Autor W�tek: Nadzwyczajne posiedzenie Kortez Generalnych  (Przeczytany 2275 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Tomasz Mancini

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 74
    • Status GG
Odp: Nadzwyczajne posiedzenie Kortez Generalnych
« Odpowied� #30 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:32:56 »
Ja jako Rotryjczyk chciałem zapewnić, że nie dopuścimy do ponownego "stowarzyszenia" bądź "aneksji" naszego Państwa. Od dzisiaj jesteśmy niepodlegli i będę bronić naszej niepodległości wraz z braćmi!
(-) Tomasz kawaler Mancini
Ambasador Księstwa Sarmacji przy JKM Carlosie III

Offline Catalina d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 170
    • Status GG
« Odpowied� #31 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:34:51 »
No to brońcie, ja pierdziele. Jak Wy się zachowujecie. Jakby ktoś Wam chciał ją zabrać, a czy Skarland ją zabiera?
Duquesa de Sevillano y Módena,
Condesa de Córdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Offline Carlos Lorenzo de Medici y Zep

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 896
  • Król-Senior Imperium Skarlandu
    • Status GG
« Odpowied� #32 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:37:51 »
Wstyd mi, że takim osobom ufałem. Naprawdę wstyd i w sumie mogłem sobie pluć w brodę, że Was wszystkich przyjąłem. Teraz mam swoje, wcześniej potulni jak baranki, teraz gorsze niż wilki by wywalczyć sobie największy kawał tortu. Tacy jesteście. Przypominam "wielce uporządkowanym" w prawie, że niektóre persony, które tutaj się wypowiadają nie mają obywatelstwa, a więc ich gadanie jest tu gówno warte. To tak, gwoli ścisłości wobec posłuszeństwa prawu, jak to głosicie.

Końcem, bo wymiotować mi się chce jak mam przemawiać do tych hien cmentarnych, które tylko czekały na moją abdykację: na posiedzeniu Kortez proponowałem ileś razy propozycję reform Kortez Generalnych, nie proponowałem nic sam, bo chciałem byście się wykazali. Jak zwykle bez rozgłosu, bo jak bym sam coś opublikował to byłaby wielka maniana jak to wzmacniam absolutyzm. A kij Wam w oko obłudnicy i faryzeusze. Bawcie się dalej na tym folwarku, z którym nic wspólnego tak naprawdę nie macie. Norbert, persona wielce zatroskana o Skarland nie rozwinęła nigdy Estelli - wielki przywódca państwa, dwóch obywateli to był rekord państwa i to tak tylko pobieżnie. Orańscy, wyssani niewiadomo skąd i wiadomo jakimi spiskami, Wam też się kiedyś odpłaci za wszystkie zamachy, zniszczenia i spiski. To Wam się należy jak psu buda. A co do Dony Cataliny, miałem większą wiarę w godność Waszej Książęcej Mości, aż żałuję, że była to wielka wiara. Gdybym się oschle odnosił do wszystkiego inaczej by to wszystko wyglądało. Co więcej: gratuluję obudzenia się kapłanom Rotrii nagle jak po diable. Gdy wzywałem do naprawy Rotrii odzew zerowy, a teraz na hurra odbudujemy kraj. Żeby Was diabeł pochłonął z tym Skarlandem. Emigruję stąd i nie chcę mieć z  Wami, szuje cmentarne, nic do czynienia.
Jego Wielkoksiążeca i Katolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Książę Toskanii, Książę Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i Móstoles,
Król-Męczennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #33 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:44:41 »
Catalina d'Este y Córdoba od dawna mówiła reformach Wasza Wysokość i co? Sam je krytykował Don.

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #34 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:50:00 »
Jak widzę Marianny w czapce galicyjskiej zostaje mi tylko usunąć się w cień. Oby Skarland pochłonęła jedna wielka gilotyna. Może wtedy się nauczycie, że Rewolucja pożera własne dzieci.
Wielki Książę Toskanii, Książę Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i Móstoles,

Offline Don Alberto de Orange-Nassau

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 248
    • Status GG
« Odpowied� #35 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:53:33 »
Wstyd mi, że takim osobom ufałem. Naprawdę wstyd i w sumie mogłem sobie pluć w brodę, że Was wszystkich przyjąłem. Teraz mam swoje, wcześniej potulni jak baranki, teraz gorsze niż wilki by wywalczyć sobie największy kawał tortu. Tacy jesteście. Przypominam "wielce uporządkowanym" w prawie, że niektóre persony, które tutaj się wypowiadają nie mają obywatelstwa, a więc ich gadanie jest tu gówno warte. To tak, gwoli ścisłości wobec posłuszeństwa prawu, jak to głosicie.

