Autor W�tek: Nadzwyczajny zjazd rodu  (Przeczytany 574 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 154
    • Status GG
Odp: Nadzwyczajny zjazd rodu
« Odpowied� #30 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 21:41:34 »
To prawda, jednakże Skarland jest moim domem i nie zamierzam stąd się nigdzie ruszać! To jest moja ojczyzna! ¡Viva la Scarlaña!
Skarland jest najdłuższym epizodem mojego v-życia...
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #31 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 21:45:20 »
O ile Ciebie czy Mnie za prawdziwych SKARLANDCZYKÓW można uznac o tyle Manuel vel Faders pochodzi z Czarnego Kraju czy jak to ustrojstwo się tam nazywa/nazywało, sprzedał się Nordyjczykom potem nawiał do nas, my głupi zamiast Einara posłuchać przyjęliśmy go z otwartymi ramionami. ŻENADA.

Posłuchaj, mnie nie interesuje co się dzieje za granicą. Powiedziałem jasno Manuelowi, gdy zostanie Królem ma ograniczyć swoją aktywność w innych mikronacjach i poświęcenie się Skarlandowi.

Daję Ci szansę pozbycia się Manuela z lini sukcesyjnej albo chociaż jego przesunięcia, następce wśród skarlandczyków na pewno znajdziesz lepszego. Ciro jak się podszkoli mógł by Królem zostać ale też nie od razu tylko gdzieś po roku.
Wiesz do czego jestem zdolny gdy z kimś się nie mogę porozumieć, a chyba nie chcesz aby Manuel skończył jak Pedro I.

Ja znam Ciro lepiej niż Ty, wiem gdzie on wcześniej działał i wiem co osiągnął. Ba, wiem w jakich mikronacjach działał.

Teraz powiedz mi i wytłumacz mi, krok po krok, dlaczego uważasz że Manuel będzie złym Królem, gdy jeszcze nim nie został.
Chłopak ma już 18 lat co przed chwilą napisał na forum, więc raczej za osobę nieodpowiedzialną go uznać nie można. Po za tym musisz zrozumieć, że WŁADZA FORUM a WŁADZA SKARLANDEM to różnica. Ty stworzyłeś Skarland, Ty stworzyłeś forum które jest bardzo piękne i jego poprzednie odsłony też były bardzo dobre. To dzięki temu forum Skarland przetrwał. Ja wiem, że najlepiej by było gdybym Ciebie uczynił swoim następcą. Ale czy to jest rozwiązanie, które można zapisać in plus ? Chyba nie bardzo, Ty już byłeś Królem, wiele razy byłeś Premierem i co ? I nic. Musisz zrozumieć, że Skarland potrzebuje świeżości, a taką świeżość można zapewnić poprzez zmianę Króla, poprzez wprowadzenie do rodziny kogoś nowego. Kogoś ambitnego, myślę że i utalentowanego i myślę, że oddanego ojczyźnie.

Skarland nadal tkwi w miejscu, pojawiają się goście, którzy napędzają Naszą mikronację, ale gdy przychodzi coś do czego to osoba moim zdaniem odpowiedzialna odmawia mi przewodnictwa w IOON.

Należy sobie powiedzieć prosto w oczy, my już jesteśmy w Skarlandzie długo, myślę że takie przywiązanie jak nasze do jednej mikronacji jest bardzo rzadkie w mikroświecie. Ale my już nic Skarlandowi nie jesteśmy w stanie dać. Ja mam od czasu do czasu jakiś pomysł, ale jak go dokładniej obmyślę to potem sam przed sobą wstydzę się swoich pomysłów.

Nie zbudujemy Skarlandu kłócą się ze sobą - do tego potrzeba zgody i dobrej atmosfery lub przynajmniej starajmy się stworzyć taką otoczkę.

Mamy mnóstwo nowych obywateli, jest Saavedra, jest Leche, są Manuel i Ciro, mamy dwie panie - Veracruz i Quirroz. Wrócił Schroder, teraz pojawia się z dość ambitnym planem Perpetuus (czy jak mu tam). To w nich trzeba upatrywać przyszłość Skarlandu, a nie w Nas - można rzec dziadkach.

