Autor W�tek: Postanowienie Władz Wspólnoty Walencji  (Przeczytany 4893 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Re: Postanowienie Władz Wspólnoty Walencji
« Odpowied� #45 dnia: Pi�tek, 21 Wrz 2012, 22:06:04 »
Konkordat będzie przez Kortezy głosowany więc będzie mógł Pan swój nieuzasadniony niczym sprzeciw zgłosić. Konstytucja daje możliwość podpisywania umów o współpracy z różnymi kościołami (związkami wyznaniowymi), jak bym pałał nienawiścią do opozycji to dawno miał by Pan już zbanowane konto...
Może mnie Pan do generała Franco jeszcze przyrówna?

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #46 dnia: Pi�tek, 21 Wrz 2012, 22:52:28 »
Cytat: "Norbert I Catalan"
Konstytucja daje możliwość podpisywania umów o współpracy z różnymi kościołami.

Aha... to super... Czyli jest możliwość podpisania konkordatu z Ciprofloksją... to fajnie  :)

W sumie to nie wiem czy konkordat jest umową o współpracy...

Może mnie Pan do generała Franco jeszcze przyrówna?

Nie, proszę się nie obawiać. Nie będę też nawiązywał do średniowiecza... bo to przesada...  :lol:
(*)

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
« Odpowied� #47 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 16:20:42 »
Konkordat będzie przez Kortezy głosowany więc będzie mógł Pan swój nieuzasadniony niczym sprzeciw zgłosić.

Coś się tu nie zgadza. To konkordat z Rotrią może być głosowany w Kortezach, a konkordat z Ciprofloksją już nie? Dlaczego? Od kiedy to pan, panie Norbercie, decyduje o tym, nad czym w Kortezach będzie się debatować?

jak bym pałał nienawiścią do opozycji to dawno miał by Pan już zbanowane konto...

Takie słowa nie są zbyt mądre w ustach twórcy naszego państwa.

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #48 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 17:10:34 »
jak bym pałał nienawiścią do opozycji to dawno miał by Pan już zbanowane konto...

Czym JKM usprawiedliwiłby to?
(*)

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #49 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 17:13:58 »
W Skarlandzie zawsze dało radę znaleźć sposób na obywateli będących w opozycji, weźmy na przykład Akrytów - dzisiaj śladu o nich niema...

(-) Norbert I de Catalán

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #50 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 17:22:09 »
Ta wypowiedź jest skandaliczna. Za chwilę się okaże, że Skarland jest miejscem tylko dla pana Norberta i jego klonów.

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #51 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 17:28:31 »
W Skarlandzie zawsze dało radę znaleźć sposób na obywateli będących w opozycji, weźmy na przykład Akrytów - dzisiaj śladu o nich niema...

No i jak to nazwać? Demokracją i sprawiedliwością? A może zbrodnią narodową???
(*)

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #52 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 17:29:13 »
Ależ skąd! Obecnie w Skarlandzie prawo nie pozwala na takie praktyki, gdyby były takie możliwości Pana Fadersa już by z nami nie było. Moje klony przeciwko Pani klonom...

(-) Norbert I de Catalán

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #53 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 17:33:26 »
Chce nam pan powiedzieć, że ma pan własne klony?

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #54 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 17:33:34 »
Pana wypowiedzi już chyba daleko odbiegają od normalności. Zaczynam się bać JKM. Niestety należy się pogodzić i stworzone przez siebie państwo oddać aktualnemu królowi... Stworzono je chyba z myślą o przyszłości, jednakże próby zatrzymania państwa przy sobie i zrobienia z siebie władcy-boga na wzór dzisiejszych Kimów, jest zaporą i przeszkodą w normalnym funkcjonowaniu...
(*)

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #55 dnia: Niedziela, 23 Wrz 2012, 10:34:52 »
Cytat: "María"
Chce nam pan powiedzieć, że ma pan własne klony?

Nie nie mam, jeżeli Pani chce mogę przedstawić na to stosowne dowody, jednak Pani mnie o to oskarża więc moje niby klony przeciwko Pani klonom napisałem tak aby również bezpodstawnie o klony oskarżyć Panią.

Cytat: "Faders ad Vankavig"

No i jak to nazwać? Demokracją i sprawiedliwością? A może zbrodnią narodową???

Panie Fadersie to był inny ustrój i wtedy Skarland był w stanie wojny domowej. Obecna sytuacja jest zupełnie inna i prawo nie pozwala na takie praktyki no i Skarland nie jest w stanie wojny domowej.
Rząd nie zamierza uciszać opozycji bo ta nie zmierza do zamachu na ustalony porządek konstytucyjny.

(-) Norbert I de Catalán

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #56 dnia: Niedziela, 23 Wrz 2012, 11:32:23 »
To już jest pewien postęp. Szkoda, że rząd nie zamierza uciszać opozycji bo nie chce, bo czuje, że tak nie powinien robić. Ale powód wynikający z szacunku do prawa też jest niezły.

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 109
« Odpowied� #57 dnia: Niedziela, 7 Pa� 2012, 14:49:10 »
Postaram się rzeczowo odpowiedzieć na protesty z którymi jak czytałem, zmagał się JKW Norbert.