Końcem, bo wymiotować mi się chce jak mam przemawiać do tych hien cmentarnych, które tylko czekały na moją abdykację: na posiedzeniu Kortez proponowałem ileś razy propozycję reform Kortez Generalnych, nie proponowałem nic sam, bo chciałem byście się wykazali. Jak zwykle bez rozgłosu, bo jak bym sam coś opublikował to byłaby wielka maniana jak to wzmacniam absolutyzm. A kij Wam w oko obłudnicy i faryzeusze. Bawcie się dalej na tym folwarku, z którym nic wspólnego tak naprawdę nie macie. Norbert, persona wielce zatroskana o Skarland nie rozwinęła nigdy Estelli - wielki przywódca państwa, dwóch obywateli to był rekord państwa i to tak tylko pobieżnie. Orańscy, wyssani niewiadomo skąd i wiadomo jakimi spiskami, Wam też się kiedyś odpłaci za wszystkie zamachy, zniszczenia i spiski. To Wam się należy jak psu buda. A co do Dony Cataliny, miałem większą wiarę w godność Waszej Książęcej Mości, aż żałuję, że była to wielka wiara. Gdybym się oschle odnosił do wszystkiego inaczej by to wszystko wyglądało. Co więcej: gratuluję obudzenia się kapłanom Rotrii nagle jak po diable. Gdy wzywałem do naprawy Rotrii odzew zerowy, a teraz na hurra odbudujemy kraj. Żeby Was diabeł pochłonął z tym Skarlandem. Emigruję stąd i nie chcę mieć z  Wami, szuje cmentarne, nic do czynienia.

Wszyscy źli i tylko jeden święty Facibeni ;)
Albert W. van Oranje-Nassau
książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Mediolanu, hrabia Cremony, Pawii i Mantui, Książę Orański

Offline Johannes Albert van Oranje-Nassau

• Gość Zagraniczny
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 276
  • Je Maintendrai!
    • Status GG
« Odpowied� #36 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:53:56 »
Nie wiemy, czy niejasno się wypowiadamy, czy celowo jesteśmy nierozumiani. Mówimy o ratowaniu Królestwa Skarlandu, bo Imperium nie ma i już nie będzie. Ani Niderlandy, ani jak powtarza Don Mancini Rotria nie podporządkują się, nie stowarzyszą się z Imperium. Królestwo Skarlandu trwało przez prawie 7 lat jako Królestwo. Mocarstwowe ambicje Carlosa II nie wypaliły, o czym wielokrotnie wspominiałem. Imperium i tak trwało bardzo długo ze względu na wolę naszego ojca Alberta Wilhelma. Ale ta idea była skazana na porażkę i porażką się okazała.
Johannes van Oranje-Nassau

Jego Królewska Wysokość Książę Oranje-Nassau

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #37 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:54:50 »
Imperium i tak trwało bardzo długo ze względu na wolę naszego ojca Alberta Wilhelma. Ale ta idea była skazana na porażkę i porażką się okazała.

Wazeliny podać, czy już bez niej wchodzisz?

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #38 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:55:31 »
To też Kortezy powinny dziś podjąć obrad się na temat decyzji dotyczących losów Skarlandu.

• Gość Zagraniczny
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Je Maintendrai!
    • Status GG
« Odpowied� #39 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:56:12 »
Gdyby nie szacunek wobec naszego ojca, dawno wypowiedzielibyśmy traktat.

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #40 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 13:58:16 »
Gdyby nie szacunek wobec naszego ojca, dawno wypowiedzielibyśmy traktat.

Gdyby nie Wasz Ojciec, zadufany w sobie króliku, zależny tylko i wyłącznie od Alberta, to byś nie rządził kłamco i oszuście, co wiele razy pokazałeś nawet w tym wątku, wierutnie kłamiąc, że rzekomo namawiałem Karola do zrzeknięcia się korony. A więc, chwilo trwaj i zabawo, nie dam się więcej obrażać przez stado hien cmentarnych. Przypomnę Wam tylko, że Edykt zagranicą się bardzo przyjął.

• Gość Zagraniczny
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Je Maintendrai!
    • Status GG
« Odpowied� #41 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 14:00:32 »
Wysuwaliśmy takie przypuszczenia, musiał zrezygnować z powodu jakiegoś konfliktu. I racja, że wszystko zawdzięczamy swojemu ojcu, nie musimy się z tego powodu kryć.

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #42 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 14:03:05 »
Jak widzę Marianny w czapce galicyjskiej zostaje mi tylko usunąć się w cień. Oby Skarland pochłonęła jedna wielka gilotyna. Może wtedy się nauczycie, że Rewolucja pożera własne dzieci.

Kimże jesteś zwykła ziemska istoto, by ludźmi tak gardzić?

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #43 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 14:04:32 »

Kimże jesteś zwykła ziemska istoto, by ludźmi tak gardzić?

Bądź pierwsza wśród równych i zrzeknij się tytułów i ziem, o sprawiedliwa.

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #44 dnia: Czwartek, 1 Pa� 2015, 14:06:33 »
Jestem małżonką Księcia Sewilli i Modeny, Don.