Myślę, że moje wypociny skłonią Cię do przemyśleń. ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #32 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 21:48:05 »

Hmm ?

Przecież to jest zjazd rodzinny.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #33 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 21:50:35 »
To prawda, jednakże Skarland jest moim domem i nie zamierzam stąd się nigdzie ruszać! To jest moja ojczyzna! ¡Viva la Scarlaña!

Dlatego dla dobra Rodziny Królewskiej Catalan, dobra Królestwa Skarlandu i rozpoczęcia normalnego funkcjonowania naszego państwa apeluję do Ciebie, abyś zrezygnował z sukcesji do tronu Królestwa Skarlandu na rzecz swojego młodszego brata!. Wydanie odpowiedniego oświadczenia, ale przede wszystkim podjęcie takiej decyzji sprawi, że zaskarbisz sobie wielu zwolenników wśród Skarlandczyków. Miej to na uwadze. Przełóż dobro Korony na rzecz swoich własnych ambicji.
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 154
    • Status GG
« Odpowied� #34 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 21:56:59 »
Dlatego dla dobra Rodziny Królewskiej Catalan, dobra Królestwa Skarlandu i rozpoczęcia normalnego funkcjonowania naszego państwa apeluję do Ciebie, abyś zrezygnował z sukcesji do tronu Królestwa Skarlandu na rzecz swojego młodszego brata!. Wydanie odpowiedniego oświadczenia, ale przede wszystkim podjęcie takiej decyzji sprawi, że zaskarbisz sobie wielu zwolenników wśród Skarlandczyków. Miej to na uwadze. Przełóż dobro Korony na rzecz swoich własnych ambicji.

A widzi Pan tytuł tego wątku?

O ile Ciebie czy Mnie za prawdziwych SKARLANDCZYKÓW można uznac o tyle Manuel vel Faders pochodzi z Czarnego Kraju czy jak to ustrojstwo się tam nazywa/nazywało, sprzedał się Nordyjczykom potem nawiał do nas, my głupi zamiast Einara posłuchać przyjęliśmy go z otwartymi ramionami. ŻENADA.

Posłuchaj, mnie nie interesuje co się dzieje za granicą. Powiedziałem jasno Manuelowi, gdy zostanie Królem ma ograniczyć swoją aktywność w innych mikronacjach i poświęcenie się Skarlandowi.

To prawda i do tego polecenia się zastosuję...

Teraz, gdy w Skarlandzie panuje wielkie oburzenie i walki na słowa, oraz wypominania zbudziło się wielu obywateli (jeszcze tydzień temu konaliśmy na brak zainteresowania na forum). Widziałem takie fale już wiele razy... Jednak, gdy przez Skarland nie powieje wiatr zmian i orzeźwienia Oni znikną... A My, którzy tutaj pozostaniemy będziemy tylko płakać, że nie wykorzystano sytuacji...
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #35 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 21:58:37 »

Hmm ?

Przecież to jest zjazd rodzinny.

Pan Francisco jest administratorem tego forum jak i autorem całego jego wyglądu, ja zrobiłem jedynie logo.
Administrator z reguły ma dostęp do całego forum i nie można mu go ograniczyć.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #36 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:00:28 »
Ale przecież o Ciro też wiecie nie wiele, więc skąd pewność ?
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #37 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:01:21 »
Pan Francisco jest administratorem tego forum jak i autorem całego jego wyglądu, ja zrobiłem jedynie logo.
Administrator z reguły ma dostęp do całego forum i nie można mu go ograniczyć.

Ale to nie zmienia faktu, że to jest zjazd rodzinny, a On w rodzinie nie jest. Przynajmniej o niczym mi nie wiadomo :P
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #38 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:03:07 »
Ale przecież o Ciro też wiecie nie wiele, więc skąd pewność ?

