, jednak Pana pochodzenie jest podważane i należy o tym pamiętać. Wszystko będzie dobrze jeżeli Pan jako głowa rodziny de Surme?a zrzeknie się praw do Korony Surmenii, wszystkich tytułów w oficjalnym dokumencie bo jak widać oświadczenia nie za bardzo skutkują. Odradzam również aby nie udawać się do Surmenii z uwagi iż może tam Pana lub członków pańskiej rodziny spotkać nieprzyjemności.

Panie Fadersie jak potwierdzają członkowie rodu de Zepp nie uznają oni członkostwa Pana Felipe. Jest Pan Deputowanym Kortez Generalnych i obrażanie Surmeńczyków nazywając ich hołotą jest nie na miejscu acz kolwiek Efor Eklecji raz się wypowiedziała, że jak będziemy podskakiwać to dostaniemy bęcki więc uznaję, że jesteśmy kwita :D
Skoro Pan Felipe i jego rodzina zamieszkali w Skarlandzie to chyba świadczy o świadomym wyborze i nie podlega komentarzom typu "przesiaduje w Skarlandzie" raz, że traktuję to jako obrazę dla Skarlandu bo przesiadywać można na czym innym...

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #53 dnia: Pi�tek, 29 Cze 2012, 00:23:51 »
Zrzeknięcie się praw do tronu i tytułów arystokratycznych

Ja, Felipe de Surme?a, syn Tomasa w Imieniu swoim i Syna Cristóbala zrzekam się praw do ewentualnego tronu surmeńskiego i korzystania z tytułów arystokratycznych. Wycofuję tym samym ze swojego życia działalność poświęconą życiu politycznemu Surmenii.

Zaświadczam, że Surmenia jest moją Ojczyzną, jednak pozostanę w Skarlandzie wraz z całą moją rodziną, gdyż narazić mogę się na niebezpieczeństwo w Ojczyźnie.

Felipe de Surme?a
Sr.Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #54 dnia: Pi�tek, 29 Cze 2012, 00:39:25 »
Cytat: "Faders ad Vankavig"
Dziś odwiedziłem czat Surmenii. Bardzo mnie zadziwiło, gdy po wejściu na czat zobaczyłem rozmowę na poziomie dna i wodorostów. To było okropne. Osoba, która uważała się za kanclerza (nie wiem czy była nim) przeklinała i wypisywała niecenzuralne słowa. Bardzo mnie zdziwił tak podły i obrzydliwy język u polityków wyższego poziomu. Co za patologia musi być wśród szarych ludzi? W głowie się nie mieści. Druga osoba wyrażała się w sposób nie lepszy, tłumacząc to tym że kanclerz jest z kraju nieokrzesanego przez współczesność i musi tak rozmawiać, by się dogadać. Zastanawia mnie jak to możliwe? Tyle pracy w tak piękną stronę internetową, czat, forum wszystko na błysk. Zrobiło mi się żal osoby, która tyle pracy dała z serca, aby ktoś swoim zachowaniem rujnował wszystko dookoła. Dziwi mnie jeden fakt. Albowiem dlaczego tak jest, że hołota w Surmenii baluje i rządzi, a osoba o złotych korzeniach i historii rodowej właśnie z tamtej strony przesiaduje w Skarlandzie. Nie zamierzam nikogo wyganiać, jest to tylko pytanie. Może zbyt wiele tam ludzi niskich lotów, aby arystokracja była poniżana władzą niekompetentnych.

Proszę nie obrażać ludności Surmeńskiej. Ja szanuję ich wolę, gdyż mają prawo do krytyki, jednak nie chciałbym jej.. Ja wierzę w przebudzenie mych rodaków.
Sr.Felipe de Surme?a

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #55 dnia: Pi�tek, 29 Cze 2012, 11:58:48 »
Przepraszam, ale krytyki czego? Ja też mam prawo krytyki i właśnie to robię. To co oni piszą nie jest żadną krytyką, to nie tylko brak savoir vivre'u, ale i podstawowych zasad moralnych. Czego by Pan nie chciał, bo nie bardzo można zrozumieć? Z całym szacunkiem dla nich, ale i czytelnikowi należy się szacunek...
(*)

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #56 dnia: Pi�tek, 29 Cze 2012, 13:40:55 »
Panie Fadersie, nie krytykujemy innych nazywając ich hołotą chociaż ja już napisałem co o tym sądzę.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #57 dnia: Pi�tek, 29 Cze 2012, 13:49:54 »
Właśnie. Ja nie popieram działań władz Surmenii przeciw mnie, ale szanuję wybór ludu Surmenii.
Sr.Felipe de Surme?a

Offline Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 168
« Odpowied� #58 dnia: Pi�tek, 29 Cze 2012, 14:09:28 »
Zgadzam się ze słowami Króla Seniora.
Cristóbal de Surme?a

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #59 dnia: Pi�tek, 29 Cze 2012, 14:15:43 »
Cytat: "Felipe de Surme?a"
Ja sobie nie uzurpuję, bo mi je przyznano

A dysponuje pan jakimś dowodem na to? Bo póki co są to puste słowa.

Cytat: "Felipe de Surme?a"
Jeżeli Skarlandowi szkodzi moja działalność to mogę jej zaprzestać. Nazwiska swego się jednak nie zrzeknę.

Mnie jest to obojętne, jeśli pan chce, to może pan nazywać się nawet von Habsburg.

Dziś odwiedziłem czat Surmenii. Bardzo mnie zadziwiło, gdy po wejściu na czat zobaczyłem rozmowę na poziomie dna i wodorostów.

Nic panu na to nie poradzę. Ale sądzę, że powinien pan okazać wspaniałomyślność i nie odpowiadać zniewagą na zniewagę ;)

Cytat: "Norbert I Catalan"
Jest Pan Deputowanym Kortez Generalnych i obrażanie Surmeńczyków nazywając ich hołotą jest nie na miejscu acz kolwiek Efor Eklecji raz się wypowiedziała, że jak będziemy podskakiwać to dostaniemy bęcki więc uznaję, że jesteśmy kwita :D

Ja uważam, że niezależnie od zachowań Surmeńczyków powinniśmy nie odpowiadać im pięknym za nadobne, a jedynie zignorować. Miejmy klasę.

Przepraszam, ale krytyki czego? Ja też mam prawo krytyki i właśnie to robię. To co oni piszą nie jest żadną krytyką, to nie tylko brak savoir vivre'u, ale i podstawowych zasad moralnych.

Nazywając kogoś hołotą narusza pan zasady savoir-vivre, o które pan tak stara się dbać.