Dlaczego Konkordat z Rotrią, a nie z Ciprofloksją?
Rotria (podobnie jak Watykan), jest państwem kościelnym. Większą rolą państwa kościelnego jest kierowanie wspólnotą wierzących, niż strukturami świeckimi. Konkordat jest umową między państwem, a kierownictwem Kościoła Rotryjskiego jako całości odnośnie kościoła partykularnego w Skarlandzie, czyli o zasadach jego pracy i podporządkowaniu Stolicy Apostolskiej. Umowa dotyczy zasad funkcjonowania Kościoła Rotryjskiego na terenie państwa świeckiego jakim jest chociażby Królestwo Skarlandu. Ciprofloksja natomiast jest państwem świeckim, nie nastawionym przede wszystkim na religię, nie jest organem sterującym religią.

Dlaczego umowa z Rotrią, a nie Kościołem Rotryjskim w Skarlandzie?
Cóż, to Państwo Kościelne Rotria, kieruje Kościołem Rotryjskim, także tym w Skarlandzie, więc nie może być mowy o samostanowieniu kościoła partykularnego podlegającego Rotrii. To Stolica Apostolska ma moc zarządzania strukturami kościelnymi, a nie narodowa cząstka całej wspólnoty wierzących.

Dlaczego konkordat jest konieczny do funkcjonowania Kościoła Rotryjskiego w Skarlandzie, ale nie dla istnienia Ateistycznego Kościoła Skarlandu?
Z łaciny concordatum oznacza uzgodniony. Sam więc konkordat, należy rozumieć jako ustalenia między Rządem danego państwa a Kościołem. Jako że kierownictwo Kościoła leży na obszarze innego kraju (Rotrii), do sprawnego funkcjonowania potrzebne są pewne ustalenia między Skarlandem a Stolicą Apostolską. Kościół Rotryjski składa się nie tylko ze Skarlandczyków, lecz także z innych narodów. AKS składa się natomiast z tutejszych mieszkańców, których prawa są gwarantowane przez Konstytucje i ogół przepisów.

Nie rozumiem głosów protestu. Konkordat nie narzuca nikomu religii, ani nikogo, do niczego nie zmusza. Czy gdyby Kościół Rotryjski postulował o możliwość istnienia w ściekach kanalizacyjnych, wasze środowiska postulowałyby o to samo? Przecież to jest absurd.

Z duszpasterskim błogosławieństwem,
x. prof. Artur Czartoryski
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #58 dnia: Niedziela, 7 Pa� 2012, 15:08:36 »
Postaram się odpowiedzieć na pana odpowiedzi...

Wcale nas nie obchodzi struktura Rotrii. W naszych oczach jest to państwo jak każde inne. Struktury kościelne, mniej, czy bardziej zaawansowane można spotkać w Ciprofloksji, czy w Al Rajn...
Teraz zrobię pewną sztuczkę...
Konkordat jest umową między państwem, a kierownictwem Kościoła Ateistycznego jako całości odnośnie kościoła partykularnego w Skarlandzie, czyli o zasadach jego pracy i podporządkowaniu Metropolii Ateizmu. Umowa dotyczy zasad funkcjonowania Kościoła Ateistycznego na terenie państwa świeckiego jakim jest chociażby Królestwo Skarlandu. Ciprofloksja jest państwem świeckim, nie nastawionym przede wszystkim na religię, lecz posiada organem sterującym religią z którym w pełni można zawrzeć konkordat.

Cóż, to Państwo Ciprofloksjańskie, kieruje Kościołem Ateistycznym, także tym w Skarlandzie, więc nie może być mowy o samostanowieniu kościoła partykularnego podlegającego Ciprofloksji. To Metropolia ma moc zarządzania strukturami kościelnymi, a nie narodowa cząstka całej wspólnoty wierzących.

Z łaciny concordatum oznacza uzgodniony. Sam więc konkordat, należy rozumieć jako ustalenia między Rządem danego państwa a Kościołem. Jako że kierownictwo Kościoła leży na obszarze innego kraju (Ciprofloksji), do sprawnego funkcjonowania potrzebne są pewne ustalenia między Skarlandem a Metropolią Ateizmu. Kościół Ateistyczny składa się nie tylko ze Skarlandczyków, lecz także z innych narodów. AKS składa się natomiast z tutejszych mieszkańców, których prawa są gwarantowane przez Konstytucje i ogół przepisów (jak katolicy w KS), jednakże należą do większego okręgu, jakim jest Kościół Ateistyczny Ciprofloksacyjny.

Konkordat nie narzuca nikomu religii, ani nikogo, do niczego nie zmusza, dlaczego więc nie morzna zawrzeć go z organem Kościelnym, Ciprofloksji?
 Czy gdyby Kościół Rotryjski postulował o możliwość istnienia w ściekach kanalizacyjnych, wasze środowiska postulowałyby o to samo? Przecież to jest absurd.*

* - tego żartu to nie rozumiem...

Z durnym błogoniesławieństwem.
~Obrońca Ateizmu - Faders ad Vankavig
(*)

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #59 dnia: Niedziela, 7 Pa� 2012, 16:13:06 »
Cytat: "Artur Czartoryski"
Rotria (podobnie jak Watykan), jest państwem kościelnym.

Pomylił pan Watykan ze Stolicą Apostolską.