Sam udziela ledwie szczątkowe informacje na swój temat, Ty zaś wiesz o nim więcej i nawet nie podzielisz się posiadanymi informacjami z resztą rodziny, a tym bardziej ze mną jako Seniorem Rodu.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #39 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:10:57 »
Sam udziela ledwie szczątkowe informacje na swój temat, Ty zaś wiesz o nim więcej i nawet nie podzielisz się posiadanymi informacjami z resztą rodziny, a tym bardziej ze mną jako Seniorem Rodu.

Wybacz, obiecałem.

Kiedyś Ci powiem, ale jak przyjdzie na to pora. ;)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #40 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:21:51 »

Wybacz, obiecałem.

Kiedyś Ci powiem, ale jak przyjdzie na to pora. ;)
Obiecałeś?
Jestem Seniorem Rodu to już nic nie znaczy?
Chyba jakieś informacje mi się należą i nie tylko mnie ale i opinii publicznej również, stawiasz mnie, rodzinę i Skarlandczyków pod ścianą ogłaszając nagle dwóch pretendentów do tronu - o jednym wiemy aż nad to, a o drugim kompletnie nic - podkopałeś zaufanie do Korony niczym hiszpański król urządzając sobie polowanie na zagrożone gatunki zwierząt w Afryce.

Kiedyś myślałem, że Cataloni będą dość elitarnym rodem coś jak Habsburgowie Lotaryńscy z Austro-Węgier czy ich linia, z którą jesteśmy spokrewnieni Habsburgowie Lotaryńscy Radziwiłłowie, jednak nigdy takim rodem się nie staniemy jeżeli osoby kontrowersyjne jak Manuel czy mało doświadczone jak Ciro otrzymują możliwość wejścia do rodu praktycznie za nic.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #41 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:37:39 »
Ale to osoby kontrowersyjne zwiększają popularność.

Jak będziesz jutro z rana na GG to postaram się wejść i co nieco Ci opowiedzieć.

Ale nie za dużo :)

Bo słowo Króla też dużo znaczy. :)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #42 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:40:37 »
Ale to osoby kontrowersyjne zwiększają popularność.

Jak będziesz jutro z rana na GG to postaram się wejść i co nieco Ci opowiedzieć.

Ale nie za dużo :)

Bo słowo Króla też dużo znaczy. :)

Myślę, że w obecnej sytuacji Ciro się nie obrazi jam nam wszystkim przybliżysz jego postać.
Osoby kontrowersyjne zwłaszcza jeżeli są w rodach królewskich ba mają być Królem są niepożądane.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #43 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:47:19 »
Nie, nie zrobię tego.

Dla dobra korony, Ciro zostanie Ciro, Manuel Manuelem. Grzechy poprzednich wcieleń zostają pogrzebane.

Obu synom obiecałem, że do Skarlandu zawitają jako nowe osoby. Ich poprzednie postacie się nie liczą. Zapewniam Cie, że Ciro też nie jest "świeżakiem". Z resztą dobrze wiesz, że nigdy nie mianowałbym na swojego następcy osoby która nic nie osiągnęła. Takie mam podejście, bo uważam, że na coś trzeba wcześniej zapracować. Ciro moim zdaniem zasłużył i wbrew pozorom nie musisz się bać o brak jego doświadczenia.

Jak będziesz jutro na GG to się dogadamy. Tylko rano, potem może mnie nie być.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #44 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:52:55 »
Francisco jak przychodził do Skarlandu też nie musiał opisywać swojego doświadczenia mikronacyjnego.
Manuela dobrze znamy, o Ciro nic nie wiemy - no chyba mnie i reszcie należy się jakaś szczegółowa informacja w tym zakresie.
Jakoś każdy kto przyjdzie jeżeli jakieś doświadczenie ma to o tym napisze - to przecież nie boli, a może się przydać.

Niestety po tym co Ciro napisał o sobie wynika jasno, że nie ma żadnego doświadczenia.

(-) Norbert I de Catalán