Autor W�tek: Nadzwyczajny zjazd rodu  (Przeczytany 574 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Nadzwyczajny zjazd rodu
« dnia: �roda, 17 Lip 2013, 11:53:14 »
Otwieram zjazd rodu de Catalán.

Temat jaki chcę poruszyć to sukcesja skarlandzka czyli dwaj synowie Andreasa.

Uważam, że Manuel i Ciro w chwili obecnej w ogóle nie nadają się do pełnienia funkcji związanych z byciem monarchą, obaj są do tego ewidentnie nie przygotowani. Obaj są dość anonimowi zwłaszcza Ciro:
Witajcie Bracia i Siostry!

Jestem Ciro Andrés de Catalán, syn JKM Króla Andreasa. Przybywam do Ojczyzny na prośbę ojca. Chcę rozwiązać i mediować w konflikcie dynastycznym, który wybuchł między moimi ojcem i starszym bratem, a pradziadkiem. Liczę, że uda nam się uratować kraj przed podziałem i ustabilizujemy sytuację w Skarlandzie.

P.S
Mówcie do mnie Ciro. Nie lubię się tytułować JKW Książę.
Zero jakich kolwiek informacji o swojej mikronacyjnej przeszłości dalej wzmianka jedynie o Królestwie Vitalii - osoba niedoświadczona z dnia na dzień staje się druga w kolejce do tronu Królestwa Skarlandu.
Podobnie następca Andreasa Manuela choć tego wszyscy oceniają po przez Fadersa ad Vankaviga i oskarżenie z tytułu Art. 24 Ustawy Organicznej Prawo Karne o wielu tożsamościach.
Pan Manuel ponad to nie potrafi rozróżniać instytucji państwowych np. Rządu Narodowego od Kortez Generalnych.

Andreas postąpił w mojej ocenie dość nierozważnie włączając dwóch nowych członków rodu i z dnia na dzień ustępując - najpierw wypadało by dokłądnie sprawdzić czy Manuel i Ciro są zdolni do aktywnego udziału w życiu Skarlandu i czy sprawdzą się w reprezentowaniu Państwa po za jego granicami, w obecności zagranicznych dygnitarzy itd. Za nim Karol I wstąpił na tron był Księciem Móstoles, Przewodniczącym Rządu, Ministrem Spraw Zagranicznych, podobnie Pedro I i Andreas. Manuel natomiast niczym się nie wykazał i od razu ma stać się Królem? Dodatkowo Manuel działa w kilku mikronacjach, co prawda pod innym imieniem i nazwiskiem ale skąd pewność, że przez to będzie miał czas na Skarland?
Ciro natomiast w mojej ocenie jest "świeżakiem" jeżeli chodzi o mikronacje bo trudno nazwać działalność w Vitalii jakimś poważnym doświadczeniem - kraj ten istniał kilka miesięcy, jednak jak by Ciro podszkolić, dać się wykazać w regionach autonomicznych a następnie w Rządzie Narodowym przez co poznał by tajniki działalności państwa mógł by zostać Królem.

W chwili obecnej włączenie do rodu dwóch mało znanych i doświadczonych mieszkańców, którzy zaraz po dołączeniu do naszej społeczności mają pełnić funkcję dwóch najważniejszych osób w państwie, jeden Króla, drugi pierwszego w kolejce do tronu to nie jest się w stanie przyjąć w żadnej mikronacji no chyba, że tych nowych kilku miesięcznych, a warto przypomnieć, że Skarlandowi nie tak dawno stuknęło 5 lat. Więc decyzję Andreasa uważam za mocno nie przemyślaną zarówno od strony adopcji jak i abdykacji.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 154
    • Status GG
Odp: Nadzwyczajny zjazd rodu
« Odpowied� #1 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 12:45:21 »
Pan Manuel ponad to nie potrafi rozróżniać instytucji państwowych np. Rządu Narodowego od Kortez Generalnych.
Po prostu nie wiedziałem z jakich stanowisk się JKM zwolnił...

Za nim Karol I wstąpił na tron był Księciem Móstoles, Przewodniczącym Rządu, Ministrem Spraw Zagranicznych, podobnie Pedro I i Andreas. Manuel natomiast niczym się nie wykazał i od razu ma stać się Królem? Dodatkowo Manuel działa w kilku mikronacjach, co prawda pod innym imieniem i nazwiskiem ale skąd pewność, że przez to będzie miał czas na Skarland?

W chwili obecnej włączenie do rodu dwóch mało znanych i doświadczonych mieszkańców, którzy zaraz po dołączeniu do naszej społeczności mają pełnić funkcję dwóch najważniejszych osób w państwie, jeden Króla, drugi pierwszego w kolejce do tronu to nie jest się w stanie przyjąć w żadnej mikronacji no chyba, że tych nowych kilku miesięcznych, a warto przypomnieć, że Skarlandowi nie tak dawno stuknęło 5 lat. Więc decyzję Andreasa uważam za mocno nie przemyślaną zarówno od strony adopcji jak i abdykacji.

Jeżeli już widzicie mnie z pryzmatu Fadersa, chciałbym zaznaczyć że w Skarlandzie jestem od 15 grudnia 2011 roku i z tego konta napisałem równo 700 postów, czyli patrząc na listę użytkowników jestem na trzecim miejscu, zaraz po JKM Norbercie i Maríi, a nawet przed JKM Andreasem. Jako Faders przesiedziałem online 2 godziny i 10 minut, a jako Manuel 12 godz 25 minut i napisałem 27 postów... Czy to jeszcze zbyt mało, aby móc kimś zostać? Poza tym byłem przedstawicielem Władz Móstoles, a to że tworzyłem opozycję polityczną JKM nie powinno mnie dyskwalifikować...
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 12:49:40 »
Przez te 700 postów nic Pan nadzwyczajnego nie osiągnął.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 12:51:44 »
Właśnie osiągnąłem, jakby JKM nie zauważył...

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #4 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 12:55:02 »
No tak osiągnął Pan, tworząc linie lotnicze i Grupę Ad Vankavig, które teraz są własnością państwa.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #5 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 13:00:07 »
Nie... Czuję się w końcu doceniony i zaszczycony przez JKM Andreasa... To mi wystarcza...

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #6 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 13:21:29 »
Pan jako Faders nawet nie deklarował się jako Skarlandczyk, więc jest Pan teraz zwykłym mieszańcem, którego nikt za Króla nie chce.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #7 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 13:34:34 »
Jak to nie? Jako Faders byłem obywatelem Skarlandu. Czułem się patriotą skarlandzkim i mostolskim... Prowadziłem "Casa de Culture Móstolenie", a na dodatek miałem w podpisie "Viva Scarlana"... Nie rozumiem dlaczego JKM tak nachalnie próbuje mi coś udowodnić i nie pozwala mi wykazać się i osiągnąć swych celów... Ja porównam JKM do ojca dziecka, a owe dziecko do Skarlandu. Nauczył JKM jeździć swe dziecko rowerem, jednak nie chce odkręcić bocznych kółek. Tak samo jest ze Skarlandem. Nie chce JKM wypuścić go ze swego stalowego ucisku... Jest to trochę przykre i wydaje mi się to przyczyną braku dalszego rozwoju Skarlandu i sytuacji w jakiej w chwili obecnej Skarland się znajduję... Nie mogę jednak JKM do końca za to obwiniać, bo wiem że istnieje coś takiego jak przywiązanie i miłość ojcowska... Nie jest to łatwa sytuacja...

Offline Ciro Andrés de Catalán

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 39
« Odpowied� #8 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 16:35:05 »
Ja owszem jestem nr 2 w kolejce do tronu, ale jeżeli mam go objąć to musi się na to zgodzić większość społeczeństwa Skarlandu, bo jeżeli mam być koronowany i członkowie Rodziny Panującej będą utrudniać mi panowanie i społeczeństwo mi nie będzie chętne to nie chcę. Szczerze, by zdobyć panowanie w Skarlandzie to chcę poczekać, gdy starszyzna zwolni miejsca, a także uzna mnie za w pełni statecznego i przygotowanego do objęcia tronu. Ja mam szacunek do Króla Seniora, dlatego będę postulował, by to On ponownie stanął na czele naszego państwa. Zaś co do wyboru monarchy, proste, przyjmijmy wariant taki jak jest w Kambodży, że Króla wybierają spośród siebie członkowie Rodziny Panującej.
Ciro Andrés de Catalán

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #9 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 16:41:20 »
Ponadto, moim zdaniem pierwszeństwo zawsze mają najbardziej zasłużeni członkowie Rodu de Catalán,  a ja jestem najmłodszym członkiem Rodu i dlatego moim zdaniem na swój czas muszę poczekać. Moim zdaniem Król Senior Skarlandu, a za nim Były Król Francji mają pierwszeństwo, potem Manuel i ja.
Ciro Andrés de Catalán

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #10 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 17:33:17 »
Mogę zgodzić się na pewne warunki co do czasu panowania... np. objąłbym tron do np. do 1 września - w sumie nie długo, a później mógłbym przekazać go mojemu Bratu. Ten czas byłby dla Niego momentem na przedstawienie swej postaci, uzyskanie zaufania. Ja także chciałbym zdobyć przez ten czas zaufanie i pokazać jak wiele mogę dać naszej pięknej ojczyźnie! Nie chciałbym odchodzić teraz z podkulonym ogonem i z trochę skrzywionym obrazem mojej osoby. Nie jestem aż tak złym człowiekiem, jak mnie piszą. Ta opcja pozwoli wykazać się mnie i mojemu bratu! Dajcie nam szansę!  ;)

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #11 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 18:01:29 »
Szanse? Proszę bardzo - jak by Pan był w Skarlandzie kilka miesięcy to dostał by Pan szansę.

Po za tym jak chce Pan załagodzić sprawę związaną z secesją Walencji? Region ten przyjął deklarację suwerenności, w referendum obywatele wyrazili chęć odłączenia się, teraz trwają prace nad Konstytucją Królestwa Walencji - jak zamierza Pan z tego wybrnąć? Jakoś zero reakcji z Pana czy Andreasa strony na te wydarzenia.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #12 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 18:56:21 »
Za to JKM Senior wyrywa sobie włosy, aby temu zapobiec...

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #13 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 19:27:24 »
Dajmu Norbertowi koronę po raz drugi i niech rozwiąże się cały problem, a ja z Tobą, Manuelu poczekajmy trochę. Tylko, że jak mają być korzyści dla obu stron to proponuję tak:
- Norbert nowym (starym) Królem Skarlandu.
- Zaś ja i Manuel jesteśmy na początku listy sukcesyjnej.

Sądzę, że ja i brat damy radę udowodnić seniorowi, że jesteśmy godni tronu i dbamy o Skarland.
Ciro Andrés de Catalán

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #14 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 19:38:18 »
Troska o Skarland jest rzeczą nadrzędną, jednakże nie jestem pewien czy JKM Norbert chciałby ponownie nosić na głowie koronę, czy dla Skarlandu byłoby dobre, jeżeli praktycznie jedna osoba stanowiła całą władzę w kraju? JKM i tak ma ogromny wpływ na politykę i wewnętrzną i zagraniczną Skarlandu. Sam założył ten kraj i za to go cenimy i winniśmy mu dziękować, jednakże On (co jest w miarę zrozumiałe) boi się o Skarland mocniej niż ktokolwiek inny i nie daje uruchomić się tej machinie, którą zresztą sam wykonał. Nie jestem pewien czy taka praktyka jest dobra (bo bez możliwości rozwoju) - ale na pewno bezpieczna. Sprawa objęcia tronu przez kogokolwiek jest sprawą bardzo ważną dla przyszłości naszej ojczyzny!